Cadde 'Boşanmak kabus gibiydi'

'Boşanmak kabus gibiydi'

26.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Altı yıllık evliliğin ardından oyuncu eşi Mandy Moore’dan boşanan Ryan Adams, geçirdiği sancılı dönem hakkında konuştu: “Kaybetmeye aşırı derecede odaklanmıştım. Boşanma süreci bana göre tam bir kâbustu”

Boşanmak kabus gibiydi

ABD’li söz yazarı ve şarkıcı Ryan Adams, Vanity Fair dergisine konuk oldu. 2009 yılında dünyaevine girdiği ABD’li oyuncu Mandy Moore’dan geçtiğimiz yıl boşanan Adams, geçirdiği sancılı süreci, yeni albümü ‘Prisoner’i ve Los Angeles’ı anlattı.

Haberin Devamı

- Son 10 yıldır New York’ta çalıyordunuz. Şimdi Los Angeles’a taşındınız...

Evet, ben de böyle olacağını tahmin etmiyordum. Ama orada yaşadıklarımın yavaş yavaş sona ermeye başladığını hissettiğimi hatırlıyorum. Sonuçta yine yalnızdım ve ilk kez müziğimin ve resimlerimin dostum olmadığını anladım. İki tane şiir kitabı yazdım ama bunlar bile yardımcı olmadı. Gitmem gerektiğini hissettim.

- Peki kötü alışkanlıklarınıza ne oldu? Kurtuldunuz mu?

Artık bağımlılık yapıcı ilaç kullanmıyorum. Alkol almıyorum. Yaklaşık 10 yıldır sigara da içmiyorum.

- 2009’da oyuncu Mandy Moore’la evlendiniz. Fakat daha sonra yollarınız ayrıldı...

Bu ilişkiyi bitirmemdeki en tuhaf şey, daha önce aşık olduğum bir insanı kaybetiğimde hissettiğim acıdan kaçmak oldu. Bu, bir çeşit iksir gibiydi. Sonunda kendime odaklandım ve gariptir ki, biraz da alan yarattım. Kendi stüdyomu kurdum. Her daim tilt gibi arcade oyunlarının makineleriyle ilgilenmiştim. Şimdi bu tarz aletleri tamir edebileceğim bir atölyem de var.

Haberin Devamı

- Şarkılarınızda kalp kırıklıkları yer alıyor. Evliliğiniz bittikten sonra çıkardığınız ‘Prisoner’ isimli albümünüz için yazdığınız parçalar nasıl hissettirdi?

Kaybetmeye aşırı derecede odaklanmıştım. Ama bunun geçici olduğunu da biliyordum. Bence ‘Prisoner’ içinde daha ziyade umut ve şehvet barındırıyor. Özgürleştirici bir yönü de var.

- Eşinizle neden boşandınız?

Boşanmak kabus gibiydi

Bu konuda açıklayabileceğim hiçbir şey yok. Beni rahatlatan ve bana iyi gelen sanatımın dışına çıkmıştım. Seven bir erkek olarak elinizden gelenin en iyisini yapar ve o ilişkiyi yürütürsünüz. Yolun sonundaysa, tıpkı başında olduğunuz gibi centilmen davranmanız gerekir. Boşanma süreci bana göre tam bir kâbus gibiydi.

- Şimdi New York’a dönüp orada biraz zaman geçirmeyi mi planlıyorsunuz?

Evet, öyle yapacağım. Görmeyeli, şehir değişmiş olmalı.

‘Taylor’la eğlendik’

- Taylor Swift’in ‘1989’ isimli albümününün tamamını neden coverladınız?


New York’taydım ve ‘Prisoner’ için birçok şarkı yazmıştım. Hâlâ daha kimsenin duymadığı 22 parça var ama kendi müziğimi de yapmaktan sıkılmıştım. Taylor arkadaşım. Beraber henüz kimsenin duymadığı bir şarkı kaydettik. 5-6 gün boyunca durmadan eğlendik.

Haberin Devamı

Prisoner albümü

Adams, geçtiğimiz şubat ayında piyasaya sürdüğü ‘Prisoner’ isimli 16’ıncı albümündeki ‘Do You Still Love Me?’ gibi hit parçalarıyla olumlu eleştiriler aldı. Rock ve alternatif country tarzı şarkılarla dikkat çeken albüm, Billboard listelerinde ‘Yılın En Çok Satan Albümleri’ arasına girmeyi başardı.

Boşanmak kabus gibiydi