Cadde Bruce Willis'in kızı anlattı: Hastalığının belirtilerini görmezden geldik!

Bruce Willis'in kızı anlattı: Hastalığının belirtilerini görmezden geldik!

01.06.2023 - 10:47 | Son Güncellenme:

Dil ve harekette bozulma semptomları gösteren frontotemporal demans hastalığına yakalanan oyuncu Willis'in Demi Moore ile evliliğinden dünyaya gelen kızı Tallulah Wills, babasının hastalığının başlangıcıyla ilgili detayları anlattı. "Babam hastalıkla ilgili belirtiler gösteriyordu, ama bunu görmezden geldik" diyen Tallulah, duygusal bir yazı kaleme aldı.

Bruce Willisin kızı anlattı: Hastalığının belirtilerini görmezden geldik

Hollywood yıldızı Bruce Willis'e, beyinin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkileyen 'afazi' (söz yitimi) hastalığı teşhisi 2022'nin mart ayında konulmuştu.

Haberin Devamı

AİLESİ DUYURDU

Hastalığı ortaya çıktıktan sonra oyunculuğu bırakarak gözlerden uzak bir hayat yaşayan aktörün sağlık durumuyla ilgili yeni gelişme ise geçtiğimiz aylarda yaşanmıştı. Willis'in ailesi, ünlü ismin davranış ve kişilik değişikliği, düşünme, dil ve harekette bozulma semptomları gösteren frontotemporal demans hastalığına yakalandığını duyurmuştu.

Bruce Willisin kızı anlattı: Hastalığının belirtilerini görmezden geldik

"BABAMIN HASTALIĞI 'TEPKSİZLİKLE' BAŞLADI"

Bruce Willis ile Demi Moore'un 1994 yılında dünyaya gelen kızı Tallulah Willis, babasıyla ilgili Vogue için bir yazı kaleme aldı. Bruce'un demans teşhisi almadan önce hastalıkla ilgili belirtiler gösterdiğini, ancak tüm ailenin bu belirtilerin en olduğunu anlamakta zorlandığını ve bu sebeple görmezden geldiğini söyleyen Talluah; şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Aslında uzun zamandır babamla ilgili bir şeylerin ters gittiğini biliyordum. Babamın durumu, bir çeşit 'tepkisizlikle' başladı. Ailem ve ben, bu tepkisizliği rol aldığı filmlerden dolayı yaşadığı duyma kaybına bağladık.

Bruce Willisin kızı anlattı: Hastalığının belirtilerini görmezden geldik

Tallulah, aile üyelerinin 68 yaşındaki Willis'e sık sık 'yüksek sesle konuşmasını' söylediklerini, çünkü aktörün 'Zor Ölüm' film serisinde rol aldıktan sonra işitme duyusunun etkilendiğini de anlattı.

Bruce Willisin kızı anlattı: Hastalığının belirtilerini görmezden geldik

"BABAMIN BANA TAVIR ALDIĞINI DÜŞÜNDÜM"

Ünlü isim, zaman geçtikte babasının bu tepkisizliğinin arttığını ve bu yüzden babasının kendisine 'tavır aldığını' düşündüğünü itiraf etti:

Babamın üvey annem Emma Heming Willis'ten iki bebeği olmuştu ve bana olan ilgisini kaybettiğini düşündüm. Bunun gerçekte olup biten şeylerle uzaktan yakından alakası yoktu. Ancak ergen beynim yüzünden 'Annem için yeterince güzel değilim, babam için de yeterince ilginç değilim' diye düşündüm.

Bruce Willisin kızı anlattı: Hastalığının belirtilerini görmezden geldik

"SESSİZCE MÜCADELE EDİYORDU"

Tallulah, babasının sağlık durumunun kötüye gittiğine dair bazı işaretlerden kaçındığını ve konuyla ilgili 'gurur duymadığı' bir şekilde inkar içinde olduğunu söyledi. Son dört yıldır anoreksiya nervozadan muzdarip olduğunu açıklayan Willis, "Gerçek şu ki, bununla başa çıkamayacak kadar hastaydım" dedi ve ekledi:

Ben vücut dismorfisine kapılmış, bunu Instagram'da sergilerken; babam sessizce bir hastalıkla mücadele ediyordu. Her türlü bilişsel test yapılıyordu ama henüz bir teşhisimiz yoktu.

Bruce Willisin kızı anlattı: Hastalığının belirtilerini görmezden geldik

"TONLARCA FOTOĞRAF ÇEKİYORUM"

Babasıyla geçirdiği her an için minnettar olduğunu aktaran ünlü isim, "Babamın evine her gittiğimde tonlarca fotoğraf çekiyorum; gördüğüm her şeyin, eşyaların durumunun. Bir arkeolog gibiyim, eskiden pek dikkat etmediğim şeylerde hazine arıyorum. Ondan gelen tüm sesli mesajları bir sabit diske kaydettim. Her şeyi belgelemeye, onun olmadığı günler için bana onu ve bizi hatırlatacak bir kayıt oluşturmaya çalışıyorum" dedi.

Tallulah Willis, babasının onun kim olduğunu hatırladığını ve odaya girdiğinde Bruce'un 'neşelendiğini' de sözlerine ekledi.