Cadde BOĞAZ’IN PÜR YENİSİ

BOĞAZ’IN PÜR YENİSİ

15.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ersoy Çetin’in klasik olmuş Park Şamdan’ın ‘park’ından çıkarmasıyla başlayan Les Ottomans sosyalliği, bu yıl Pür’ün açılmasıyla zirvede...

BOĞAZ’IN PÜR YENİSİ


Boğaz’ın en yenisi, şu sıralar şehrin ‘date’ mekanı boşluğunu doldurmuş durumda...
Neden herkesin dilinde?

BOĞAZ’IN PÜR YENİSİ
Turizmin iyiye gitmesine rağmen, eskisi gibi yeni mekan popülasyonunun olmadığı şu dönemde, yeniliğe ihtiyaç duyan şehirlilere ilaç oldu. Boğazın en iyi konumunda, ihtişamlı bir ambiyansta hizmet veren marka yeni algısından sıyrılıp, gün batımı öncesi sosyalliğinin adresi diyebilirim.
Empatiyle kurulan sistem
BOĞAZ’IN PÜR YENİSİ
Pür’ün başarısındaki en büyük faktör, Peker Hospitality gibi büyük bir fonun arkasında olması. Mekanın tüm kurgusunu da Şekip Hardal yapmış. Hardal’ın kısa sürede markasını popüler hale getirmesinin sebebi işletmeciden ziyade müşteri olarak düşünmesi... Avukatlık yaptığı New York ve Londra’da yaşadığı deneyimleri empatiyle mekanına yansıtmış. Harika da bir ekip kurmuş, servis şımartıcı seviyede iyi! Mutfak klasik duruyor ama şef dokunuşları, profesyonel...
Yurt dışında yaşayıp yazı şehirde geçiren kitle de markayı çok seviyor. Dediğim gibi; mekan gerçekten şehirde en popüler ‘date’leşecek yer. Pür’ün lezzetlerine gelince; Popcorn karides benim favorim. P.F Chang’s kapandıktan sonra en iyi uygulamayı yapıyorlar diyebilirim. Markanın bir diğer spesiyaliyse baklava hamuruna sarılmış levrek. Bu lezzet sosyal medyadan da en fazla paylaşımı yapılan tabak.

Haftalık tavsiyeler
Harbiye Açıkhava’nın alternatifi gibi anlatılmıştı ama Vadi Açıkhava bambaşka; eşi örneği pek olmayan bir yer... 10 bin kişilik, yeşille kucaklaşan bir konser alanı olmuş. Göksel ve Athena’yla başlayan liste gayet başarılı.
İstanbul’un festivalsizliğinden bahsedildiği bir yılda ilaç gibi bir haberdi One Love’ın dönüşü. Şehrin kültürünü yansıtmak için, bu festival beş farklı sahnede ilerleyecek. Benim en sevdiğim birleşim gündüz Parkorman Birlikte Güzel Sahnesi’nde başlayıp, Volkswagen Arena’da sabahın ilk ışıklarına kadar süren programlar.
Bozcaada’ya gitmek için daha doğru bir hafta olmaz. Hafta sonu yapılacak olan o meşhur Bozcaada Caz Festivali’ne kendine has müziksever bir kitle katılacak.
Koşular arasında en ilgi çekenlerden Uludağ Ultra Trail de, hafta sonu Bursa’dan başlayacak. Yarışın rotası, Bursa Teleferik’ten izlenebilecek güzergâhta...

Elektrikli bisikletiyle halkın içinde
Belki de son beş yılda MTV’e en fazla klibi dönen isim Jason Derulo... Tabii herkes 6 Ağustos’taki Jennifer Lopez konserini bekliyor ama Derulo performansını canlı izlemek; geçtiğimiz yılki Dua Lipa konseri kadar önemliydi. Derulo’yla konser sonrası tanışma fırsatı da buldum. Klişe olacak ama o kadar mütevazı ve iletişime açıktı ki, istemeden bizde yıldız geçinenlerle karşılaştırmadan edemedi zihnim! Artık bir Regnum klasiği olan 07 Antalyaspor formasıyla, elektirikli bisikletiyle tatilcilerin arasında gezindi.