SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yaş bahane değil, pilates her yaşta yapılabilir

Pilatese başlamayı düşünen hemen hemen herkesin kafasında pek çok soru dolaşır. “Sakatlık yaşar mıyım?”, “Becerebilir miyim?” gibi soruların yanı sıra “Benim yaşım pilates için uygun mu?” en çok merak edilendir. Tüm sporların aksine pilatesin yaşa bakmadığını söyleyen Pilates Eğitmeni Volkan Çayır, bilinmesi gerekenleri anlattı.

|

İster 14 yaşında olsun ister 70, doğru hareketler yapıldığı sürece pilates yapmakta herhangi bir sorun olmaz. Kişinin fiziksel ve fizyolojik özelliklerinde riskli bir durum olmadığı sürece isteyen herkes pilates yapabilir. Vücuduyla ilgili bir sorun ya da sakatlığı olanların ise doktorlarından tavsiye alarak pilatese başlaması en sağlıklısı olur. 

TAM BİR KURTARICI OLABİLİR

Pandemi nedeniyle birçok kişi daha çok evde vakit geçirdiği ve hareketsiz kaldığı için fiziksel kapasitenin günden güne geriye gittiği bu günlerde herkes için modifiye edilebilen, her seviyeye hitap eden bir metot olarak pilates tam bir kurtarıcı olabilir. 

DEĞİŞİM GÖRÜLDÜKÇE KEYFİ ARTIYOR

Başlangıç seviyesi, orta seviye ve ileri seviye hareketleri planlamasında barındırabilen pilates ekipmanları ihtiyaca göre hareketleri zorlaştırmak için kullanıldığı gibi kolaylaştırmak için de kullanılabiliyor. Bu fonksiyonu sayesinde herkes birçok hareketi yapabiliyor ve bunun verdiği keyifle pilatese olan ilgi günden güne artıyor. 

DOĞRU HAREKET DOĞRU NEFESLE BİRLEŞİYOR

Pilatesin en büyük özelliği insan vücudundaki duruşu düzeltmesi. Bunun yanında doğru nefes almayı da öğretiyor. Doğru hareket doğru nefesle birleştiğinde ortaya mükemmel sonuçlar çıkıyor. Ancak bunun için pilates eğitmeninin bilinçli ve tecrübeli olması şart. Aksi halde istenmeyen sakatlıklar yaşanabilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.