Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz gün Kınalıada’daki Jash Herman’ın mutfağına bir uğrayalım dedik. Gitmeden de bir arayıp rezervasyon yaptırmak istedim. Ne mümkün telefon ulaşılamıyor. Hani Instagram’dan mesaj attım, ona da bakmıyorlar. Erken bir saat olunca bizde atladık gittik adaya. Jash’te canlı müzik var akşam üzeri saat daha 17.00 olmasına rağmen insanlar sirtaki yapıyorlar. Bahçesinde oturacak tek bir masa var. Hiç sirtaki modunda olmadığımız için deniz tarafında geçmeyi tercih ettik. Bu taraf daha sakin olur diye boşuna düşünmüşüm. Müzik mekanın her yerinde var.

Haberin Devamı

TELEFONU KAPATMAK, SAYGISIZLIKTIR

Sahibi Jash Herman’la ayaküstü tanıştık. Size hiçbir yerden ulaşamıyoruz dediğimde; “Doğru telefonu kapattım, sosyal medyaya da bakmıyoruz. Çünkü çok yoğunuz, baksanıza halimize” diye serzenişte bulundu.

Hatta bize zaten çok kalabalığız yazma bile diyebildi Herman. Yazdıktan sonra insanlardan gelen talepleri karşılayamayacağının farkında.

Gerçekten öyle kocaman bahçeye Murat Çalışkan adındaki garson baktı. Soyadı gibi çalışkan olmasa bu işine altından kalkamazdı.

Biz de baktık ki adam helak oluyor. Olabildiğince bir şey istememeye gayret ettik. Ya madem bu kadar iş yapan bir yersin, çoğaltsanıza ekibinizi. Artırın servis kalitenizi.

Bu telefonu kapatma bakmama işini Bodrum’da da çok yapıyorlar. Yanlış yapıyorlar, telefonu açarsınız ve yer yok dersiniz bu kadar mı zor geliyor, hem de size gelmek için arayan müşteriye. Bu tam bir saygısızlık örneği.

Kendi yapıyor kendi satıyor

TELEFONU KAPATMAK, SAYGISIZLIKTIR

Kınalıada’da tam Bostancı’ya giden teknelerin kalktığı iskelenin karşısındaki dondurmacıya yolunuz buraya düşerse bir uğrayın derim. Neden mi? Peşinen söylüyorum şahane dondurması var. Sahibi Meryem Ünal, 15 yıldır kendi dondurmasını kendi yapıyor. Sonra da geçiyor dondurma tezgâhının arkasına kendi satıyor. Yeşil incirden hazırladığı dondurmasının mutlaka tadına bakın.

Çok kibarsın Hera

TELEFONU KAPATMAK, SAYGISIZLIKTIR

Geçtiğimiz Cuma gecesi Kuruçeşme’deki Two‘da sahneye çıkan Hera Aslan’ı dinlemeye gittik. İlk kez Hera’yı dinledim, sahnedeki kibarlığı görülmeye değer. Kendisini daha önceden tanıdığım için biliyorum günlük hayatında da böyle. Sahnede böyle kibar olabileceğini hiç düşünmemiştim. Buradan söylüyorum Hera’yı gece sahne çıkanlar arasında ‘en kibar şarkıcı’ ilan ediyorum. Bu arada sahne performansı ve repertuvarını sevdim.

Haberin Devamı

Sahanda sucuklu eğlence

TELEFONU KAPATMAK, SAYGISIZLIKTIR

Saatler gece yarısı çoktan geçmiş, 02.00 civarı, yer Pangaltı’daki Aztek, kapısındayız dile kolay tam dört yıldır hiç gitmemiştim. Burası sadece kendi tanıdıkları müşteriyi içeri alır. Tanımadık olunca içerisi çok dolu der geri gönderir. Kapıdaki arkadaşlar değişmiş. Tam ben de gidecekken içeriden kandık bir personel beni görünce sahibi geldi ve içeri girdik.

TELEFONU KAPATMAK, SAYGISIZLIKTIR


*Aztek’te aradan geçen onca yıla rağmen değişen bir yok
*Çalınan müzikler aynı.
*Gelen kitle aynı, çalışanlar aynı.
*Sucuk yine çok iyi, pazı dolma ve mantı da öyle.
*Yıllardır anlamadığımız bir şekilde sahanda sucuk yiyerek eğlendiğimiz tek gece kulübü.