Anadolu Kaplanları Basket dibe vurdu

Basket dibe vurdu

05.11.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

2010-11 sezonunda Süper Lig’e çıkan Eskişehir Basket, her sezon başarı çıtasını biraz daha yükseltse de 2018 yılında maddi imkansızlıklar nedeniyle faaliyetlerini durdurdu.

Basket dibe vurdu

Maddi imkansızlar kentte en çok basketbolu vurdu, Eskişehir Basket 2018 yılında kapısına kilit vurmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

2006’da Olin Gençlik adıyla kurulan kulüp, 2010-11 sezonunda Süper Lig’e çıktı. İlk sezonunu 7. bitiren ve play-off’lara kalma başarısı gösteren Eskişehir Basket bir sonraki dönemde ise Eurochallenge Kupası’nda boy gösterdi.

Asıl başarıya ulaşacağı 2018 yılında ise bütün hayaller sona erdi. Geride kalan 2,5 sezonda, Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde şampiyon olan, All-Star organizasyonuna oyuncular gönderen, son olarak FIBA Şampiyonlar Ligi’nde direkt gruplara katılma hakkı kazanan kulüp maddi olarak dibe vurdu ve hem ligden hem de Avrupa’dan çekildiğini açıkladı.

Bu sezon sadece Odunpazarı ilçesinin takımı olan Çağdaş Kolejliler Kadın Basketbol Kulübü bölgesel ligde mücadele etmektedir.

Kentte ayrıca voleybolda da bir türlü beklenen adım atılmamıştır. Yeni sezonda Anadolu Üniversitesi, Tepebaşı Gençlik ve Sivrihisarspor 2. Lig’de boy göstermektedir.