Cadde Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni'ne damga vuran Gazze mesajları!

Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni'ne damga vuran Gazze mesajları!

03.12.2023 - 22:06 | Son Güncellenme:

Ada Erma, 49’uncusu düzenlenen Pantene Altın Kelebek'te, 'Kulüp' dizisindeki performansıyla 'En İyi Çocuk Oyuncu Ödülü'nün sahibi oldu. Yedi yaşındaki başarılı oyuncunun sözleri büyük alkış aldı. Sunucu Cem Davran ve ödül alan Madrigal grubundan Sanlı Akgün'ün Gazze açıklamaları da herkesi duygulandırdı.

49'uncu Altın Kelebek Ödül Töreni'nde 'En İyi Çocuk Oyuncu' ödülüne layık görülen Ada Erma, Gazze'deki çocukları andı. Salonda bulunan ünlü isimler ve ekran başındaki izleyicilerin yüreğine dokunan Ada Erma'nın konuşması sosyal medyada da gündem oldu.

Haberin Devamı

"BU ÖDÜLÜ ÇOCUKLARIN ÖLMEDİĞİ BİR DÜNYADA ALMAK İSTERDİM" 

Ben bugün elime bir dünya çizerek geldim. Bu dünya sizin bildiğinizden çok farklı bir dünya. Bu dünya yemyeşil, okyanuslar masmavi, çocuklar yemyeşil sokaklarda hayvanlarla özgürce koşup eğleniyor. Savaş yok, şiddet yok. Hayvanlar özgür, kadınlar güçlü. Bu ödülü çocukların ölmediği bir dünyada almak isterdim ama bu dünyayı eline çizen tüm çocuklarla birlikte dünya güzelleşecek. Buna yürekten inanıyorum.

Pantene Altın Kelebek Ödül Törenine damga vuran Gazze mesajları

"ÇOCUKLAR ÖLMESİN, ŞEKER DE YİYEBİLSİN"

Ada Erma'nın duygu yüklü konuşmasının ardından ödül töreninin sunucularından Cem Davran da İsrail'in haftalardır bomba yağdırdığı Gazze'deki insanlık dramına dikat çekti.

Şunu unutmayalım; yanıbaşımızda büyük bir zulüm var. Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsin. Bununla ilgili iki üç cümleyi de paylaşmamız gerekiyor; yürekten yüreğe, kalpten kalbe. Çok büyük bir güç çocukların kaybolan uçurtmalarını bulmak için uğraşacağına o uydularla, o uçaklarla çocukların üzerine bomba atıyor. Hakikaten biz de çocuk yetiştiriyoruz bu özgür ülkeye. Biz ülkemizde çok mutluyuz. Yanıbaşımızda da kardeşlerimiz var, onların çocukları var. Filistin'de de yapılanları unutmayalım ne olursunuz. Bu bizim görevimiz. Hayat devam etsin ama o çocuklar da şeker de yiyebilsin.

Pantene Altın Kelebek Ödül Törenine damga vuran Gazze mesajları

"LÜTFEN DUYARLI OLALIM"

'En iyi Müzik Grubu' ödülünü kazanan Madrigal'in bateristi Sanlı Akgün de Gazze'de yaşananlara duyarsız kalmadı.

Cem Bey'in hatırlattığı gibi; bu hayallerine ulaşmayı bırakın, yeteneklerini bile fark edemeden ölen çocuklar var. Çok yakın bir yerde, lütfen buna da duyarlı olalım. Buradan Gazze'deki tüm çocukların yanında olduğumu söylemek istiyorum.

Pantene Altın Kelebek Ödül Törenine damga vuran Gazze mesajları