Cadde Amber Heard-Johnny Depp davasında jüri kararını açıkladı!

Amber Heard-Johnny Depp davasında jüri kararını açıkladı!

01.06.2022 - 22:29 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü aktör Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard'ün birbirini iftirayla suçladığı davada sona gelindi. ABD'nin Virginia eyaletinin Fairfax şehrinde altı hafta süren yourucu duruşmaların ardından 27 Mayıs Cuma günü müzakerelere başlayan jüri, olaylı davada karara vardı. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Amber Heard-Johnny Depp davasında jüri kararını açıkladı

Johnny Depp'in 2011 yılında birlikte rol aldıkları 'The Rum Diary' filminin setinde aşk yaşamaya başladığı ve daha sonra dünyaevine girdiği Amber Heard'e karşı açtığı 50 milyon dolarlık iftira davasında sona gelindi. 2017'de olaylı şekilde ayrılan çift, ilişkinin perde arkasına dair mesajların ve fotoğrafların ortaya döküldüğü mahkemede birbirini suçladı. Altı hafta boyunca tüm dünyanın gözünü çevirdiği davada karar çıktı.

Haberin Devamı

JÜRİ KARARINI VERDİ

Oy birliğiyle alınan kararda, Jüri Heard'ün eski eşi Depp'e iftira attığına karar verdi. Jüri karalama davasında Heard'ün Depp'e 15 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Ayrıca jüri üyeleri, Heard'ün evliliğine ilişkin beyanlarına inanmadı ve iddialarının sadece Depp değil başkaca insanları da lekelediğine karar verdi. Jüri üyeleri Heard'ün "kötü niyetle" hareket ettiğine hükmetti. 

Jüri ayrıca, Herad'ün de Depp'in avukatı üzerinden karalandığına ilişkin suçlamadan birini kabul ederek, Depp'in Heard'e 2 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Mahkeme salonu dışında ünlü yıldızın hayranları "Johnny Johnny" tezahüratlarında bulundu.

KARAR SONRASI İLK AMBER HEARD VE JOHNNY DEPP'TEN İLK AÇIKLAMALAR

Haberin Devamı

Amber Heard jürinin kararını açıklamasının ardından yaptığı ilk açıklamada "Bugün hissettiğim hayal kırıklığını hiçbir kelime açıklayamaz. Dağlar kadar delil eski kocamın orantısız güç, etki ve nüfuzuna karşı koymaya yeterli gelmediği için çok üzgünüm" dedi.

Açıklama yayınlayan Heard, hayal kırıklığına uğradığını dile getirerek, bu kararın kadınlar aleyhine olduğunu ifade etti. Heard, "Bu kararın diğer kadınlar için geldiği anlam noktasında daha da üzgünüm. Bu bir gerilemedir. Zamanı, sesini çıkaran, ne düşündüğünü söyleyen bir kadının alenen utandırılabileceği ve küçük düşürülebileceği bir döneme geri sarıyor. Kadına yönelik şiddetin ciddiye alınması gerektiği fikrini öteliyor" dedi. 

Johnny Depp ise, "Jüri bugün bana hayatımı geri verdi. Onur duydum" ifadelerini kullandı.

JOHNNY DEPP DURUŞMAYA KATILMADI

Johnny Depp, planlı iş anlaşmaları nedeniyle duruşmaya katılmadı. Depp'e yakın bir kaynak Amerikan yayın kuruluşu CNN'e verdiği bilgide, Depp'in duruşmayı Birleşik Krallık'tan takip ettiğini söyledi.

 "ONUNLA BİR İLİŞKİM VARDI"

Duruşmaların son günlerinde tanık olarak dinlenen isimlerden biri de Johnny Depp'in 1990'lardaki kız arkadaşı olan süper model Kate Moss oldu. Moss, İngiltere'den video konferans yoluyla bağlanarak ifade verdi.

Amber Heard-Johnny Depp davasında jüri kararını açıkladı

Depp'in avukatı Ben Chew, aktörü nasıl tanıdığını sorduğunda Moss, "Onunla bir ilişkim vardı" dedi. Ünlü isim; Depp'in eski eşi Amber Heard'ün ortaya attığı, aktörün süper modeli 90'larda Jamaika'daki bir gezide merdivenlerden aşağı ittiğini öne süren ifadesini yalanladı:

Haberin Devamı

Beni asla itmedi, tekmelemedi ya da herhangi bir merdivenden aşağı atmadı.

