SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yer çekiminin etkisine meydan okuyan yöntem: İp askılama

Zamanın etkisine bağlı olarak tüm organizmalarda ortaya çıkan biyolojik sürece yaşlanma deniyor. Bu fizyolojik olarak engellenemeyen bir durum. Uzm. Dr. Ercan Demirbağ, zamanla yer çekiminin etkisiyle oluşan derideki bollaşma ve sarkmaların tedavisinin mümkün olduğunu söyledi.

|

Özellikle yüz bölgemizdeki sarkmalarda uzun yıllardır yüz germe ameliyatlarının alternatifleri olduğunu anlatan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Ercan Demirbağ, “Artık bu durumlarda uygun hastalarda ip ile askılama yöntemleri kullanmayı tercih ediyoruz. İşlem süresi olarak yapılacak bölgeye göre 0.5-1.5 saat arasında süren bir işlem olup, lokal anesteziyle muayenehane şartlarında yapılabiliyor. Kişi işlem sonrası gündelik hayatına geri dönebiliyor" dedi.

NE KADAR KALICI OLUYOR?

Farklı yapıda ve kalıcılık süresinde iplerin mevcut olduğunu belirten Demirbağ, “Bir grup ip vücutta kendiliğinden tamamen yok olup, ortalama 9-12 ay kalıcılığa sahiptir. Bir grup ip ise vücutta erimez ve ömür boyu kalır, bu iplerin kalıcılığı ise ortalama 2 yıldır. Benim kişisel tercihim ip ile işlem yaptırmayı düşünen kişilerde öncelikle kısa süreli eriyen ipler ile ilk işlemin yapılması ve eğer memnun kalınırsa erimeyen ipler ile işlemin tekrarlanması yönünde” şeklinde konuştu.

GENÇLERE DAHA FAZLA UYGULANIYOR

İple kaş, yanak ve boyun bölgelerinde askılama-germe işlemleri de yapaılabildiğini dile getiren Dr. Ercan Demirbağ, “İşlem için 18 yaşını doldurmuş olmak yeterli. Genç hastalarda çoğunlukla yüz germeden ziyade kaş asma işlemi için ip uygulaması yapmaktayız. Sarkmış olan yapıların düzeltilmesinde ameliyat altın standart yöntem olup çeşitli nedenlerden dolayı ameliyat olmak istemeyen, makul beklentiye sahip ve işlem için uygun hastalarda ip ile askılama-germe işlemi tavsiye ediliyor" açıklamasını yaptı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.