Cadde 2023'e damga vuranlar

2023'e damga vuranlar

27.12.2023 - 06:56 | Son Güncellenme:

Evlenenler, boşananlar, sürpriz birliktelikler, sonu hapishanede biten ‘fenomen hayatlar’, polemikler ve kaybettiklerimiz...

2023e damga vuranlar

ÇİSİL DEMİR- Geride bırakmak üzere olduğumuz 2023 yılı magazin olayları açısından unutulmayacak haberleri de beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

2023e damga vuranlar

Fenomenlerin sonu

Lüks harcamaları ve şatafatlı yaşamlarını paylaşarak Instagram’da milyonlarca takipçiye ulaşan Dilan ve Engin Polat çiftinin sonu cezaevi oldu. Kara para aklama suçlamasıyla kasım ayında tutuklanan çiftin ardından benzer hayatlar süren Nihal ve Bahar Candan kardeşler de tutuklandı. Birçok fenomenin mal varlığına el konuldu ve yurt dışı yasağı getirildi.

2023e damga vuranlar

MASAK’ın takibe aldığı Influencer’lardan Amerika’da yaşayan Eylül Öztürk ise sosyal medyadan suçlamaları yalanladı. Fenomenler açılan davalar üzerine fakir olduklarını kanıtlamak için sobalı evlerden ya da otobüs duraklarından fotoğraf paylaşmaya başladı.

2023e damga vuranlar

Yılın olayı

Disney Plus’ın, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel çekilen ve başrolünde Aras Bulut İynemli’nin oynadığı ‘Atatürk’ dizisini yayınlanmaktan vazgeçmesi büyük tepki çekerken, günlerce gündemden düşmedi. Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in üstlendiği yapım, iki film olarak televizyonda ve sinemalarda yayınlandı.

Haberin Devamı

2023e damga vuranlar

82 yaşında ikiz babası oldu!

Türk sineması ve tiyatrosunun usta ismi Metin Akpınar, 82 yaşında baba oldu! 62 yıldır Göksel Özdoğdu’yla evli olan sanatçının 35 sene önce yaşadığı evlilik dışı ilişkisinden ikiz kızları olduğu ortaya çıktı. Babalık ilişkisi oyuncunun saç teli çalınarak yapılan DNA testiyle belirlenirken, ikizler Duygu ve Sevgi Nebioğlu mahkemeyi kazandı.

2023e damga vuranlar

2023’te evlenenler

Mithat Can Özer’le dört yıllık birlikteliğini temmuz ayında sonlandıran Alina Boz, Umut Evirgen’le başladığı aşkı altı ay sonra nikâh masasına taşıyarak, hayranlarını şaşırttı. Umut Evirgen’in 2 Aralık’ta düzenlenen düğününe katılan ünlü simalar, “Bir devir kapandı” dedi. Aşklarını evlilikle taçlandıran diğer ünlüler ise şöyle;

*Özcan Deniz-Samar Dadgar (20 Ocak)

*Ezgi Mola-Mustafa Aksakallı (8 Mayıs)

*Melike Şahin-Sedat Arpalık (30 Mayıs)

*Kaan Urgancıoğlu-Burcu Denizer (19 Haziran)

*İlker Aksum-Dilay Ekmekçioğlu (18 Haziran)

*Eda Ece-Buğrahan Tuncer (21 Haziran)

*Burcu Esmersoy-Nazım Akmandil (2 Eylül)

*Öykü Gürman-Fatih İçmeli (20 Ekim)

2023e damga vuranlar

Yılın dayanışması

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Türkiye, KKTC ve Azerbaycan’da 213 televizyon kanalı ve 562 radyo ortak bağış yayını yaptı. Ünlü isimlerin sunduğu ve katıldığı programa dakikada 70 bin mesaj yağdı.

Haberin Devamı

2023e damga vuranlar

Sürpriz aşklar

İzlandalı yönetmen Thor Saevarsson ile evlilik hazırlığındayken ilişkisini sonlandıran Dilan Çiçek Deniz ile Afra Saraçoğlu’yla ayrılan Mert Yazıcıoğlu, nisanda sevgili olduklarını açıkladı. Sürpriz ilişki beş ay sürdü.

*Hakan Sabancı-Hande Erçel çiftinin aşkları martta Paris tatili dönüşü havalimanında belgelendi.

*Kaan Yıldırım ve Pınar Deniz temmuz ayında yeni aşka yelken açtı. 

*Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira, oyuncu Devrim Özkan’a olan aşkını sosyal medyadan duyurdu.

2023e damga vuranlar

2023’ün ünlü bebekleri

*‘Yargı’ dizisinin başrol oyuncusu Kaan Urgancıoğlu ve haziran ayında evlendiği sevgilisi Burcu Denizer, oğulları Ardıç’ı 8 Aralık’ta kucaklarına aldı.

*Hacı Sabancı- Nazlı Kayı Sabancı’nın bebekleri Arzu Alara 15 Ağustos’ta dünyaya geldi.

*Ezgi Mola- Mustafa Aksakallı’nın bebekleri Can 23 Kasım’da doğdu.

Haberin Devamı

*Hazal Kaya- Ali Atay çifti 11 Şubat’ta ikinci bebekleri Leyla Süreyya’yı kucaklarına aldı.

