Püf Noktası Burcunuza göre kaç saat uykuya ihtiyacınız var?

Burcunuza göre kaç saat uykuya ihtiyacınız var?

12.01.2018 - 17:03 | Son Güncellenme:

Uykunun sağlığımız için hayati bir önem taşıdığını hepimiz biliyoruz. Uykudan yoksun kalmak ciddi sorunlara neden olabilir. Her bedenin uyku ihtiyacı farklıdır. Sizin kaç saat uykuya ihtiyacınız var öğrenmek ister misiniz?

Burcunuza göre kaç saat uykuya ihtiyacınız var

Burçlarımız hayatımızın birçok alanında bizi etkiler. İnanıp inanmamak size kalmış… Peki, burçların uyku saatlerimizi de etkileyebileceğini düşünmüş müydünüz? Burç listemize göz atıp, burcunuza göre kaç saat uykuya ihtiyacınız olduğunu öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Koç (20 Mart–19 Nisan)

Koç burçları gün içerisinde çok meşgul olurlar. Sahip oldukları enerji bir türlü bitmek bilmez… Koç burçları yavaş ve ağır giden şeyleri sevmez, uyku da dâhil! Ancak kendilerini bir sonraki güne şarj etmek için yeterli süre uyuduğunuzdan emin olmalısınız. Günlük 7 saat uyku sizin için idealdir.

Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)

Dünyanın en kararlı hem lüks hem de sakin yaşantısını seven burçları boğa… Kendilerini evde hep mutlu hissederler bu nedenle uzun bir gece uykusu hayatlarında her zaman önceliğe sahiptir. Yemek pişirmek, bahçeyle uğraşmak ya da alışveriş yapmak gibi bir eylemde bulunduklarında ekstra bir dinlenmeye ihtiyaç duyarlar. Günlük 8 ya da 8.5 saat uyku sizin için idealdir.

Haberin Devamı

İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)

İkizler için uykuda tutarlılık gerçekten her zaman mümkün değil. Bir projeden sonra kitap okumak, akşam yemeğinden sonra partiye gitmek gibi sürekli bir aktiviteye sahipler. Bu yüzden ayarlanmış bir uyku düzenleri yok. Dengenizi kaybetmemek için kısa uykulardan kaçının. Günlük 6 saat ya da 9 saat uyku sizin için idealdir, arası yok.

Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)

Yengeçler için yatak dünyada en sevdikleri yerdir. Yalnız kalmayı ve sessiz bir yaşamı severler bu nedenle uykuya geçiş sürecinde kitap okumak en güzel zamanlardan biridir. gün içerisinde pek çok ruh haline girmelerine rağmen uyumadan önce yatakta zaman geçirmeyi severler. Yengeçler için uyku hassas ruhlarını yeniden şarj eder ve canlandırır. Günlük 9.5 saat uyku sizin için idealdir.

Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)

6.5 saat birçok insan için yetersiz gelecektir ancak aslan buçları hariç. Aslan burçlarının doğal hayatı hafif bir uyku programı üzerinde yaşar. Kalan zamanlarını arkadaşlarıyla geçirmek, tiyatroya gitmek ya da yeni yaratıcı şeyler yapmak için zaman kazanmayı amaçlarlar. Günlük 6.5 saat uyku sizin için idealdir.

Başak (23 Ağustos-22 Eylül)

Analitik ve pratik zihninizle ertesi güne kadar uyumadan çalışabilirsiniz. Ancak bu mükemmeliyetçi eğilim sizin sağlıklı olmanızı engelleyebilir. Sizin için kesinlikle günlük 7 saat 20 dakikalık uyku idealdir.

Haberin Devamı

Terazi (23 Eylül-22 Ekim)

Terazi için hayatın her alanında denge önemlidir. Bu dengeli yaşam uykuları içinde geçerlidir. Zorlu sosyal hayatınız çok geç saatlere kadar uyanık kalmanıza neden olabilir. Terazi burçları için uykuya dalmak hiç zor değildir. Uyku süreniz 8 saati geçmemeli günlük 7.5 saat uyku sizin için idealdir.

Akrep (23 Kasım-21 Kasım)

Akrepler ne ile uğraşırsa uğraşsınlar hep yoğun bir şekilde yaparlar. Bu yüzden ekstra uykuya ihtiyaçları hep vardır. Gün içerisinde çok fazla enerji harcarlar ve gece uykusunu sabırsızlıkla beklerler. En lüks uyku saatine de akrepler sahiptir. Günlük 10 saat uyku sizin için idealdir.

Yay (22 Kasım-21 Aralık)

Sosyal hayatları yoğun olan yaylar hangi saat diliminde olduğundan emin değildir. İhtiyacı olan uykuya hangi zamanda uyacağını bilmezler. Yeni insanlarla eğlenceli maceralara girmek onlar için çok önemlidir. Ancak kendilerini ölü hissettiklerinde uyurlar. Uyku süreniz jet-lag'a bağlı.

Haberin Devamı

Oğlak (22 Aralık-19 Ocak)

Oğlak burçları için her gün farklı bir hedefe ulaşmak bir fırsattır. Ancak bir önceki gece uykunuzu ne kadar iyi alırsanız gün içerisinde o kadar başarılı olduğunuzu biliyorsunuz. Sahip olduğunuz ve başarmanız gereken şeyler için istirahat gerektirdiğini biliyorsunuz. Günlük olarak tam 8 saat siizn için idealdir.

Kova (20 Ocak- 18Şubat)

Dürüst olmak gerekirse kaç saat uyuduğunuzu öğrenmek istediğiniz en son şeydir. Akıl almaz bir uyku bozukluğuna sahipsiniz. Yorgun olduğunuzda yatın ve dinlenin. Vakit geçirmek için uykudan fedakarlık etmeyi seven bağımsız kova burçları! Günlük olarak kim bilir kaç saatlik uykuya ihtiyacınız var 5, 7, 8, 9 saat…

Balık (19 Şubat-20 Mart)

Balıklarda inanılmaz sezgi, anlayışlı ve altıncı his var. Bu özellikler sizin en büyük hediyeniz. Balık burçları her gün zihinsel ve duygusal olarak çok fazla enerji harcıyor. Bu yüzden çok fazla dinlenmeye ihtiyacınız var. Günlük olarak en az 9 saatlik uyku ertesi gün tümüyle kendinizi iyi hissettirmenin tek yoludur.

Haberin Devamı

Merve Ağdağlı / PembeNar Özel


Yazarlar