Moss, olay yaşandığı ve kendisi merdivenlerden düştüğü sırada, Jamaika'da kaldıkları otel odasından ayrıldıklarını söyledi ve o günü, "Johnny benden önce odayı terk etmişti ve bir yağmur fırtınası vardı. Odadan çıkarken merdivenlerden aşağı kayarak sırtımı incittim. Bana ne olduğunu bilmediğim için çığlık attım, acı çekiyordum. Johnny bana yardım etmek için koşarak geri geldi, beni odama taşıdı ve tıbbi yardım almamı sağladı" şeklinde anlattı.

Moss, ifadesinden sonra Heard'ün hukuk ekibi tarafından çapraz sorguya tabi tutulmadı ve gitmesine izin verildi.

"LAF SALATASI"

Ardından Johnny Depp, ifade vermek için yeniden kürsüye çıktı. Aktör, daha önce davanın başlarında da neredeyse dört gün boyunda ifade vermişti.

Johnny Depp, avukatı Adam Waldman'ın Daily Mail'de Amber Heard hakkında yer alan açıklamalarını, eski eşi kendisine karşı hakaret davası açana kadar görmediğini açıkladı. Ünlü isim, Waldman'ın aktrisin davasının en önemli kısmını oluşturan ifadelerinin, 'laf salatası' gibi göründüğünü de söyledi.

Haberin Devamı

Waldman gazeteye; Heard'ün, Depp'e yönelik taciz iddialarını uydurduğunu anlatmıştı.

Amber Heard-Johnny Depp davasında jüri kararını açıkladı

"BU OLAY HAKKINDA AMBER'LA KONUŞMUŞTUM"

Depp, jüri üyelerine Kate Moss'un ifadesinin doğru olduğunu söyledi ve eski eşi Amber Heard'ün, modelin merdivenlerden düşmesi olayını kendi anlatımına uyacak şekilde manipüle ettiğini iddia etti:

Kate'in de ifade ettiği gibi, olay yıllar önceydi ve tam olarak onun anlattığı şekilde olmuştu. Zamanında bu olay hakkında Amber ile konuştuğumu hatırlıyorum. Amber, ona anlattıklarımı kafasında çok çirkin bir şeye dönüştürdü. Kate'i herhangi bir merdivenden aşağı ittiğim bir an asla olmadı, ama Amber bunu daha önce defalarca dile getirdi.

"BİRAZ GÖZÜM MORARDI"

Johnny Depp, Temmuz 2015'te efsanevi Şark Eksperi treninde Amber Heard ile yaşadığı sorunlu balayında, sol gözünün altının nasıl morardığı sorulduğunda, "Amber Heard bana vurdu" dedi ve, "Biraz gözüm morardı, ama sonra her şey sona erdi ve aramız düzeldi. Yemeğe gittik" diye ekledi.

Depp'in gözünün altındaki belirgin morluk, bir koruma tarafından çekilen grenli bir fotoğrafta görülebiliyor.

Heard, daha önce balayındalarken kavga ettiğini doğrulamıştı, ancak Depp'i suçlayarak, "Beni gerçekten öldürebileceğini düşündüm. Ölebileceğimi düşündüm" diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

Amber Heard-Johnny Depp davasında jüri kararını açıkladı

"HİÇBİR İNSAN MÜKEMMEL DEĞİLDİR"

Johnny Depp jüriye, Amber Heard'ün suçlamalarına rağmen hiçbir zaman cinsel veya fiziksel istismarda bulunmadığını söyledi. Depp, Heard'ün yeminli ifadelerini, "korkunç, gülünç, aşağılayıcı, delice, acı verici, hayal edilemeyecek kadar vahşi, zalim ve tamamen yanlış" olarak nitelendirdi.

Depp, "Beni şiddet ve cinsel istismarla suçladığını duymak delilik. Hiçbir insan mükemmel değildir, ama hayatımda asla cinsel veya fiziksel istismarda bulunmadım" dedi. Aktör, çapraz sorgusuna başlanmadan önce, doğrudan ifadesini şu sözlerle sonlandırdı:

Ne olursa olsun, buraya geldim ve doğruyu söyledim. Altı yıldır isteksizce sırtımda taşıdıklarımı dile getirdim.