*Aslı Enver- Berkin Gökbulak çifti kızları Elay’ı 4 Temmuz’da kucağına aldı.

*Bora Akkaş ve fenomen eşi Oben Alkan 6 Ağustos’ta doğan kızlarına Suzan adını verdi.

2023e damga vuranlar

Rap’i tahtından etti

Spotify’ın Türkiye verilerine göre 2023’te ‘En Çok Dinlenen Sanatçı’ olan Semicenk, 2018’den beri zirveyi bırakmayan müzik türü rapi tahtından etti. ‘En Çok Dinlenen Kadın Sanatçı’ 2017’den beri zirveden indirilemeyen Sezen Aksu olurken, Simge Sağın ise ‘Aşkın Olayım’ parçasıyla ‘En Çok Dinlenen Şarkılar’ listesinin birinci sırasında yer aldı.

Yılın polemiği

Farah Zeynep Abdullah’ın attığı, “Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim” tweet’i Yılmaz Güney tartışması başlattı. Fazıl Say, Abdullah’a “Figüran bile olamayacak oyuncu” diye tepki gösterirken, Nur Sürer de, “Hiç kimsenin haddi değil Yılmaz Güney’le ilgili konuşmak” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

2023e damga vuranlar

Yılın başarıları

*Kanal D’de üç sezondur reyting rekorları kıran ‘Yargı’, bu sene 51’inci kez gerçekleşen Uluslararası Emmy Ödülleri’nde ‘Telenovela’ ödülünü kazanarak, başarısını sınır ötesine taşıdı.

*Merve Dizdar, Cannes Film Festivali’nde ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmindeki rolüyle ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü aldı.

2023e damga vuranlar

Yılın boşanmaları

Yaklaşık 27 yıllık evlilikleriyle sanat dünyasının örnek çiftleri arasında gösterilen Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan çifti, 29 Mayıs’ta boşandı. Beykoz Aile Mahkemesi’ndeki duruşmaya Aslantuğ ve Onan el ele gelirken, yaklaşık 10 dakika süren dava sonrası ünlü çiftin evliliği tek celsede sonlandı.

*Demet Özdemir-Oğuzhan Koç, sekiz ay süren evliliklerini 8 Mayıs’ta bitirdi.

*Buğra Gülsoy ile Nilüfer Gürbüz, 1 Mart’ta evliliklerini noktaladı.

*Şeyma Subaşı-Mohammed Alsaloussi, üç yıllık ilişkinin sonunda Marakeş’te düğün yapıp; beş ay sonra 29 Eylül’de boşandı.

*Zahide Yetiş katıldığı canlı yayında Cem Arısoy’dan boşandığını açıkladı.

Aleyna’nın isyanı

Aleyna Tilki konserlerinin engellendiğini öne sürerek, sosyal medya hesabından yaptığı, “Ölmemi istiyorlar. Tacize uğradığım yerde beni sahneye çıkmaya zorluyorlar” paylaşımıyla isim vermeden suçlamalarda bulundu. Tilki’nin kastettiği ünlü ismin Hadise olduğu öne sürülürken, menajeri Haluk Şentürk “Beni kastediyor” diyerek, “Çok özel bir yetenek ama kariyerini yönetemiyor. Aleyna kendi kendisinin katili” açıklamasıyla iddiaları yalanladı.

Yılın ihaneti

Serenay Sarıkaya’nın annesi Ümran Seyhan ile Cansu Tosun’un babası Kenan Tosun’un yasak aşkı ortaya çıktı. Hem kendisinin hem de eşinin yazlıktan arkadaşı olan Ümran Seyhan’ın ihanetine uğrayan Serpil Tosun, “Allah’a havale ediyorum onları” dedi. Nişantaşı’nda birkaç defa daha görüntülenen çiftten Tosun poz vermek istemezken, Seyhan’ın rahat tavırları dikkat çekti. Haberlerin çıkmasının ardından 35 yıldır evli olan Tosun çiftinin kasım ayının son haftası boşandığı öğrenildi.

2023e damga vuranlar

Kaybettiğimiz ünlüler

Bu yıl Türkiye için değerli pek çok isim hayatını kaybetti. MFÖ grubunun üyesi ünlü müzisyen, bas gitarist ve oyuncu Özkan Uğur, 8 Temmuz’da yaşamını yitirdi. Uzun süredir mücadele ettiği lenfoma kanserine 69 yaşında yenik düşen Uğur’un ölümü sanat dünyasını yasa boğdu. Aramızdan ayrılan usta isimlerden bazıları şöyle:

*Burhan Çaçan (62) 12 Ocak,

*Köksal Engür (77), 26 Mart’ta,

*Rana Cabbar (78), 20 Nisan’da,

*Nuri Sesigüzel (85), 20 Mayıs’ta,

* Bozkurt İlham Gencer (98), 24 Mayıs’ta,

* Nurhan Damcıoğlu (82), 5 Haziran’da,

*Tanju Tuncel (83), 15 Temmuz’da,

*Yılmaz Gruda (93) 25 Temmuz’da,

*Erkin Koray (82), 7 Ağustos’ta,

*Metin Uca (62) 17 Kasım’da,

*Can Gürzap (79), 1 Aralık’ta.