Genel olarak güzellik endüstirisinin büyük bir parçası olduğu için hepimiz kilin güzellik yararlarını biliyoruz. Bununla birlikta Orta Doğu ve Afrika olmak üzere insanlar kili diyetlerinin bir parçası olarak kullanıyor. Kil, çinko eksikliği olan kişiler tarafından bir ek olarak kullanılıyor. Ayrıca bağırsaktan toksinleri kaldırarak sağlıklı sindirimi destekler. Altın, kimyasal reaksiyona girmez ve bağırsak için emilmeden sindirim sistemine geçebilir. 24 ayar altın genellikle yaprak veya pul halinde satılır. Bu, tüketim için en saf altın formudur. Altın yaprakların 24 ayar değerinden daha az olması durumunda, diğer kimyasal maddeler nedeniyle daha az saf hale gelir ve yemek için güvenli olmaz. Bu yiyecek görüntüsünün yanı sıra yenilebilir olmakla birlikte lezzetli de. Bu gıda Çin ve Fransa gibi mutfaklarda garnitür şeklinde servis ediliyor. Son zamanlarda yumurta kabuklarının büyük bitki gübresi olduğu kanıtlanmıştır. Ancak şaşırtıcı olan, yüksek mineral içerdiğinden dolayı bir kalsiyum takviyesi olarak tüketilebilmesidir. Elbette tüketmeden önce alınması gereken bazı önlemler vardır. Yumurta kabuğu organik olmalı ve kaynatılmalıdır. Buna ek olarak ezilerek iyice küçük hale getirilmeleri gerekiyor. Bu gibi maddeler yüksek civa gibi büyük miktarlarda toksik metal içerdiğinden yumurta kabuklarını tüketmenin bazı zararları olabilir. Ağaç kabuğu en başından beri neredeyse herkes tarafından bir kez tüketilmiştir ve en çok tüketilen kabuk tarçındır. Ağacın iç kabuğu kısmına kambiyum denir ve araştırmalara göre çam ağacı kabuğu sağlık açısından yararlıdır. Glikoz seviyelerini düşürür ve bağışıklık sistemini güçlendirir. İlk bakışta kaktüsün yenilebilir bir şey olduğunu düşünmek size garip gelebilir. Ancak dikkatle hazırlandıktan sonra kaktüs birçok şekilde servis edilebilir. Nopal adı verilen kaktüsün salatalık gibi bir tadı vardır ve antioksidan içerir. Kimyasal olarak işlenmiş derilerin parlak ve dış tarafına aldanmayın. Çünkü en saf haliyle deri yenilebilir. Örneğin Ponmo, sığır etiyle tüketilmek üzere işlenmiş inek derisidir ve Nijerya'da çok yaygındır. Bununla birlikte bu yiyeceğin sağlıklı olup olmadığı konusunda bazı anlaşmazlıklar vardır. Bilim adamları derinin hiçbir besin değerine sahip olmadığı sonucuna ulaşmışlardır. Karahindiba bu listedeki en sağlıklı ve yenilebilir bitkidir. C vitamini, A ve K vitamini bakımından zengin olan bu yiyecek, içerisinde demir ve potasyum barındırır. Buna ek olarak birçok kültürde iltihapları tedavi etmek ve farklı ilaçlar hazırlamak için ilaç olarak kullanılırlar. Yenilebilir kuş yuvaları, yüksek besin değeri nedeniyle Çin'in gıda endüstirisinin büyük bir bölümüdür. Hazırlanması zor olduğundan maliyeti 4.000 dolardan fazladır. Bu gıda zengin protein, amino asit ve anti enflamatuar özellikleriyle doludur. Geleneksel olarak çorbalarda tüketilir.