Cadde 2008 model selülitle savaş programı

2008 model selülitle savaş programı

05.06.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İşte selülitlerinden kurtulmak isteyenler için özel diyet programı ve kozmetik ürün önerilerinden oluşan iki aşamalı bir program... En az bir ay boyunca uygulayın ve bol bol yürüyüş yapmayı da ihmal etmeyin

2008 model  selülitle savaş programı

1. Yağ asitleri ve proteinler  açısından zengin “Selülit Diyeti” 
Yağ asitleri ve proteinler açısından zengin bir beslenme biçimini benimsemek, cildi yağ hücreleri stokunu yakma sürecini hızlandırıyor. Hollywood ünlülerinin doktoru Dr. Howard Murad tarafından hazırlanan bu listeye mümkün olduğunca uymaya çalışın. Dilerseniz, bazı öğünlerin yerini değiştirebilir ya da kullanılan malzemelerle biraz daha farklı yemekler yaratabilirsiniz. İşte iki farklı örnek mönü. Bir sağlık sorununuz yoksa bu mönüleri bir hafta boyunca takip edebilirsiniz. Ancak yine de diyet öncesinde, bir doktora danışmayı ihmal etmeyin. 

2. 2008’in selülit kremleri
Uzmanlar, düzenli uygulamayla selülit kremlerinden iyi sonuç alınabileceğini söylüyor. En iyi sonuçları almak içinse kreminizi hem sabah hem de akşam temiz cilde masajla uygulamanız gerekiyor.
İşte seçtiklerimiz, bu ürünleri eczanelerde bulabilirsiniz. 

Örnek mönü 1
Kahvaltı: Büyük bir kâse karışık meyve salatası, küçük bir adet yağsız yoğurt (ya da soya yoğurdu) ve birkaç fındık.
Yeşil çay, bitki çayı ya da kafeinsiz kahve.
Ara: Tercihinize göre seçtiğiniz sebzelerle hazırlanmış bir bardak sebze suyu, birkaç çubuk havuç ya da kereviz sapı.
Öğle yemeği: Bir kâse sebze çorbası. Sandviç: Kepek ekmeği arasında tavuk, somon ya da humus. 1 adet elma.
Ara: 1 elma, 1 kâse patlamış mısır (yağsız).
Akşam yemeği: 1 kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık limon suyuyla tatlandırılmış karışık salata. 1 kâse tam erişte. 1 kâse buharda haşlanmış sebze (brokoli, karnabahar, havuç ve kabak). Biraz haşlanmış tavuk göğsü ve tofu.

Örnek mönü 2
Kahvaltı: 1 adet haşlanmış yumurta (ya da yarım kase soya soslu tofu). Üzerine şekersiz çilek reçeli sürülmüş 1 dilim tam ekmek.
Yeşil çay, bitki çayı ya da kafeinsiz kahve.
Ara: Birkaç dilim elma ve 6 adet badem (tercihen taze).
Öğle yemeği: Yağsız sosla hazırlanmış 1 tabak sebze salatası.   2-5 adet tam unla yapılmış grisini ya da kraker. 1 porsiyon meyve.
Ara: 2 tatlı kaşığı kuru meyve,   4 adet fındık
Akşam yemeği: Karışık meyve salatası (en az 3 renkli olmalı) ve   1 porsiyon yağsız yoğurt.

Örnek mönü 3
Kahvaltı: Bir kâse yağsız sütün ya da soya sütünün içinde yarım kâse yulaf gevreği (rafine edilmemiş),  bir çay kaşığı tarçın, kuru üzüm kurusu. Yarım greyfurt.
Yeşil çay, bitki çayı ya da kafeinsiz kahve.
Ara: 1 kâse çiğ sebze. 2 dilim tam ekmek.
Öğle yemeği: Bir porsiyon karışık salata, sirke soslu. 1 kase bezelye çorbası. 2 dilim tam ekmek. Yarım kâse üzüm.
Ara: 5 ya da 6 adet tam unla yapılmış kraker ya da grisini.
Akşam yemeği: Kuru üzüm, yulaf gevreği karıştırılmış 1 porsiyon salata ve sos olarak bir limonun suyu. Küçük bir porsiyon ızgara somon. Yarım kâse haşlanmış esmer pirinç. Buharda haşlanmış birkaç parça brokoli. Tatlı olarak tarçına bulanmış muz.

