Cadde Yalancılar ve Mumları Ceyda kimdir? Elçin Sangu yaşı kaç, nereli?

Yalancılar ve Mumları Ceyda kimdir? Elçin Sangu yaşı kaç, nereli?

04.10.2021 - 01:20 | Son Güncellenme:

Elçin Sangu, ekranlara Yalancılar ve Mumları dizisi ile geri dönüş yaptı. Oyuncu, Kiralık Aşk dizisinde öne çıkmıştı. Yalancılar ve Mumları dizisinde de Ceyda rolü ile izleyici karşısına çıkıyor. Peki, Elçin Sangu kimdir, sevgilisi kim?

Yalancılar ve Mumları Ceyda kimdir Elçin Sangu yaşı kaç, nereli

Güzel oyuncu Sangu, İzmir'de doğdu ve eğitimini Mersin Üniversitesi Opera Bölümü'nde tamamladı. Sahne Tozu Tiyatrosu'ndaki eğitimi ardından oyunculuğa adım attı. Ekrana ise ilk olarak Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisi ile geldi. İşte, Yalancılar ve Mumları'nın Ceyda'sı Elçin Sangu hakkında...

Haberin Devamı

ELÇİN SANGU KİMDİR?

Sangu, 13 Ağustos 1986 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Üniversite eğitimini Mersin Üniversitesi Opera bölümünde tamamlayan oyuncu, Sahne Tozu Tiyatrosu'nda oyunculuk eğitimi aldıktan sonra dizilerde yer almaya başladı.

İlk olarak 2011 yılında Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizide Jale karakteriyle tanındı. 2012-2013 yılları arasında Aşk Kaç Beden Giyer'de Nehir'i canlandırdı. 2013'ten 2014'e kadar Bir Aşk Hikâyesi'nde Eda olarak rol aldı. 2014 yılında Güzide'yi Kurt Seyit ve Şura'da canlandırdı. 2015 yılında ATV dizisi Sevdam Alabora'yı takiben, aynı yıl büyük çıkışını Barış Arduç ile birlikte yer aldığı Kiralık Aşk adlı dizide Defne karakterini canlandırarak gerçekleştirdi. 2017 Ağustos ayında Sangu'nun Barış Arduç ile Mutluluk Zamanı adlı sinema filminde yer aldı.

Haberin Devamı

Çerkes asıllı olan Sangu, Yunus Özdiken ile birliktedir. 2016 yılının ikinci en popüler Türk aktrisi seçildi. Eylül 2016'da Instagram'da en çok takip edilen onuncu Türk ünlü oldu. Oyuncu aynı zamanda 2018 yılında internet dizisi olan Yaşamayanlar'da Mira karakterine hayat verdi.