HEARD VE MUSK'A HAKARET ETTİ

Ardından aktörün, Ağustos 2016'da attığı mesajda, Amber Heard'e ve o zamanlar aktrisle aşk yaşan Elon Musk'a hakaret ettiği görüldü. Depp'in mesajlarından bazıları, "Amber için bir gram merhamet, korku veya herhangi bir duygum yok. Mücadele etmek istediği için çok mutluyum! Sert bir duvara çarpacak. Bu zavallıyı hayatımdan atmak için sabırsızlanıyorum! Tek dileğim, karmanın devreye girmesi ve Amber'ın nefesini ondan alması... Üzgünüm dostum. Ama artık vazgeçmeyeceğim. Bakalım Musk'ın cesareti var mı? Benimle yüz yüze görüşsün, ona daha önce hiç görmediği şeyleri göstereceğim" cümlelerini içeriyordu.

Aktörün, Elon Musk'ın cinsel organını keseceğini söylediği ve Amber Heard'den "zengin erkek avcısı, düşük seviyeli, ucuz kadın" olarak bahsettiği mesajları da jüriye gösterildi.

Depp, bu mesajları neden gönderdiğine dair ifade verdi:

Korkunç eylemlerle ve yapmadığınız şeylerle suçlandığınızda, Amber Heard ve ekibi tarafından sürekli olarak sizinle ilgili dünyaya yayılan çok çirkin şeyler olduğunda, bir insan olarak çok ama çok fazla öfkelenme eğiliminiz oluyor. Dışarı çıkıp birini incitecek kadar değil, ya da mobilyaları kırıp dökecek kadar değil ama kızıyorsunuz, bu kişinin bunu neden yaptığını merak ediyorsunuz. Yani evet, çok kızgındım.

Amber Heard-Johnny Depp davasında jüri kararını açıkladı

"İNSANLAR BENİ ÖLDÜRMEK İSTİYOR"

Sonraki gün ise, Amber Heard (36) tekrar kürsüye çıktı. Heard, ifadesini Johnny Depp ile olan evliliğinin sonuçlarının onu nasıl etkilediğine dair bir konuşmayla açtı. Ünlü isim, "Her gün taciz ediliyorum, küçük düşürülüyorum, tehdit ediliyorum" dedi.

Heard'ün ifadesi, kürsüye çıkmasından birkaç dakika sonra duygusal bir hal aldı. Johnny Depp ile olan halka açık kavgasının etkisinden bahseden Heard, "İnsanlar beni öldürmek istiyor" diyerek ağlamaya başladı. Oonagh Paige adını verdiği, henüz bir yaşında kızı olan aktris, "İnsanlar bebeğimi mikrodalga fırına koymak istiyor ve bana bunu söylüyorlar" dedi.

Doğrudan jüriye bakan Heard, "Johnny bana ondan ayrılırsam, yaşadığım her gün onu düşünmemi sağlayacağına söz vermişti" ifadelerini kullandı ve ekledi:

Her gün sosyal medyada bana karşı karalama kampanyaları yapılıyor. Ve şimdi bu odadaki kameraların önünde, her gün travmayı yeniden yaşamak zorunda kalıyorum. Belki de unutmak kolaydır, ama ben de bir insanım.

Eski kocası Johnny Depp ile karşılıkları davaların ardından avukatı tarafından neyi düzeltmeyi umduğu sorulduğunda, Amber Heard gözlerindeki yaşları sildi ve "Bu sırları korumak, sesimi yeterince benden aldı. Bir Amerikalı olarak hikayemi anlatmaya hakkım var" dedi.

"HERKES BU SÖYLENTİYİ BİLİYORDU"

Amber Heard, Johnny Depp'in avukatının, aktör için ifade verenlerin sayısının kendisini şaşırttığı yönündeki iddiasını yalanladı. Model Kate Moss'un dün Depp'in savunmasında ifade vermesini bekleyip beklemediği sorulduğunda, Heard, "İnsanların dikkat çekme amacıyla gelip konuşacağını biliyordum" cevabını verdi.

Heard, Depp'in ünlü modeli merdivenlerden aşağı ittiği iddiasına atıfta bulunarak, şöyle konuştu:

90'lı yılların başlarında etrafta olan herkes bu söylentiyi biliyordu. Bu yüzden Johnny sadece benimle değil, kız kardeşimle de kavga etmeye başladığında tabii ki bunu düşündüm. Kız kardeşimi merdivenlerden aşağı iterek öldüreceğini sandım.

Amber Heard-Johnny Depp davasında jüri kararını açıkladı

"BENİ MAHVEDECEĞİNE SÖZ VERDİ"

Heard, sonrasında tekrar ağlamaya başlayarak, "Johnny beni mahvedeceğine söz verdi... Ölüm tek çıkış yolu olduğunu ve eğer bu işin içinden çıkarsam bana yapacağı şeyin bu olduğunu söyledi" dedi.