Cadde Dilek Hanif kimdir kaç yaşında? Dilek Hanif hayatı ve kariyeri...

Dilek Hanif kimdir kaç yaşında? Dilek Hanif hayatı ve kariyeri...

08.03.2022 - 10:31 | Son Güncellenme:

Dilek Hanif kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Moda dünyasının başarılı kadınlarından olan Dilek Hanif, TRT 1 ekranında Alişan'la Hayata Gülümse programına konuk oluyor. Peki Dilek Hanif kimdir kaç yaşında aslen nereli?

Dilek Hanif kimdir kaç yaşında Dilek Hanif hayatı ve kariyeri...

Dilek Hanif hayatı ve kariyeri merak edilen kadınlar arasında yer alıyor. Modaya katkıları ile bilinen başarılı kadın modacı Dilek Hanif, Osmanlı başta olmak üzere pek çok kültürün motiflerine ve tasarımları ile ilgili projede yer alıyor. Peki Dilek Hanif kimdir kaç yaşında aslen nereli?

Haberin Devamı

DİLEK HANİF KİMDİR?

Dilek Hanif, 1962 yılında İstanbul’da doğdu. 90’lı yılların başında moda dünyasına adım atan Hanif, Hülya Avşar’ın tasarımcısı olarak tanındı. Mimar Sinan Üniversitesi’nde karakalem, desen çalışması, kumaş boyama gibi dersler alarak kendini yetiştiren Hanif, ilk haute couture defilesini 2002’de Aya İrini’de sundu.

2004 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu Paris Couture Haftası’nda sunarak, bu platformda koleksiyon gösteren ilk Türk tasarımcı oldu. Ağırlıklı olarak Osmanlı motiflerine yer verdiği tasarımlarında, Japonya başta olmak üzere Uzakdoğu kültürlerinden de referanslar var. 2013 yılından bu yana hazır giyim koleksiyonları da tasarlıyor.