Ebru Omurcalı

Ebru Omurcalı

ebruomurcali@gmail.com

Tüm Yazıları

Bugün yemeğinden tatlısına, kurabiyesinden kızartılmışına çeşitli elma tarifleri vereceğim.

ELMALI&KARANFiLLi KURABİYE

Malzemeler (6-8 kişilik)
n 200 gr. tereyağı n 1 su bardağı krema n Aldığı kadar un

Üzeri için: Pudra şekeri
Harç için: n 2 adet elma

n Yarım çay bardağı kuru üzüm
n 1 tatlı kaşığı tarçın
n Yarım çay kaşığı toz karanfil
n 1 çay bardağı ceviz içi

Hazırlanışı: Harcı hazırlamak için; kabukları soyulmuş ve rendelenmiş elmaları tereyağında 5 dakika soteleyin. Baharat, üzüm ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve kulak mememsi kıvamında olması için yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Ortasına elmalı harcı koyarak yuvarlayın. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine sivri bir bıçakla kesikler yapın. 170 derecede ısıtılmış fırında çok hafif pembeleşene kadar pişirin. Pudra şekeri serperek servis edin.

Haberin Devamı

SÜTLÜ ELMA PALUZESi

Malzemeler (6 kişilik)
n 4 çorba kaşığı buğday nişastası
n 3 çorba kaşığı toz şeker
n 4.5 su bardağı elma suyu
n 1 çay bardağı süt

Üzeri için: Taze nane ve elma dilimleri

Hazırlanışı: Elma suyunun yarısı, süt ve toz şekeri bir taşım kaynatın. Nişasta ve kalan elma suyunu çırpın. Karıştırarak tencereye ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin. Servis kaselerini ıslatın ve hazırladığınız pelteyi paylaştırın. Ilındıktan sonra 2 saat buzdolabında bekletin. Dilimlenmiş elma ve taze naneyle servis edin.

KIZARMIŞ ELMALI PUF

Malzemeler (6 kişilik)
n 3 adet elma

Hamuru için:
n 3 çay bardağı un
n 1 çay kaşığı karbonat
n 2 çorba kaşığı toz şeker
n 2 adet yumurta akı ve sarısı ayrı
n 1 çay bardağı süt
n 1 çay bardağı su
n Bir fiske tuz
n 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Üzeri için: Tarçın ve pudra şekeri

Hazırlanışı: Yumurta sarısı, süt ve suyu çırpın. Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini karıştırın. Yumurta aklarını tuzla köpük halini alıncaya kadar çırpın. Köpüğü nazikçe hamura yedirin. Koyu boza kıvamında hamur hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyup, ortalarındaki çekirdeği çıkartın. Elma dilimlerini hamura batırın ve kızgın sıvı yağ da kızartın. Tarçın ve pudra şekeri serperek servis edin.

Haberin Devamı

ELMALI GAH YAHNiSi

Malzemeler (6 kişilik)
n Yarım kg. kuzu kol kuşbaşı
n 15 adet arpacık soğan
n Yarım su bardağı kuru fasulye
n 1.5 su bardağı elma kurusu
n 2 çorba kaşığı tereyağı
n Tuz, karabiber

Üzeri için:
Kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın, ertesi gün haşlayın. Etleri tencereye koyun ve suyunu çekene kadar kavurun. Tereyağı ve soyulmuş soğanı ekleyerek soteleyin. Üzerine 2 su bardağı su koyarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Elma kurusu ve kuru fasulyeyi ilave edin. Elmalar yumuşayınca baharatını serpin. Kıyılmış maydanozla yemeğinizi servis edin.