SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

MODA - STİL HABERLERİ

İlkbahar/Yaz 2022: Yeni sezona damga vuracak 9 trend

Uzunca süren pandemi bunalımından sonra gidilecek onlarca yer, görülecek onlarca insan ve katılacak onlarca etkinlik var. Tasarımcılar İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonlarını hazırlarken bu motivasyonla hareket etti ve sonucunda kendimizi en iyi şekilde ifade edebileceğimiz trendler öne çıktı. Bu bahar trendleri, enerjik parçaların yanı sıra, aynı anda hem pratik hem de lüks görünümleri bir araya getiriyor. Bazı günler Rosie Huntington-Whiteley'in klasik monokrom takımlarının lükslüğü, bazı günler ise Dua Lipa'nın mini elbiseleri ve yüksek platformları sizi cezbedecek. Aslına bakarsanız yeni sezonda hepsini istiyoruz ve şimdi istiyoruz. İşte başlıca İlkbahar/Yaz 2022 trendleri! - PEMBENAR ÖZEL

Giydiklerimiz, psikolojimizi ve insanların hakkımızda düşündüklerini nasıl etkiliyor?

“Stil kullanmasını bilen için muazzam bir güçtür.” diyen Psikolog ve Stil Danışmanı Rana Kutvan, gerçek stil sahibi bir insanın, kişiliğinin tüm yönlerini aynı pota altında eritip özüne uygun giyinen bir insan olacağını ve giydikleriyle iç dünyasını yansıtacağını söylüyor. Peki giydiklerimiz ruh halimizi nasıl etkiliyor? Tek tip giyinilen kurumlarda çalışanların daha iyi veya daha kötü performans sergilediğini söyleyebilir miyiz? Politikacıların veya ünlü iş adamlarının aynı tarzda veya renkte gardıroba sahip olması insanlar üzerindeki etkilerini nasıl şekillendiriyor? Markaların yarattığı koleksiyonlar, mükemmel vücut algısını ve dolayısıyla özgüvenimizi nasıl etkiliyor? Giydiklerimizle seksi, çocuksu, gizemli, karanlık vs. görünmek istememizin bir sebebi var mı? Hepsini Psikolog ve Stil Danışmanı Rana Kutvan ile konuştuk. – DUYGU BAY / PEMBENAR ÖZEL

2021 İngiliz Moda Ödülleri: Kazananlar ve kırmızı halının şıkları

2021 İngiliz Moda Ödülleri (British Fashion Awards), dün gece Billy Porter'ın ev sahipliğinde Royal Albert Hall'da sahiplerini buldu. Geceye İngiliz moda endüstrisinin yanı sıra dünyaca ünlü modeller ve tasarımcılar ile Dua Lipa, Demi Moore, Kris Jenner, Priyanka Chopra gibi ünlü isimler katıldı. Elbette modanın en büyük gecelerinden birisi olan İngiliz Moda Ödülleri'nde adaylar ödül için yarışırken ünlü isimler de kırmızı halıda şıklık yarışındaydı. İşte gecenin kazananları ve kırmızı halıdan en dikkat çekici görünümler!

Met Gala 2021: Modanın en büyük gecesinden en ilginç kostümler

Geçen yıl Covid-19 pandemisi sebebiyle iptal edilen Met Gala, dün gece New York'ta gerçekleşti. Metropolitan Sanat Müzesi yararına düzenlenen Met Gala 2021, her yıl olduğu gibi bu yıl da ünlülerin geçidine sahne oldu. Her Met Gala'nın kendi teması olduğu gibi Met Gala 2021'in teması "Amerika: Bir Moda Sözlüğü" olarak belirlenmişti. Bu tema ile Amerikan tarzının yaratıcılığına bir saygı duruşunda bulunulurken davetlilerden kostümlerinin Amerika'nın coşkulu ve maceracı terzilik ruhunu yansıtması bekleniyordu. Bu özgür tema altında kırmızı halıda birbirinden farklı yorumlar ortaya çıktı. Bazı yıldızlar Amerika'nın ulusal ikonlarına saygı duruşu niteliğinde kostümler tercih etti, bazıları Grace Kelly ve Audrey Hepburn gibi ikonların görünümlerini baştan yarattı. İşte Met Gala 2021 kırmızı halısından en ilginç kostümler!

Yaz bitmeden içinde salınmanız gereken 9 yazlık elbise trendi

90'ların slip elbiselerinden sportif yüzücü sırtlarına kadar, bu yaz elbiseler birbirinden çeşitli versiyonlarıyla göz alıyor. Yazın bitmesine artık bir ay gibi bir zaman kalmışken daha da kendimizden emin bir şekilde denenmiş ve başarılı olmuş trendleri listeleyebiliriz. Peki bu yaz hangi elbise trendlerini sevdik, hangileri moda sahnesinde geçerli not aldı? İşte bu yazın favori 9 elbise trendi... - PEMBENAR ÖZEL

Boyfriend gömlekler in, blazer ceketler out

Blazerların moda dünyasında hüküm sürdüğü uzun yılların ardından yepyeni bir klasik, 2021 ilkbahar/yaz sezonuna damga vurarak blazerların tahtını sallamakla kalmadı, bir güzel indirip yerine oturdu. Önü açık bir ceket veya bir kimono gibi giyilen boyfriend gömlekler, moda kombinlerimizin yeni blazerı desek abartmış olmayız herhalde. Bu havalı tamamlayıcı, hafifliği, salaşlığı ve her görünüme kolay adapte oluşuyla bir süre bizimle gibi görünüyor. Kaliteli birkaç gömleğe yatırım yapmanın tam zamanı!

Bu yaz plajlarda hem rahatlık hem şıklık ön planda!

Bu senenin gözdesi ipli tasarımları şık ve kaliteli kumaşlarıyla birleştiren Biliana Doll, tüm kadınların her yerde kendilerini özel hissetmelerini sağlayan 2021 yaz koleksiyonu ile plaj kültürüne yeni bir soluk getirdi. Kadın vücuduna övgü olarak tasarlanan koleksiyonla ilgili detayları, bu yazın plaj trendlerini, tasarım sürecini, İstanbul'a geliş hikayesini ve çok daha fazlasını tasarımcı Biliana Doll ile konuştuk.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.