Dünya Sapkın Neo-Nazi sokaklara dönüyor! İngilizleri şoke eden karar

Sapkın Neo-Nazi sokaklara dönüyor! İngilizleri şoke eden karar

22.04.2024 - 17:15 | Son Güncellenme:

Evlerinde yapılan aramada, Nazi dönemi sembollerinin yanı sıra bir dizi silah ele geçirilmişti. Faşist adam tüyler ürperten ifadelerle, 'karma ırktan bir çocuğu öldürmeye' yemin dahi etmişti. Şimdi ise, akılalmaz bir kararla hapisten erken salıveriliyor.

Sapkın Neo-Nazi sokaklara dönüyor İngilizleri şoke eden karar

İngiltere'de Adolf Hitler'e hayranlıkları sebebiyle bebeklerine Adolf adını veren çift, 'terör örgütü üyeliğinden' suçlu bulunmuştu. İngiltere'nin Oxfordshire şehrinden olan Thomas, 2018'de Birmingham Kraliyet Mahkemesi'nde altı buçuk yıl hapis cezasına çarptırılırken, 'pişman olmayan' sevgilisi beş yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Kendi çocuklarıyla birlikte Ku Klux Klan kıyafetleriyle poz veren 27 yaşındaki Adam Thomas ve 38 yaşındaki sevgilisi Claudia Patatas, aşırı sağcı 'Neo-Nazi National Action' (Ulusal Aksiyon) örgütüne üye olmaktan suçlu bulunmuştu. Thomas yanı sıra kan donduran ifadelerle, 'karma ırktan bir çocuğu öldürmeye' de yemin etmişti.

Dava sırasında mahkeme heyetine, çiftin bebeği ile birlikte Nazi bayrağıyla çekilmiş fotoğrafı da delil olarak sunulmuştu. Thomas, Ku Klux Klan kıyafeti içindeki fotoğraflarının ise şakadan ibaret olduğunu söylemiş ancak ırkçı görüşlere sahip olduğunu ise kabul etmişti.

Şartlı tahliye kurulu, faşistin 27 Mart'taki duruşmanın ardından serbest bırakılmasına karar verdi ancak Holokost inkarcının ıslah olduğuna dair şüpheleri devam ediyor.

Haberin Devamı

Sapkın Neo-Nazi sokaklara dönüyor İngilizleri şoke eden karar

'AMAÇLARI BİR IRK SAVAŞI BAŞLATMAK'

Çiftin basit bir sempatizan olmadığını söyleyen emniyet yetkilisi Matt Ward o dönemde, "Amaçları neo-Nazi ideolojisini yayarak İngiltere'de bir ırk savaşı başlatmaktı ve yılların bunu yapabilmek için gerekli eğitimleri almaya harcadılar" demişti.

İngiltere'de, aşırı sağcı National Action (Ulusal Aksiyon) örgütü 2013 yılında kuruldu. Örgüt, İşçi Partisi milletvekili Jo Cox'un bir aşırı sağcı tarafından öldürülmesini kutlamıştı. Bu gelişme sonrası İngiltere'de örgütün faaliyetleri 2016 yılında terörle mücadele yasaları kapsamında yasaklanmıştı.

Thomas'ın planlanan hapisten çıkış tarihi Temmuz ayındaydı. Ancak kurul, serbest bırakıldıktan sonra da izlenmesinin gerekli olacağına karar verdi. Hareketlerine, faaliyetlerine ve kiminle iletişim kurabileceğine sınırlamalar getirilerek belirlenen konaklama yerine taşınacak. Thomas ayrıca GPS takibine, ve sokağa çıkma yasağına tabi olacak.

EVLERİNDE YAPILAN ARAMA KAN DONDURDU

Sevgilisi ise iki yıl önce, cezasının bitiminden çok önce serbest bırakıldı. Polis, 2018 yılında çiftin evinde yaptığı aramada Ku Klux Klan kıyafeti ve palalar da dahil olmak üzere Nazi dönemine ait sembollerin yanı sıra bir dizi silah buldu. 

Ülkede sivil toplum kuruluşları ise kararı eleştirerek, faşist fikirlerindeki hatayı görüp görmediklerinin 'hiçbir garantisi olmadığını' söyledi ve yetkililerin Thomas'ı yakından takip etmesinin 'hayati' olduğunun da altını çizdi. Polis daha önce çiftin çocuğunun ise, 'normal koruma prosedürlerine' tabi olacağını ve geleceğine sosyal hizmet uzmanlarının karar vereceğini söylemişti.

Haberin Devamı

Oxfordshire Eyalet Konseyi daha önce çocuğun 'gizlilik ve güvenlik sebebiyle' ebeveynleriyle yeniden bir araya getirilip getirilmeyeceğini onaylamayı reddetmişti.

Yazarlar