SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yüksek Şiddetli Aralıklı Antrenman (Hııt) Nedir? Hııt Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar?

Güçlü bir antrenman yöntemi olarak günümüzde yüksek şiddetli aralıklı antrenman yöntemi ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda bu antreman kısaltılmış haliyle HIIT biçiminde ifade edilir. Peki, yüksek şiddetli aralıklı antrenman (HIIT) nedir? HIIT nasıl yapılır, ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

|

 Yoğun bir antrenman olması ile beraber günümüzde birçok kişinin değerlendirdiği yöntemler içerisinde yüksek şiddetli aralıklı antrenman yer almaktadır. Özellikle vücudun kısa bir süre içerisinde toparlamak amaçlı öne çıkar.

 Yüksek Şiddetli Aralıklı Antrenman (HIIT) Nedir?

 Egzersiz programının yoğunluğunu artırmak amaçlı, aerobik dayanıklılık teknikleri ile belirlenmiş, hız ve dinlenme yöntemi üzerinden yapılmış antrenman yöntemidir. Özellikle fazla süre geçmeden hızlı bir şekilde arka arkaya yapılan hareketler bütünü olarak da ifade etmek mümkün.

 HIIT Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar?

 Yüksek şiddetli ağırlıklı antrenmanlar farklı hareketlere sahiptir. Bu hareketler arada en fazla 30 saniye bırakmak suretiyle, hızlı bir şekilde gerçekleştirilir. Tek seferde yapılması ile beraber vücudun birçok farklı yerini çalıştırır. Böylece sağlıklı kilo kaybı, kas kütlesini artırmak ve güzel bir vücut şekli oluşturmak için uygulanır.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.