Gündem Teröristlere cenaze töreni düzenleyen 9 MKP'liden 8'i tutuklandı

Teröristlere cenaze töreni düzenleyen 9 MKP'liden 8'i tutuklandı

20.02.2019 - 18:18 | Son Güncellenme:

İstanbul ve Tunceli'de terör örgütü MKP (Maoist Komünist Parti) adına yürüyüş ve protesto eylemleri düzenleyip, örgüt adına girdikleri çatışmalarda ölü olarak ele geçirilen örgüt mensuplarına cenaze töreni düzenleyen ve "cenaze kaldırma timi" olarak adlandırılan örgüt mensuplarından polis şapkasıyla, polis copu ele geçirildi. Polis şapkası ve copun yanı sıra ruhsatsız bir silah ve yüklü miktarda örgütsel döküman ve dijital malzemeyle ele geçirilen 9 örgüt mensubundan 8'i tutuklanırken birisine ise adli kontrol hükmü uygulandı.

Teröristlere cenaze töreni düzenleyen 9 MKPliden 8i tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, MKP (Maoist Komunist Parti) terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yaptığı çalışmalarda, örgüt tarafından organize edilen izinsiz (korsan) gösteri, basın açıklaması, yürüyüş ve protesto eylemlerine katıldıkları, örgütün illegal silahlı kanadında faaliyet göstermekte iken ölü olarak ele geçirilen örgüt mensuplarının cenazelerinde bulundukları ve bu cenazeleri sahiplendikleri tespit edilen örgüt mensuplarına yönelik olarak geçtiğimiz 16 Şubat Cumartesi günü operasyon düzenledi.

Haberin Devamı

Teröristlere cenaze töreni düzenleyen 9 MKPliden 8i tutuklandı

İstanbul'da 15, Tunceli'de ise bir adrese gece saat 01.00'de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda haklarında yakalama kararı bulunan 9 örgüt mensubu şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 6 örgüt mensubu şüphelinin adreslerinde bulunamadığı operasyonda baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda ise bir polis copu ile bir polis şapkası ele geçirildi.

Örgüt mensupları tarafından nasıl temin edildiği araştırılan polis copu ve şapkasıyla ilgili soruşturma başlatılırken aynı operasyonda 50 adet mermiyle birlikte birde ruhsatsız tabanca ve çok sayıda örgütsel döküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Teröristlere cenaze töreni düzenleyen 9 MKPliden 8i tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekiplerince yapılan sorgularının ardından dün sabah saatlerinde adliye ye sevk edilen 9 örgüt şüphelisinden E.D., M.K., R.Ö., Y.Z.D., M.D., D.Ç., S.E. ve D.Y. isimli şahıslar tutuklanıp cezaevine konurken, D.A. isimli şahıs ise adli kontrol hükmüyle serbest bırakıldı. Polisin terör örgütüne yönelik takip ve izlemesiyle firardaki 6 örgüt mensubunu yakalamaya yönelik çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

15 ŞUBAT'TA SALDIRI PLANI YAPAN 9 DGH'LI TUTUKLANDI

Öte yandan yine İstanbul TEM ekiplerince geçtiğimiz 15 Şubat Cumartesi günü, bölücü elebaşının yakalanıp yurda getirilmesinin yıl dönümünü bahane edinerek eylem hazırlığı yaptıkları gerekçesiyle yakalanıp gözaltına alınan bölücü terör örgütü PKK'nın sözde gençlik yapılanması DGH üyesi 14 şüpheliden 9'u tutuklanarak cezaevine kondu. Sokak olayları çıkartıp, güvenlik güçlerine silahlı saldırı yapacakları gerekçesiyle gözaltına alınan ve tabanca, bıçak ve kesici aletin yanısıra örgütsel döküman ve dijitallerle ele geçirilen şüphelilerden 5'i ise savcılıktan serbest bırakıldı.