Cadde Buray kimdir, kaç yaşında? Buray nereli? İşte biyografisi

Buray kimdir, kaç yaşında? Buray nereli? İşte biyografisi

03.04.2021 - 18:51 | Son Güncellenme:

İBO Show konukları arasında bulunan Buray hakkında arayış başladı. İzleyicilerin büyük zevkle dinlediği Buray şarkıları bugün keyifli dakikalar yaşatacak. 3 Nisan 2021 İBO Show'a konuk olan Burak kimdir, kaç yaşında? İşte Buray'ın biyografisi ve şarkıları haberimizde...

Buray kimdir, kaç yaşında Buray nereli İşte biyografisi

Bugün İBO Show konukları arasında renkli isimlerden biri de Buray. Şarkıları ve sesiyle dinleyenleri büyüleyen Burak kimdir, kaç yaşındadır? Buray nereli? Başarılarıyla birlikte gündeme gelen Buray hakkında merak edilenleri haberimize ekledik. İşte Buray'ın hayatına dair bilinenler...Bugün İBO Show konukları arasında renkli isimlerden biri de Buray. Şarkıları ve sesiyle dinleyenleri büyüleyen Burak kimdir, kaç yaşındadır? Buray nereli? Başarılarıyla birlikte gündeme gelen Buray hakkında merak edilenleri haberimize ekledik. İşte Buray'ın hayatına dair bilinenler...

Haberin Devamı

BURAY KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

15 Haziran 1984'de Lefkoşa'da doğan Buray pop sanatçısı.

Buray Hoşsöz lise eğitimini Türk Maarif Koleji'nde aldıktan sonra, eğitimine Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde devam etmiştir. 2005 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Müzik bölümünden mezun olan Buray, 2007 yılında yüksek lisansını Glamorgan Üniversitesi’nde Müzik Prodüksiyonu ve Ses Mühendisliği üzerine tamamlamıştır.

Avustralya’da tanıştığı söz yazarı ve besteci Gözde Ançel ile birçok şarkıya imza atan Buray, başta Ferhat Göçer'in “Unutmuş Çoktan” şarkısı olmak üzere; Ömür Gedik ve Selim Gülgören gibi sanatçılara da çeşitli besteler verdi. Bir yandan da Melbourne’daki stüdyosunda ilk albümü "1 Şişe Aşk" için çalışmalarını sürdüren Buray, ardından “İstersen” müzik kariyerine devam etti.. Haluk Levent, Kuzey, Rober Hatemo, Soner Arıca, Gökhan Tepe, Berksan, İzel gibi birçok sanatçıya Kıbrıs konserlerinde gitarist olarak eşlik etti. Solistliğini üstlendiği “Sensitive Vibrations” grubuyla ve “Acoustic Ceremony” projesiyle çeşitli konserler verdi. 2004 yılında “United Boyband” grubunun solisti olarak Kıbrıs Eurovision elemelerinde 125 yarışmacı arasından finale kalan ve İngiltere Royal Alexandra Palace’da konser veren Buray, 2008 yılında “Yanayım” adlı şarkıyla hızlı bir çıkış yapan Babutsa grubunun albümündeki çoğu şarkıya aranjörlük yaptı ve gitar çaldı.

Kıbrıs’ta birçok sanatçının albümünde aranjörlük yapan Buray, KKTC’deki sayısız televizyon programının orkestra şefliği görevini de üstlendi. "1 Şişe Aşk" albümünün çıkış şarkısı "İstersen" oldu. Sözleri Gözde Ançel’e, bestesi Buray ve Gözde Ançel ikilisine ait olan "İstersen" şarkısının düzenlemesi de Buray’ın imzasını taşımaktadır. Akustik ritimleri ve Buray’ın kendine özgü vokaliyle seslendirdiği "İstersen" radyolar ve dijital platformlarda yerini aldı. Şarkı, Türkiye resmî listesi'nde 1 numaraya yükselmeyi başardı. Albümün ikinci klibi "Sen Sevda Mısın" şarkısına çekildi. Şarkı, Türkiye resmî listesi'nde 1 numara olma başarısı gösterdi. "Sen Sevda Mısın"'ın ardından üçüncü klip olarak "Kimsenin Suçu Yok" şarkısı yayımlandı.

BURAY ALBÜMLERİ

1 Şişe Aşk
Sahiden
Kehanet
Başka Hikayeler

REMİX ALBÜMLERİ

İstersen
Deli Kız

SİNGLE'LARI

"Hayat Sürer" (2014)

Haberin Devamı

"Ben Ölmeden Önce" (Emrah Karaduman ile) (2019)

Haberin Devamı

"Aşka Extra'nı Kat" (Uludağ Frutti Extra Reklam Müziği) (2019)

"Rampapapam" (Feride Hilal Akın & KÖK$VL ile) (2020)

"Deli Kız" (2020)"Aşk Ne Güzel Şey" (Erkin Arslan & Evrencan Gündüz ile) (2020)

"Senin Yüzünden" (Arem Özgüç & Arman Aydın ile) (2020)

Video klipleri

2015 "İstersen"
        "1 Şişe Aşk"
        "Sen Sevda Mısın" 
2016 "Kimsenin Suçu Yok"
         "Aşk Mı Lazım"         
         "Sahiden"
2017 "Seni Sevmiyorum Artık"
          "Mecnun"
          "Sahiden"
2018 "Deli Divane"
          "Aşk Bitsin"
          "Kehanet"
2019 "Kabahat Bende"
         "Aşka Extra'nı Kat"
         "Tac Mahal"
         "Kehanet" 
2020 "Kış Bahçeleri"
         "Rampapapam"
         "Deli Kız"
         "Senin Yüzünden" 
2021 "Yüreksiz Tilki"
         "Başka Hikayeler"