Bekir Saçar

Bekir Saçar

bekir.sacar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

WARHOL’DAN HIRST’E



Dünya resminin modern ve çağdaş ustalarının eserleri, Nişantaşı Portakal Sanat Evi’nde görücüye çıktı. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği sergide Arman, Ross Bleckner, Alighiero e Boetti, Alexander Calder, Lucio Fontana, Sam Francis, Keith Haring, Hans Hartung, Damien Hirst, David Hockney, Robert Indiana, Laurence Jenkell, Anish Kapoor, LiLihong, Lee Hyo Jae, Man Ray, Roberto Matta, Julian Opie, A.R. Penck, Serge Poliakoff, Gerhard Richter, Ugo Rondinone, Mimmo Rotella, Niki de Saint Phalle, Victor Vasarely, Andy Warhol ve Tom Wesselmann’ın tabloları yer alıyor. Bu muhteşem eserler, 20 Mayıs’a kadar Portakal Sanat ve Kültür Evi’nde sergilenecek. Meraklısına duyurulur.


‘KALP DOSTU’ KONSER
WARHOL’DAN HIRST’E

Ünlü şef Sera Toktay’ın yönettiği ‘Tokay Oda Flarmoni Orkestrası’ önceki akşam İş Kuleleri’ndeki İş Sanat Konser Salonu’nda Türk Kalp Vakfı yararına bir konser verdi. Solo Klarnet’te And Karabacak’ın yer aldığı konsere iş ve cemiyet hayatının ünlü isimleri katıldı. Vakıf Başkanı Çetin Yıldırımakın, organizasyona emeği geçenlere şükran plaketi verdi.


11:11’İN LONDRA ÇIKARTMASI
WARHOL’DAN HIRST’E

Pera’daki 11:11, müziği ve eğlencesiyle İstanbul gece hayatına damgasını vurdu ve semtin en sevilen kulübü haline geldi. 11:11 şimdi de, Londra’nın son yıllardaki en popüler mekanlarından Cable London’da 23 Nisan gecesi süper bir parti düzenlemeye hazırlanıyor. Türkiye’de club kültürünün oturmasında büyük pay sahibi olan ‘909 Productions’ın sahibi, Tangun Gençel ve Mithat Can Özer, Cable London müşterilerini eğlendirecek. Fatoş Sılan ile Seçin Atan’ın organizasyonunu üstlendiği gecede Türkiye’den Fuchs ile dünyaca ünlü Dan Berkson, James What, Darren Roach ve Jonny Rock canlı performans sergileyecek. Meraklılarına duyurulur.



SOFA’DA?KONSEPT PARTiLER BAŞLADI
WARHOL’DAN HIRST’E

Nişantaşı The Sofa Otel, yaz boyunca teras katında birbirinden renkli konsept partiler düzenleyecek. Partilerin ilki Meksikalı ünlü ressam Frida’nın son tablosunun isminden ilham alan ‘Viva la Vida’ (Yaşasın Hayat) ile başlayacak. İkinci partinin konsepti, pop art sanatın öncülerinden Andy Warhol’dan esinlenerek hazırlanacak. Merakla bekliyorum.


ÜNLÜLER YARIŞIYOR
WARHOL’DAN HIRST’E


20’inci yılını kutlayan ve bu alanda Türkiye’nin ilk ve tek kulübü olan ‘Klasik Otomobil Kulübü’nün organize ettiği ‘23 Nisan Klasik Otomobil Rallisi’ 24 Nisan’da start alacak. Çiftçiler Holding’in Zincirlikuyu’daki merkezinden başlayacak ralli, İstanbul-Silivri-İstanbul güzergahında yapılacak. Hakan Çiftçi, Hatice Paksoy Çiftçi, Cem Paksoy, Kulüp Başkanı Aydın Harezi, Sinan Dündar, Dr. Hasan İnsel, Nermin Bezmen, Cengiz Artam, Cem Özer ve Nurgül Yeşilçay’ın da aralarında bulunduğu 30’un üzerinde klasik otomobil tutkunu ralliye katılacak.

(Nermin Bezmen, Klasik Otomobil Yarışları'na eşi Pamir Bey ile katılırdı. Eşini geçen yıl kaybeden Bezmen, bu yıl oğlu Cazım ile yarışacak.)


REJANS KURTULDU
WARHOL’DAN HIRST’E


Galatasaray’da 76 yıldır hizmet veren Rus lokantası Rejans Restaurant’ın mülk sahibi, ünlü mekanı yerinden çıkarmak için dava açmıştı. Dava Rejans lehine sonuçlandı. İstanbul’un Dünya Kültür Başkenti olduğu bir yılda, kentin simgesi olmuş, kültürel ve sosyal yaşamına uzun yıllar damgasını vurmuş Rejans kapansaydı çok yazık olurdu.. Nice 76 yıllara Rejans.