SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sinameki otu faydaları nelerdir?

Sağlık açısından büyük önem taşıyan Sinameki otu için meraklı arayış sürüyor. Sinameki otu neye yarar? Faydaları nelerdir? İşte sinameki otu hakkında merak edilen bilgiler...

|

Sinameki, iki çenekli çiçekli bitki familyalarından baklagiller (Fabaceae) içinde sınıflanan Cassia cinsinin türlerini, bu türlerin meyvelerini ve bu türlerin bazılarından elde edilerek tıpta laktasif olarak kullanılan maddeyi ifade eder. Ayrıca cassia, defnegiller (Lauraceae) familyasının tarçınla yakın akraba olan türü Cinnamomum aromaticum'un İngilizce'deki adıdır.

SİNAMEKİ OTU FAYDALARI

Kabızlığa ve sindirime iyi gelir. Sinameki otunda bulunan bazı bileşenler vücutta oluşan parazitlerle savaşmaktadır. Bağırsak kurtları ile savaşır ve bağırsak sağlığınızı korur.

Vücuttaki zararşı maddelerin uzaklaştırılması için görev yapar. Ödem çözücüdür. İltihabi durumlarda iyi bir yardımcıdır.

Sinameki otu ayrıca baş ve kemik ağrısına iyi gelir ayrıca mide ağrısında da etkilidir.

Sinameki otu bağırsaklarınız için etkili olduğu gibi cildiniz için de faydalı olacaktır. Sinameki otunu cildinizin daha canlı görünmesi ve parlaklık kazanmasını sağlar.

Saçların canlılığını koruması için de oldukça faydalıdır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.