Pijamasız uyumak kilo verdiriyor! Hem serin tutan hem yağ yakan o yöntem
Pijamasız uyumak kilo verdiriyor! Hem serin tutan hem yağ yakan o yöntem Bedeni dinlendirmenin en güzel yanı şüphesiz iyi alınmış bir gece uykusudur. Kat kat giyinerek ve çorapla uyumanın oldukça zararlı olduğunu duyduk. Peki kıyafetsiz olmanın yararlarını biliyor muyuz? Pijama giymeyi rafa kaldırdığınızda bedeninizde meydana gelecek 3 değişimle sağlıklı bir uykuya sahip olabilirsiniz. İşte o detaylar...
3.01.2024 Püf Noktası
Çorapla uyuyanlar bir kez daha düşünsün! Yatağı tuvaletten daha beter hale getiriyor
Çorapla uyuyanlar bir kez daha düşünsün! Yatağı tuvaletten daha beter hale getiriyor Hemen herkesin farklı bir uyku alışkanlığı var. Kimisi yorgansız, kimisi çorapsız kimisi de herhangi bir şeyle uyuyamıyor. Ancak bazı uyku alışkanlıkları hamam böceklerinde ve onların dışkılarında bulunan bakterilerin aynısını yatağa sokmanıza sebep olabilir! İşte detaylar.
15.09.2023 Genel Sağlık
Aynı saatte uyumanın vücudu yenileme etkisi var! Bağırsaktaki bakteri bile değişiyor
Aynı saatte uyumanın vücudu yenileme etkisi var! Bağırsaktaki bakteri bile değişiyor Uyku yaşam kalitesini etkileyen en önemli etkenlerden biri. Yapılan araştırmalar ise her gün aynı saatte uyumanın sindirim sisteminiz dahil birçok şeyi iyileştirebileceğini gösteriyor. İşte her gün aynı saatte yatmanın size kazandıracağı şeyler.
7.09.2023 Genel Sağlık
Işıklı bir ortamda uyumanın vücudumuza verdiği zararlar
Işıklı bir ortamda uyumanın vücudumuza verdiği zararlar Yeteri kadar uyku almanın sağlığımız üzerindeki etkisi oldukça büyük. Üstelik kaç saat uyuduğunuz kadar nasıl uyuduğunuz da önemli. İşte ışıklı bir ortamda uyumanın vücudumuza verdiği zararlar...
15.09.2021 Genel Sağlık
Bu belirtiler varsa aslında uyumuyorsunuz
Bu belirtiler varsa aslında uyumuyorsunuz Yaşam süresinin üçte birini oluşturan uykunun yeterli ve düzenli olmaması birçok sağlık sorununa zemin hazırlayabiliyor. Horlama ile başlayan ve uykuda solunumun durması olarak ifade edilen uyku apnesi ise obezite, hipertansiyon, diyabet, kalp krizi veya inme gibi çeşitli ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Doç. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu, uyku apnesi ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
13.08.2021 Genel Sağlık
Uyku Düzeni Nasıl Oluşturulur? Uyku Düzeni Sağlamak İçin Neler Yapılmalıdır?
Uyku Düzeni Nasıl Oluşturulur? Uyku Düzeni Sağlamak İçin Neler Yapılmalıdır? Uyku düzeni oluşumunda gece uykusunun maksimum derecede alınması gerekmektedir. Günlük bir insan için gerekli olan uyku en az olarak 8 saat olmalıdır. İnsanın vücudunun alışkın olduğu saat aralığı içinde 8 saatlik uykusunu alması en verimli olanı olacaktır. Uyku düzeni oluşumunda neler etkilidir? Uyku düzeni oluşturmak nasıl olur? İşte, merak edilen tüm detaylar...
19.02.2021 Sağlık
Gece yeterli uyku yaraların iyileşme sürecini hızlandırıyor
Gece yeterli uyku yaraların iyileşme sürecini hızlandırıyor Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, yeterli ve sağlıklı uykunun vücut ve ruh sağlığının korunmasında önemli rol oynadığını belirtti. İşte detaylar...
10.02.2021 Genel Sağlık
En sağlıklı uyku alma süresi belli oldu
En sağlıklı uyku alma süresi belli oldu Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Geysu Karlıkaya, "İyi uyku beyin sağlığı, mutluluk, uzun yaşam ve en önemlisi iyi bir yaşam kalitesi için önemli" açıklaması ile uyku sağlığı hakkında bilgi verdi.
31.08.2020 Sağlık
Gece kuşlarının uyku sistemi uykusuzluğa yardımcı oluyor
Gece kuşlarının uyku sistemi uykusuzluğa yardımcı oluyor Zihinsel ve fiziksel yenilenme için uyku son derece önemli bir faktördür. Uyku ihtiyacı karşılanamadığında birçok problemle karşılaşılabilir. Bu bakımdan uzmanlar gece kuşlarının uyku sisteminden yola çıkarak, uyku problemi yaşayan kişiler için 11 etkili öneri sundu.
13.06.2019 Genel Sağlık
Uyumazsak ne olur?
Uyumazsak ne olur? Depresyon, inme, diyabet, kanser, kazalar, başarısızlık, mutsuzluk, gerginlik... Geç uyumak, az uyumak, iyi uyuyamamak birçok hastalığa ve psikolojik soruna davetiye çıkarıyor. Peki “uyumak” ne demek? Uyursak kilit çözülür mü? Bu sorunun yanıtını Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ender Levent verdi.
19.03.2019 Genel Sağlık