Cadde ADINI DAHA ÇOK DUYACAĞIZ

ADINI DAHA ÇOK DUYACAĞIZ

15.01.2012 - 22:39 | Son Güncellenme:

Ebru, hem bir müzisyen hem de aktivist. Özellikle şiddet gören kadınlara...

ADINI DAHA ÇOK DUYACAĞIZ

Ebru, hem bir müzisyen hem de aktivist. Özellikle şiddet gören kadınlara yönelik duyarlılığını, müziğiyle birleştiriyor. Elle dergisi, Londra’da yaşayan ve uluslararası arenada kendine kısa sürede yer bulan şarkıcıyla konuştu

Haberin Devamı

Yeteneğinin yolunu izleyerek müzik endüstrisinde başarıyı hedefleyen bir müzisyen, Ebru. Önümüzdeki ay dünya müzik listelerine girmeye hazırlanan bu sıradışı yeteneği, 10 kişilik grubuyla ilk konserini verdiği
Elle Style Awards ödül töreni öncesinde tanıma fırsatı bulduk. Ebru, efsanevi müzik grubu The Supreme’in hit parçası ‘You Keep Me Hanging On’u, ‘Set Me Free’ ismiyle yeniden yorumlayarak uluslararası arenada kendine ciddi bir hayran kitlesi edindi ve dikkatleri üzerine çekti. Londra’da yaşayan 22 yaşındaki bu küçük dev kadının yıldızının, yakın zamanda çıkaracağı ‘Prisoner/Tutsak’ isimli single’ıyla daha da parlayacağı müzik kulislerinde konuşulmaya başlandı bile. Ebru, dinleyenleri mest eden farklı ses rengine sahip bir müziyen olmasının yanı sıra çevresine duyarlı bir aktivist aynı zamanda. Yeni single’ında istismar edildiği ilişkisinde sıkışıp kalmış bir kadının hikayesini anlatırken; bir yandan da şiddet gören milyonlarca kadının sesi olacak ‘Silence Can Kill/Sessizlik Öldürebilir’ isimli sosyal sorumluluk projesini, önümüzdeki yıl içerisinde hayata geçirmeyi planlıyor. Ebru genç, enerjik ve söyleyecek çok şeyi var!

Haberin Devamı

* Michael Jackson’un tüm zamanların en çok satan albümüne ismini veren şarkısı ‘Thriller’ın söz yazarı Rod
Temperton’ın son keşfi sizsiniz. Yollarınız nasıl kesişti?

Albümümdeki söz yazarı dostum Ali Tenant, beni ve prodüktörüm Anthony Marshall’ı bir akşam Rod’la tanıştırdı. Rod hemen bize birer kadeh viski ikram etti ve o akşam işbirliğimizin temelleri atıldı.

* ‘Set Me Frey’yle İngiltere’de ciddi bir hayran kitlesi edindiniz. Şarkının hazırlık sürecini anlatır mısınız?
Şarkının düzenlemesini yarım günde bitirdik ve internete yükledik. Kısa bir süre içinde İngiliz radyolarında haftanın şarkısı seçildi. Çıkışımızı takiben ‘Hard Rock Cafe Londra’, ‘o2 Academy Islington’, ‘Coronet Notting Hill’ gibi, İngiltere’nin ünlü mekanlarında 10 kişilik grubumla konserler verdim. İngiltere’nin popüler rap şarkıcıları Durrty Goodz’la PMoney’nin katkıları ve Almanya’nın ünlü ikilisi Milk and Sugar remiksleriyle başladığım müzik yolculuğuma, yepyeni parçam ‘Prisoner’la devam edeceğim.

* Menajeriniz kim?
Menajerliğimi son 20 yıldır Ice T, Foxy Brown, El Debage dahil olmak üzere birçok uluslararası müzik sanatçısını t0emsil eden ve bağımsız bir plak şirketi olan Snap Management&Hitroom yapıyor. Hayatımı o kadar kolaylaştırıyorlar ki!

Haberin Devamı

“Bursa’da sokak konseri vermek isterdim”
* Kendinizi nereye ait hissediyorsunuz?
Londra. Harika arkadaşlarımla beraber güzel vakit geçirdiğim evime. Türk köklerimse sağlam bir şekilde derinlerde. Ailemin bir kısmı Londra’da, bir kısmı Bursa’da yaşıyor. Onlar benim omurgam...

* Nerede konser vermek sizi heyecanlandırırdı?
Bursa’da kalabalık bir sokak konseri vermek isterdim.

“Aile içi şiddet yüzünden Türkiye’den taşındık”

* ‘Prisoner’ şarkısının çıkış hikayesi nedir?
Bu şarkının düzenlemesi, Londra’nın en tanınmış müzik prodüktörlerinden oluşan ABIA Music isimli topluluk tarafından yapıldı. Sözler prodüktörüm Anthony Marshall’a ait. Şu anda internette şarkının birkaç versiyonu dolaşıyor ama şarkı 2012 Şubat’ında piyasada olacak. Benim için çok özel anlamlar taşıyor; kadınların suistimal edildiği ilişkilerde yaşadıkları durumu irdeliyor. Aslında kısa süre içerisinde hayata geçireceğimiz sosyal sorumluluk projesinin de bir ön mesajını veriyoruz. Rihanna ve Chris Brown’un yaşadığı türden ilişkiler görmekten, olayı örtbas ederek hiçbir şey olmamış gibi davranılmasından gerçekten usandım. ‘Silence Can Kill’ projesi kapsamında Türkiye’den de ünlü isimlerle iletişime geçip çalışmak istiyorum.

* Siz de şiddet içeren bir ilişkiye maruz kaldınız mı?
Aslında şiddete karşı bu kadar hassas olmamım sebebi, buna küçük yaşta tanıklık etmem. Bu sebeple ben dört yaşındayken annemle birlikte Türkiye’den taşındık.

Haberin Devamı

KISA KISA

FAVORİ MODACISI: Salvatore Ferragamo.
FAVORİ ŞARKICISI: Etta James, önünde diz çökülesi bir isim!
KİMİNLE SAHNE ALMAK İSTER?: Prodüktörüm Anthony Marshall. Yeryüzündeki en iyi seslerden biri.
AŞK=ACI?: Benim için aşk, gülümseme ve mutluluk demek.