Selülitle savaşta dört temel kural
Dr. Howard Murad, selülitle savaşın dört altın kuralını şu şekilde sıralıyor:
1. Daha çok su için! Çünkü metabolizmanızı ve hücrelerinizi suya doyurmak çok çok önemli. Bitki çayları, kafeinsiz yeşil çay ve meyve suları... Ve tabii ki, gün boyunca ve öğünler sırasında -içine biraz limon suyu katılmış- içeceğiniz bol bol su. Bu arada, ufak bir ipucu da verelim; vücudunuzun suya ihtiyacının olduğunu dudaklarınızdaki kurumadan anlayabilirsiniz.
2. Daha fazla lesitin tüketmek, cildinizin hücrelerini korumak için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri. Soya, karnabahar, ıspanak, domates ve portakal bol miktarda lesitin içeren besinler.
3. Yağ asitlerini atlamayın çünkü omega-3 gibi yağ asitleri, hücreleri serbest radikallerin verdiği zararlardan korur ve sonuç olarak cildin yapısını güçlendirir. İşte bu nedenle, soğuk su balıkları, keten tohumu yağı, fındık, fıstık ve ceviz sofranızdan eksik olmasın.
4. Bol bol antioksidan almaya bakın. Antioksidanlar konusunda şu basit kuralı unutmayın: “Bir meyve ne kadar renkliyse o kadar antioksidan madde içerir”.

İLK BEN GÖRDÜM

Yasemin çiçeğiyle nemlenin
Korres’in yasemin özlü kremi kuru dirsekler, topuklar ve diz kapakları için ideal bir yumuşatıcı ve nemlendirici. Formülündeki ayçiçek, badem ve avokado yağları karışımı ve karite (Shea) yağı cilde esneklik ve yumuşaklık verirken cildi besliyor. 39 YTL

Parlayan ciltlere özel kağıt
Sampar Parlama Önleyici   kağıtlar, özellikle sıcak havalarda çok çabuk parlayan yağlı ciltlerin kurtarıcısı. Yapmanız gereken sadece, kağıdı birkaç saniye parlaklık gidene dek hafif bir şekilde cildinize değdirmek. 35 YTL

Bebek kadar hassas
Sanosan Bebe Şampuanı, formülünün temelinde zeytinyağı, badem yağı, soya yağı, jojoba yağı, shea yağı gibi doğal yağlar ve süt proteinleri oluşturuyor. Bebeklerin hassas cildi için son derece uygun şampuan, eczanelerde bulunabilir.  12.50 YTL

Doğal bronzluk
Clarins Delicieuse Auto Bronzante bronzlaştırıcı krem, kakao yağı içeriyor ve cilde çok doğal harika bir bronzluk veriyor. Üstelik kokusu da muhteşem! Fiyatı: 86 YTL

DUYDUNUZ MU?
Lush Beyoğlu’nda!
Etik değerlerine bağlı, güzellik için hiç bir canlıya eziyet çektirmeyen, el yapımı ve doğallıktan ödün vermeyen taze (yiyecekler gibi buzların içinde satılıyorlar!) kozmetik ürünleri ile Lush, Beyoğlu’nda.
Nisan 2007’de Bağdat Caddesi, Aralık 2007’de İzmir, Gül Sokak ve Ocak 2008’de Nişantaş City’s Alşveriş Merkezi’nden sonra Lush, dördüncü mağazasını  İstiklal Caddesi No 203/A’da açıyor... Çikolatalı vücut şampuanı, ballı masaj barı ya da banyo suyuna attığınızda eriyen ilginç balistiklerden almak istiyorsanız buraya mutlaka uğrayın.