Cadde Gigi Hadid'den Filistin mesajı: Sözlerimin asla yeterli olmayacağını biliyorum

Gigi Hadid'den Filistin mesajı: Sözlerimin asla yeterli olmayacağını biliyorum

11.10.2023 - 17:46 | Son Güncellenme:

Filistin asıllı ünlü süper model Gigi Hadid, İsrail'in Hamas'ın yönettiği Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarıyla ilgili sessizliğini bozdu. Sosyal medya hesabından uzun bir mesaj yayınlayan Hadid, yaşananlarla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Gigi Hadidden Filistin mesajı: Sözlerimin asla yeterli olmayacağını biliyorum

İsrail, 2007 yılından bu yana Hamas'ın yönettiği Gazze Şeridi'ne karadan, havadan ve denizden abluka uyguluyor. 16 yıldır devam eden ablukanın en büyük patlama noktası ise geçen Cumartesi yaşandı. Sabah saatlerinde İsrail sınırından sızan Hamas kuvvetleri kilometrelerce içeri sızmayı başardı. Hamas ilk gün sivillerin katıldığı bir müzik festivalinde 260 kişiyi öldürürken saatler sonra bir karakolu teslim aldı.

Haberin Devamı

İçeride 20 esirle birlikte saatler süren çatışmalar sonrası İsrail ordusu karakolun kontrolünü tekrar sağladı. Hamas'ın bu beklenmedik saldırısı sonrası İsrail ordusu tam 50 yıl sonra resmi olarak savaş ilan etti. Bu bağlamda harekete geçen ordu, Gazze'yi havadan vurmaya başladı.

Gigi Hadidden Filistin mesajı: Sözlerimin asla yeterli olmayacağını biliyorum

GIGI HADID SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Filistinli iş insanı Muhammed Hadid’in ABD'de doğup büyüyen 28 yaşındaki süper model kızı Gigi Hadid, konuyla sessizliğini bozdu ve 79.2 milyon takipçisi bulunan Instagram hesabından bir açıklama yayınladı.

Sözlerine, "Düşüncelerim, bu haksız trajediden etkilenen ve her gün bu çatışma nedeniyle çoğu çocuk olmak üzere hayatını kaybeden herkesle birlikte" diye başlayan Hadid, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Filistinlilerin mücadelesine ve işgal altındaki yaşamlarına karşı derin bir empati ve üzüntü duyuyorum. Bu, benim her gün taşıdığım bir sorumluluk. Yahudi dostlarıma da daha önce de söylediğim gibi şunu açıkça söyleme sorumluluğu hissediyorum: Filistinliler için umutlarım ve hayallerim var ama bunların hiçbiri, tek bir Yahudi'nin bile zarar görmesini içermiyor.

Gigi Hadidden Filistin mesajı: Sözlerimin asla yeterli olmayacağını biliyorum

"MASUM HAYATLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN DUA EDİYORUM"

"Masum insanların terörize edilmesi 'Özgür Filistin' hareketiyle bağdaşmaz ve ona hiçbir fayda sağlamaz. Çok karmaşık, kişisel ve geçerli duygular var ama her insan temel hakları, muameleyi ve güvenliği hak eder; milliyeti, dini, etnik kökeni ya da nerede doğduğu fark etmeksizin."

Gigi Hadidden Filistin mesajı: Sözlerimin asla yeterli olmayacağını biliyorum

Sözlerimin asla yeterli olmayacağını ya da pek çok kişinin derin yaralarını iyileştirmeyeceğini biliyorum, ancak her zaman masum hayatların güvenliği için dua ediyorum.