Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Her hayat aslında bir şarkıdır. Doğduğumuz günden itibaren notaları oluşmaya başlar, buna kader diyebiliriz. Lakin ben, bu notalar üzerinde gücümüz olduğunu ve sözlerin tamamen bize ait olduğunu düşünüyorum. Ne yaşarsak yaşayalım, yaşadıklarımıza anlamı biz yükleriz. Ve her an bir sonrakinin yapı taşı olur.

Hayatımız boyunca beste ve güftesi üzerinde çalıştığımız şarkımız ne kadar yaratıcılık, ilham ve özveri doluysa, bizden sonra da o kadar çok söylenir.

The Independent’ta okuduğum habere göre, geçen hafta bizlere veda eden Muhammed Ali, 2002’de Hollywood’un Şöhretler Kaldırımı’na kendi adını taşıyan yıldız konulacağı zaman, peygamber ismi taşıdığını ve bu ismin ayaklar altında kalamayacağını söylemiş. Bu durum üzerine ünlü boksör, yıldızı yerde değil; duvarda olan tek isim olmuş.

Haberin Devamı


Muhammed Ali, kendi hayat şarkısını sonsuzluğa dek söylenecek kadar güzel yazan isimlerden... Mekanı cennet olsun.

12 ÇİFT BACAKLI KADIN

Hayat şarkısının notalarına yön veren ve onlardan olağanüstü bir beste yapan bir başka isimse, İstFestival konuşmacılarından biri olan Aimee Mullins. Fibuler kemikleri olmadan doğduğu için bebekken iki bacağı da dizinin altından kesilen Aimee, yürümeyi protezlerin üzerinden öğrenmiş ve ardından yine onların üzerinde koşmuş. 1996’da Atlanta’da gerçekleştirilen Engelliler Olimpiyatları’nda dünya rekoru kırmış.

Bunlar da yetmezmiş gibi ID dergisinin kapağında yer alan, Alexander Mcqueen’in defilesinde ahşaptan bacaklarla podyuma çıkan ve dünyanın dört bir yanında konuşmacılara katılan Aimee kendisine engelli denildiği zaman, “Benim sadece bacaklarım protez, eğer protezli bir uzuvla engelli olunuyorsa, vücudundaki onlarca protezle Pamela Anderson benden daha da engelli” diyor.

SEZONA VEDA

Geçen hafta Gül ve Mustafa Oğuz, ‘Hayat Şarkısı’ dizisinin sezon finali için tüm ekiple Zarifi’de çok sıcak bir kutlama yaptı.

Dizinin en güçlü karakterlerinden biri olan Ahmet Mümtaz Taylan’la mini sohbetimizin özeti: Herman Hesse’nin Narziss ve Goldmund’da anlattığı iyilik ve kötülüğün mutlak değerler olmayıp, şartlara bağlı olması gibi, dizideki tüm karakterlerin içlerindeki melek ve şeytanların şartlara göre ortaya çıkmalarının dizinin en güçlü yanı olduğu.
Bu arada Türkiye’nin yeni stil ikonu olmaya aday Burcu Biricik’in sesinin de kendisi kadar güzel olduğunu bu gecede öğrenmiş oldum.

Haberin Devamı

ŞEHİRDE PİKNİK

Hafta içinde Derin’le birlikte Longines’in Feriye Palace’da gerçekleşen pikniğine katıldık. Markanın yeni modelleri kadar, pikniğin şıklığı ve zarafeti de benim gibi ayrıntı delisi bir davet dedektifinden bile tam puan alacak cinstendi.

GURUR DUYUYORUM

MGD’nin bu yıl 22’ncisi düzenlenen Altın Objektif Ödülleri’nde Milliyet Cadde’den üç isim yer aldı. Mesut Yılmaz, Tarkan’ın ‘Sokakta Yürümek İstiyorum’, Umut Ünver, Oktay Kaynarca ve Deniz Çakır’ın ‘Aşkın İlk Karesi’ haberiyle, Senem Aydın ise Çağatay Ulusoy’la yaptığı ‘Yaptığım İşten Neden Utanayım?’ başlıklı röportajıyla ödül aldı. Bu özel gecede magazin müdürümüz İlknur Taş’la birlikte arkadaşlarımızın başarısına ortak olduk. Ekibimle gurur duyuyorum.