Cadde Deprem ve tsunamiden kurtulmuştu! 'Kalplerimiz Türkiye'de'

Deprem ve tsunamiden kurtulmuştu! 'Kalplerimiz Türkiye'de'

09.02.2023 - 13:31 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Türkiye'ye tüm dünyadan destek yağarken, 2004'te Hint Okyanusu'nda meydana gelen deprem ve tsunamiden kurtulan Çek model Petra Nemcova'dan da yardım çağrısı geldi.

Deprem ve tsunamiden kurtulmuştu Kalplerimiz Türkiyede

6 Şubat saat 14.17 ve 13.24 sıralarında yaşanan iki büyük deprem, Türkiye'nin Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerini salladı. Türkiye'ye felaketi yaşatan deprem nedeniyle çok sayıda bina yıkıldı. Hayatını kaybedenler dışında birçok kişi de yaralandı. Ekiplerin, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

14 BİN 14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 14 bin 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 63 bin 794 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Deprem ve tsunamiden kurtulmuştu Kalplerimiz Türkiyede

ÇEK MODELDEN PAYLAŞIM

Suriye'yi de etkileyen depremlerin ardından, 26 Aralık 2004'te Hint Okyanusu'nda meydana gelen 9.1 şiddetindeki deprem ve ardından yaşanan tsunami felaketinden zor kurtulan dünyaca ünlü Çek model Petra Nemcova; sosyal medya hesabından Türkiye ve Suriye için yardım çağrısında bulundu.

"HAYAL BİLE EDİLEMEZ"

All Hands and Hearts adlı yardım derneğinin kurucu ortağı olan Nemcova, depremde yıkılan bölgelerin fotoğraflarını paylaşarak şöyle yazdı:

Böyle bir yıkım hayal bile edilemez. Kalplerimiz Türkiye ve Suriye'de, depremden etkilenen herkesle birlikte.

Deprem ve tsunamiden kurtulmuştu Kalplerimiz Türkiyede

"BİRÇOĞU BU DEPREMİ YAŞADI"

"Türkiye, dünyanın en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkesi" ifadelerini kullanan ünlü isim; "3.6 milyon Suriyeli mülteci, inanılmaz acılar ve adaletsizlikler yaşamış çocuklu pek çok aile, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındı. Birçoğu şimdi bu depremi yaşadı" dedi.

Haberin Devamı

"YARDIMA KOŞUYORUZ"

Sözlerine, "All Hands And Hearts Derneği ile Türkiye'de yardıma koşuyoruz. Çalışmalarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek veya bağışta bulunarak çabalarımıza destek olmak için lütfen biyografimdeki bağlantıya gidin" şeklinde devam eden model, ardından yazısında şu ifadelere yer verdi:

All Hands and Hearts, Türkiye'deki bu felakete derhal yardımda bulunacak. Afet Yardım ve Müdahale Ekibi (DART) oluşturmak üzere İstanbul'a ulaşan ekip, burada yerel kurtarma ekibiyle bağlantı kurarak hasarı değerlendirecek ve AHAH'ın nasıl yardım sağlayabileceğini belirleyecek.

Deprem ve tsunamiden kurtulmuştu Kalplerimiz Türkiyede

8 SAAT BOYUNCA AĞACA TUTUNARAK KURTULDU

43 yaşındaki Nemcova, 2004'te yaşanan deprem ve tsunamide yanında olan nişanlısı Simon Atlee'yi kaybetmişti. Boyu 30 metreyi bulan tsunami dalgalarından, tam sekiz saat boyunca bir ağaca tutunarak kurtulan Petra Nemcova; iyileştikten sonra bu tür durumlarda faaliyet gösteren All Hands And Hearts derneğinin kurucuları arasına katılmıştı.