Cadde 5 liraya iftar menüsü

5 liraya iftar menüsü

28.08.2009 - 10:27 | Son Güncellenme:

Ramazan'da lokantalar, uygun fiyat ve bol çeşitli iftar menüleriyle vatandaşların ilgisini çekmeye çalışıyor.

5 liraya iftar menüsü

Konya'da Ramazan ayında lokantalarda her çeşit ve her bütçeye uygun iftar menüsü bulunuyor.

550 lokantanın hizmet verdiği Konya'da, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte lokantalar, uygun fiyat ve bol çeşitli iftar menüleriyle vatandaşların ilgisini çekmeye çalışıyor.

5 yıldızlı otellerde ve lüks restoranlarda ceviz içi, kuru incir, dil peyniri, pastırma gibi geleneksel lezzetlerin ağırlıkta olduğu iftariyeliklerle başlayan iftar yemeği, zeytinyağlı yaprak sarması, ara sıcaklar, enginar, hünkar beğendili kuzu incik kızartma, taze baharatlarla tatlandırılmış piliç ve kuzu güveci gibi ana yemeklerle devam ediyor. Fıstıklı güllaç, sakızlı kazan dibi ve Antep fıstıklı baklava gibi tatlı seçeneklerinin de sunulduğu bu tür iftar yemekleri kişi başına 50 lirayı geçiyor.

Geliri yüksek kişiler pahalı çeşitlerin olduğu iftar sofrasını seçerken Konya'da dışarda iftarını açmak isteyen dar gelirli vatandaşlar için de uygun iftar menüleri bulunabiliyor.Bir lokantada 4 çeşidin bulunduğu tabldot menüye 5 lira ödeyerek iftar yapılabiliyor.

Lokanta sahibi Rıfat Çelik, her yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da dar gelirli vatandaşlara uygun fiyata iftar yapma imkanı sunduklarını belirtti.

Ramazan ayında vatandaşların ekonomik fiyatlara çok yoğun ilgi gösterdiğini ve lokanta dışına çok sayıda masa açtıklarını ifade eden Çelik, şunları kaydetti: ''5 liralık iftar menüsünün ana yemeklerinde, tavuk sote, kuru fasulye, patlıcan kebap, İzmir köfte, tas kebap, bezelyeli kebap, çiftlik kebabı, güveç, karnıyarık, patates oturtması bulunuyor. Ayrıca menüde pirinç pilavı, mevsimlik salata, tatlı ve çorba da yer alıyor. İftar yapacak kişi, bir ana yemek, salata, pilav ve tatlı ya da çorba için 5 lira ödüyor.''

10 ÇEŞİT MENÜ 8 TL
Vatandaşlar, Dershaneler Sokağı'nda hizmet veren bir başka lokantada ise 10 çeşidin yer aldığı menüyle 8 liraya iftar yapabiliyor.

Her yıl Ramazan ayında dar gelirli vatandaşlar için uygun iftar menüleri hazırladıklarını anlatan lokanta sahibi Metin Keklik, genellikle esnaf ve öğrencilere hitap ettiklerini ifade etti.

Keklik, bu yıl Ramazan ayında 3 farklı menü hazırladıklarını ve her menüde, bir ana yemek, çorba, salata, pilav, tatlı ve iftariyeliklerle birlikte toplam 10 çeşidin bulunduğunu ve gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan da, Ramazan ayının bereket ayı olduğunu ve gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Ekonomik kriz gerçeğinin kabullenilmesi gerektiğini ifade eden Karamercan, ''Lüks mekanlarda en ucuz iftar menüsü 50 lira civarındayken, 1 liraya döner ayranla orucunu açanlar da var'' dedi. Karamercan, en sağlıklı iftar menüsünün 10 lira civarında olduğunu da sözlerine ekledi.