Cadde 'Babam delik ayakkabılarla işe yürüyerek giderdi!'

'Babam delik ayakkabılarla işe yürüyerek giderdi!'

09.03.2024 - 09:30 | Son Güncellenme:

Şarkıcı ve söz yazarı olarak birçok hit parçaya imza atan babası Kayahan'ın hayatının film projesi olarak çekileceğini duyuran Beste Açar, merhum sanatçının, şöhret olmadan önceki yokluk günlerini anlattı.

Babam delik ayakkabılarla işe yürüyerek giderdi

Nişantaşı’nda objektiflere yansıyan Beste Açar, 2015 yılında hayatını kaybeden babası Kayahan'ın hayatını konu olan film projesinin İpek Açar Kömürcü ve kız kardeşi Aslı Gönül’ün onayı ve izniyle yürüdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

"ASLI GÖNÜL'ÜN DE BABASI"

Kimse tek taraflı bir şey yapamaz, aramızda bir sorun yok. Avukatımız aramızda bir köprü. Sözleşmeler resmiyet aşamasına gelince tüm ailenin onayıyla imzalanacak ve öyle yola çıkacağız. Babamın tek bir hayatı var. Benim babam ama Aslı Gönül’ün de babası, İpek’in uzun yıllar eşiydi. 1969 yılında başladığı müzik yolculuğu, son zamanına kadar güzel bir senaryo ile beyazperdeye taşınacak.

Babam delik ayakkabılarla işe yürüyerek giderdi

"BABAM ARADIĞINDA, KOMŞUMUZ KALORİFER BORULARINA VURURDU"

Beste Açar, hayatı gençlere örnek olabilecek hikayelerle dolu olan babasının şöhret olmadan önce çok zorluk yaşadığını ilk kez açıkladı. O yılları annesinden dinlediğini ifade eden şarkıcı, “Babamın nasıl sabrederek azimle buralara geldiğini görecekler. Babamın hayatında annem çok önemliydi. Daha Kayahan değilken pantolonunun rengini değiştirip, ayakkabılarını boyayıp altına su girmesin diye o naylon torbaları tabanını koyar ve gitar sırtında parası olmadığı için konserlere yürüyerek gidermiş. Çok yürüdüğü için de ayakkabısı delinirmiş. İşte böyle başarılı oluyorsun. Ankara’da evimizde telefon yoktu. Babam İstanbul’dayken bizi arayınca komşumuz kalorifer borularına vururdu. Annemle beklerdik o bizim için telefon sesiydi. Babam jetonla arardı. Jeton parayla alınıyordu ve babamın çok parası olmadığını biliyordum” şeklinde konuştu.

Babam delik ayakkabılarla işe yürüyerek giderdi

Haberin Devamı

"BÜTÇEYİ YAPIM ŞİRKETİ KARŞILAYACAK"

"Babasının Gömeç’teki yazlığını film çekebilmek için satışa çıkardıkları" haberinin gerçeği yansıtmadığını, evi İpek Açar'la dokuz yıl önce satışa çıkardıklarını açıklayan ünlü isim, "Orayı hepimiz ortak karar alarak dokuz sene önce satışa çıkardık. Babam sağlığında da satılmasını istemişti, onun isteği doğrultusunda karar verdik. Yapım şirketleriyle görüşüyoruz, bütçeyi tabii ki onlar karşılayacaklar, biz manevi olarak anılar ve hikayelerle filmin içinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Babam delik ayakkabılarla işe yürüyerek giderdi

"OYUNCU KADROSUNDA OLABİLİRİM"

"Filmde kimsenin bilmediği Kayahan'ı göstereceğiz" diyen Beste Açar, kendisinin de filmde rol alabileceğini söyledi: İsterim, oyunculuk deneyimim olmuştu zamanında. Becerebiliyorum da. Sürpriz diyelim.