Cadde Amber Heard-Johnny Depp davasının stenografı açıkladı: Uyuyan jüri üyeleri vardı

Amber Heard-Johnny Depp davasının stenografı açıkladı: Uyuyan jüri üyeleri vardı

08.06.2022 - 12:27 | Son Güncellenme:

'Karayip Korsanları'nın yıldız aktörü Johnny Depp ile meslektaşı Amber Heard'ün boşanmalarının ardından birbirlerine karşılıklı olarak açtıkları dava geçen hafta sona erdi. Yedi kişiden oluşan jüri, Depp'i haklı bularak ünlü ismin lehine karar verdi ve Heard, eski eşine yüklü miktarda tazminat ödemeye mahkum edildi. Olaylı dava konuşulmaya devam ederken, duruşmalara katılan mahkeme stenografı, jüri üyeleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Amber Heard-Johnny Depp davasının stenografı açıkladı: Uyuyan jüri üyeleri vardı

Dünyaca ünlü aktör Johnny Depp'in, 2011 yılında birlikte rol aldıkları 'The Rum Diary' filminin setinde tanıştığı ve 2015-2017 yılları arasında evli kaldığı meslektaşı Amber Heard ile birbirlerini iftira ile suçladıkları milyon dolarlık dava, geçtiğimiz Çarşamba günü sona erdi.

Haberin Devamı

Oy birliğiyle alınan kararda, jüri üyeleri Heard'ün eski eşine iftira attığına ve aktrisin Depp'e 10 milyon dolar cezai tazminata ek olarak, aktörü zararlarını karşılamak için de ekstra 5 milyon dolar telafi edici tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi. Ancak sonrasında bu rakam, 5 milyon dolardan Virgina eyaletinin bu tür tazminatlar için sınırı olan 350 bine düşürüldü.

Amber Heard-Johnny Depp davasının stenografı açıkladı: Uyuyan jüri üyeleri vardı

Jüri, Herad'ün de Depp'in avukatı üzerinden karalandığına ilişkin suçlamadan birini kabul ederek, Depp'in Heard'e 2 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

HAYRANLARI MAHKEME SALONUNUN DIŞINDA BEKLEDİ

Ayrıca jüri üyeleri, Heard'ün evliliğine ilişkin beyanlarına inanmadı ve iddialarının sadece Depp değil, başkaca insanları da lekelediğine karar vererek, Heard'ün "kötü niyetle" hareket ettiğine hükmetti.

Haberin Devamı

Kararın açıklanacağı gün, mahkeme salonu dışında bekleyen ünlü yıldızın hayranları "Seni seviyoruz Johnny!" diye bağırarak tezahüratlarda bulundu.

KARARI İNGİLTERE'DEN TAKİP ETTİ

Amber Heard, avukatlarıyla birlikte kararın verileceği gün mahkeme salonuna giderken; Johnny Depp, planlı iş anlaşmaları nedeniyle mahkemeye katılmadı. Depp'e yakın bir kaynak, Amerikan yayın kuruluşu CNN'e verdiği bilgide, aktörün kararı Birleşik Krallık'tan takip ettiğini söyledi.

TARAFLARDAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

36 yaşındaki Amber Heard, davanın karara bağlanmasının ve davayı kaybetmesinin ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Bugün hissettiğim hayal kırıklığı kelimelerin ötesinde. Dağlar kadar delil, eski kocamın orantısız güç, etki ve nüfuzuna karşı koymaya yeterli gelmediği için çok üzgünüm. Bu kararın diğer kadınlar için ne anlama geldiği konusunda daha da fazla hayal kırıklığına uğradım. Bu bir gerileme. Zamanı; sesini çıkaran, ne düşündüğünü söyleyen bir kadının alenen utandırılabileceği ve küçük düşürülebileceği bir döneme geri sarıyor. Kadına yönelik şiddetin ciddiye alınması gerektiği fikrini ortadan kaldırıyor. Johnny'nin avukatlarının, jürinin konuşma özgürlüğü konusundaki kilit sorunu gözden kaçırmasını ve Birleşik Krallık'ta kazanmamızı sağlayacak kadar kesin olan kanıtları görmezden gelmesini sağlamayı başardığına inanıyorum. Bu davayı kaybettiğim için üzgünüm. Ama bir Amerikalı olarak sahip olduğumu düşündüğüm bir hakkı - özgürce ve açıkça konuşma hakkını - kaybetmiş gibi göründüğüm için daha da üzgünüm.

