Cadde ‘Allah’a şükür elim tutuyor’

‘Allah’a şükür elim tutuyor’

17.02.2023 - 06:36 | Son Güncellenme:

Ufuk Bayraktar, depremin ilk saatlerinde çocukluğunun geçtiği Hatay’a giderek, aile bireylerine ve arkadaşlarına yardım etti. Enkazda, gece gündüz demeden arama kurtarma ekipleriyle çalışan oyuncuya, önceki gün bitkin düştüğü için yol kenarında serum takıldı.

‘Allah’a şükür elim tutuyor’

Çocukluğunun geçtiği Hatay’da depremzedelere yardım eden Ufuk Bayraktar, “Jandarma, kurumlar, madenciler, belediyeler, gönüllüler, dernekler, STK’lar ve işçiler bu acıyı dindirmek için var gücüyle çabalıyor” dedi.

Haberin Devamı

Altı kişiyi canlı çıkardık

Ünlü oyuncu, “Bizzat içinde yer aldığım 6 kişiyi canlı çıkardık. Bir insanı kurtarmak, inanılmaz bir mutluluk. Çok şükür buraya gelip bir nebze olsa insanlara faydam olduysa, bu en büyük mutluluk. Allah’a şükür ellerim tutuyor” şeklinde konuştu.

İstanbul için önlemler alınması gerektiğini de belirten Bayraktar, “Eğer önlemler alınmazsa, beni de iki yıl sonra İstanbul’da enkaz altından çıkarabilirsiniz” açıklamasını yaptı.

Duygulandıran mesaj

Kızı Eylem Şafak’ı Hatay’daki depremde kaybeden Orhan Aydın, Twitter’dan duygulandıran mesaj yayınladı. Kızının fotoğrafını paylaşan sanatçı, “Babalarından önce ölmemeli çocuklar” diye yazdı.

‘Allah’a şükür elim tutuyor’

'Deprem bölgesinde kalacağım'

Mahsun Kırmızıgül, gelen yardımları dağıttıklarını söyledi. Şarkıcı, “Özel insanların barınmaları için köylerde dağıtım yaptık. Çadır kent için çalışmalara başladık. İnsanların sokaklarda kalmadığını görünceye kadar deprem bölgesinde kalacağım” notunu düştü.

Haberin Devamı

1 milyon lira verdi

Deprem için yardım etmediği söylenen şarkıcı Gülşen, AHBAP Derneği’ne 1 milyon lira bağış yaptı. Başkan Haluk Levent de sanatçıya teşekkür etti.

‘Çocuklar yardım bekliyor’

Hollywood yıldızı Halle Berry, 8 milyon 100 bin takipçili Instagram hesabından, Türkiye ve Suriye için bağış çağrısı yaptı. Aktris, “Binlerce çocuk yardımlarınızı bekliyor” sözleriyle, UNICEF’in sayfasını paylaştı. Shakira ve Olivia Wilde da bölgedeki çocuklar için UNICEF’e yardım çağrılarını yenileyen isimler oldu.

‘Allah’a şükür elim tutuyor’

İsmini ‘Mavi’ koydu

Haluk Levent, enkazdan çıkarılan 10 günlük bebeğin AHBAP çadır kentinde kaldığını söyledi. Minik kızla fotoğrafını paylaşan şarkıcı, “Abi daha isim koymamıştık adını sen koy dediler. Mavi koydum” ifadelerini kullandı.

Yazarlar