Bilgi Rehberi TOKİ arsa başvuru ekranı 2022 şartları || TOKİ arsaları nerede, fiyatları ne kadar, başvuru bedeli kaç para?

TOKİ arsa başvuru ekranı 2022 şartları || TOKİ arsaları nerede, fiyatları ne kadar, başvuru bedeli kaç para?

15.09.2022 - 09:06 | Son Güncellenme:

TOKİ arsa satışı ile gündeme geldi. Arsa sahibi olmak isteyenler arayışa geçti. TOKİ arsaları için başvuru şartları merak konusu olurken, TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır sorusu da gündeme geldi. Peki TOKİ arsaları nerede, fiyatları ne kadar?

TOKİ arsa başvuru ekranı 2022 şartları || TOKİ arsaları nerede, fiyatları ne kadar, başvuru bedeli kaç para

TOKİ Sosyal Konut Projeleri ile vatandaşları harekete geçirdi. Dar gelirli ailelerin de mal sahibi olmasını hedefleyen TOKİ'de arsa satışı ile ilgili peş peşe sorular geldi. TOKİ arsaları için başvuru şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılır? TOKİ arsaları nerede, fiyatları ne kadar? İşte konuya ilişkin detaylar...

Haberin Devamı

TOKİ ARSA SATIŞI

Bu kampanya ile ilk defa elektrik, su, yol altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış, inşaat yapmaya hazır arsalar kendi evini yapmak isteyenlere sunulacak.

7 ayrı bölgede sunulacak arsalar faizsiz şekilde satılacak.

Arsayı alan vatandaş belirlenen projeye uygun şekilde ve süre içinde evini yapabilecek.

İki grup arsa uygulaması var. İlk grupta 350-500 metrekare müstakil parsel şekilde sunulacak arsalar 192 bin 500 lira fiyat ve 1604 lira taksitle 10 yıl vadeli satılacak.

İkinci grubu oluşturan hisseli parseller 112 bin 500 lira bedel ile 937 lira taksitle 10 yıl vadeli alınabilecek.

Arsaya başvuru nasıl?

T.C. Vatandaşı olmak.

Yoksul ve dar gelirli olmak.

Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şart.

Haberin Devamı

775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

Başvuru bedeli 500 TL.

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLADI

TOKİ'nin konut başvuruları 14 Eylül'de başladı, 31 Ekim'e kadar devam edecek.

e-Devlet'ten yapılacak başvurularda yaşanabilecek yoğunluğun hizmete erişime engel olmasını önlemek amacıyla başvuruların kademeli olarak alınacağı belirtildi. Başvurular T.C kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak.

İhale ve kura süreci takvimi ilerleyen süreçte netlik kazanacak.

TOKİ ARSA BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Yazarlar