Amber Heard-Johnny Depp davasının stenografı açıkladı: Uyuyan jüri üyeleri vardı

Johnny Depp ise eski eşinin açıklamalarının ardından kendi Instagram hesabından bir gönderi paylaşarak şöyle yazdı:

Altı yıl önce hayatım, çocuklarımın hayatı, bana yakın insanların hayatı ve ayrıca uzun yıllar boyunca bana destek olan ve bana inanan insanların hayatları sonsuza kadar değişti. Hepsi göz açıp kapayıncaya kadar bir sürede oldu. Altı yıl sonra jüri bana hayatımı geri verdi. Onur duydum. En başından beri bu davayı açmanın amacı, sonucu ne olursa olsun gerçeği ortaya çıkarmaktı. Doğruyu söylemek, çocuklarıma ve beni destekleyen herkese borçlu olduğum bir şeydi. Sonunda bunu başardığımı bildiğim için huzurlu hissediyorum.

"UYUYAN BİRKAÇ JÜRİ ÜYESİ VARDI"

Olaylı davanın yankıları sürerken, Depp ve Heard arasındaki duruşmaların stenografı Judy Bellinger, altı haftalık mahkeme salonu maratonu hakkında konuştu.

Bellinger, Law & Crime'a yaptığı açıklamada, "Uyuyan birkaç jüri üyesi vardı" dedi ve saatlerce süren tanıklık boyunca dikkat kaybetmeden oturmanın "zor olduğunu" kabul etti.

Bellinger ayrıca hem ön, hem de arka sıralarda oturan jüri üyelerinin arasında uyuyanlar olduğunu ve özellikle videolu ifadeler sırasında zorlandıklarını gözlemledi. Stenograf, "Bir sürü videolu ifade vardı. Jüri orada oturup izliyordu, ve birden içlerinden bazılarının kafalarının aşağı düştüğünü gördüm" dedi.

Haberin Devamı

Amber Heard-Johnny Depp davasının stenografı açıkladı: Uyuyan jüri üyeleri vardı

"HER DETAYA ÇOK DİKKAT EDİYORDU"

Judy Bellinger, en dikkatli jüri üyesinin nihai karara dahil olmayan alternatif bir jüri üyesi olduğunu da kaydetti:

Ne yazık ki, içlerinde en dikkatli olan kişi alternatif jüri üyesiydi. Yüz ifadelerini izledim, söylenen her kelimeyi dinledi. Harika bir jüri olacağını düşünmüştüm, ama sadece alternatif üye olduğu için davanın sonunda verilen karara katılamadı. Her detaya çok dikkat ediyordu.

"JÜRİNİN VERDİĞİ KARARA YANSIMADIĞI İÇİN ÜZGÜNÜM"

Öte yandan Amber Heard'ün kız kardeşi Whitney Henriquez, Johnny Depp ile birbirlerine karşılıklı olarak açtıkları karalama davasıyla ilgili kamuoyuna ilk yorumunu yaptı ve Instagram hesabından bir açıklama yayınladı.

Siyah arka planın üzerinde beyaz harflerle #istandwithamberheard (Amber Heard'ün yanındayım) yazan bir kare paylaşan Henriquez, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Hala senin yanındayım, abla. Kendini savunduğun, hem Virginia'da hem de Birleşik Krallık'ta konuştuğun için ve kapalı kapılar ardında olup bitenleri söyleyemeyen pek çok kişinin sesi olduğun için dün, bugün ve yarın; seninle her zaman gurur duyacağım. Bunun zorlu bir savaş olacağını ve fazla şansımızın olmadığını biliyorduk. Ama sen ayağa kalktın, ve ne olursa olsun konuştun. Senin adına tanıklık etmekten onur duyuyorum ve bunu milyonlarca kez daha yapardım, çünkü ne gördüğümü biliyorum. Gerçekler senin tarafında. Bu jürinin verdiği karara yansımadığı için çok üzgünüm, ama senden asla vazgeçmeyeceğim. Yanında olan hiç kimse senden vazgeçmeyecek. Sonsuza kadar seninleyim.

Amber Heard-Johnny Depp davasının stenografı açıkladı: Uyuyan jüri üyeleri vardı

DEPP TİKTOK'A KATILDI

58 yaşındaki Johnny Depp ise, eski eşi Amber Heard'e karşı halka açık karalama davasında kazandığı yasal zaferin ardından bir TikTok hesabı açtı.

Ünlü isim, dava sırasında platformdaki kullanıcılardan güçlü destek almasının ardından TikTok'a katılma kararı aldı. Platformda #JohnnyDepp etiketi 33,5 milyardan fazla ve #JusticeforJohnnyDepp (Johnny Depp için adalet) etiketi 20.2 milyar görüntülenmeye sahip.

Haberin Devamı

Davanın karşı tarafı Amber Heard için açılan #JusticeforAmberHeard (Amber Heard için adalet) ifadesi ise, 85,9 milyon kez görüntülendi.