Basketbol ÖZEL | Emma Meesseman: MVP olmak değil, kupalar önemli!

ÖZEL | Emma Meesseman: MVP olmak değil, kupalar önemli!

21.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Rüya gibi bir sezonu geride bırakan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı’nın yıldızı Emma Meesseman, "İki sezon üst üste MVP seçilmek tabii ki güzel. Ama daha güzel ve önemli olan takımın başarısı. Çok emek harcadık ve bir kez daha kupayı kazandık" dedi.

ÖZEL | Emma Meesseman: MVP olmak değil, kupalar önemli

Dile kolay bir sezon ve dört kupa... İnanılmaz ve müthiş bir hikaye yazdı Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı. Dört kupadan öte iki sezon üst üste Euroleague’de şampiyon olmak çıtayı çok farklı bir yere taşıdı. Sarı-lacivertli takımda rüya takıma dört isim seçilse de gözler tabii ki iki sezondur MVP ödülüne ambargo koyan Emma Meesseman’daydı. 

Haberin Devamı

Herkesin gururla ve övgüyle bahsettiği yıldız basketbolcu Skorer’den Serkan Özen’in sorularını yanıtladı.

- Öncelikle tebrikler. Üst üste iki sezon şampiyonluğu bekliyor muydun?

"Fenerbahçe’de forma giyiyorsanız tabii ki bunu hedefleyerek sezona başlamanız gerekiyor. Hedefimiz buydu fakat hata yapmamak, başarısız olmamak için adım adım ilerledik her zaman. Başlangıçta şu söylenmeli bence; ‘Şampiyon olmalıyız yerine’, ‘Şampiyon olmak istiyoruz’ demeliyiz. Gelinen noktaya baktığımızda biz de bence bunu fazlasıyla başardık."

- Sezon başında hoca değişikliği yaşandı. Bu takıma nasıl etki etti? 

"Bunu asla bilemeyiz bence. Eski hocamız kalsa farklı bir takımımız olacaktı. Çünkü takımın yarısını değiştirdik. Farklı bir hoca olsa da aynı başarıya ulaştık. Çünkü çok çalıştık, çok emek harcadık ve sonunda bir kez daha kupayı kaldırdık."

Haberin Devamı

- Euroleague’de iki sezon MVP seçildin. Bunun için neler söylemek istersin?

"Tabii ki bu benim için çok büyük bir onur. Asla bunun olacağını düşünmedim. Sezona MVP olmak değil, kupalar kazanmak için başlıyoruz. Bu kadar iyi oyuncular arasından MVP seçilmek tabii ki mutluluk verici. Sezon başında bunu sorsanız hayal bile edemezdim. Ama iki sezon üst üste MVP olmak gerçekten gurur verici."

"HER ŞEYE DEĞDİ"

Kariyerini dört kupayla noktalayan Fenerbahçe’nin tecrübeli ismi Merve Aydın, "Geriye baktığımda bu başarıları düşündükçe ‘her şeye değdi’ diyebiliyorum" ifadesini kullandı.

Kariyerine dört kupayla nokta koyan Fenerbahçe Alagöz Holding’in tecrübeli ismi Merve Aydın mutluluklarla dolu bir hikaye yazdı...

ÖZEL | Emma Meesseman: MVP olmak değil, kupalar önemli

- Bir sezon ve dört kupa bu sana neler hissettiriyor?

"Öncelikle çok mutluyum ve gururluyum. Tarihi başarılara imza atan takımın bir parçası oldum. Kariyerimi noktaladığım yerde geriye baktığımda bu başarıları düşündükçe ‘her şeye değdi’ diyebiliyorum."

- Euroleague’i üst üste iki sezon kazanmak inanılmaz bir duygu. Bunu bekliyor muydun?

"Tabii ki bekliyorum. Bu bizden önce başlayan bir süreç. Fenerbahçe dünyanın en büyük spor kulübü ve her sezon mücadele ettiği bütün kulvarlarda kupa hedefleyen bir kulüp. Zaten bir oyuncu olarak bu kulübe gelişimizde bunun farkında oluyoruz. Ben de bu takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum. Ama tesadüf değil. Fenerbahçe’nin belki de çıktığı yolda daha fazlalarını hak ettiği bir başarı. Eminim ben ikisinde buradaydım ama çok daha fazlası olacak. Çünkü Fenerbahçe bu başarıları fazlasıyla hak ediyor."

Haberin Devamı

- Emma iki sezon üst üste MVP seçildi. Alperi ise kaptanlığı aldı. Onlar için neler söylersin?

"İkisi de çok değerli oyuncular. Başarılarından önce ikisinin ismini ilk duyduğumda aklıma ilk gelen şey karakter. Benim sakatlık yaşadığım dönemde Alperi başta olmak üzere herkes beni destekledi. Benim buranın bir parçası olduğumu bana her an hissettirdiler. Belki bencilce ama Emma’yı da cam bir fanusa koyup saklamak istiyorum. Böyle büyük bir oyuncunun bu kadar mütevazı olması beni çok etkilemişti. Bayılıyorum ona gerçekten. Yaşlandığımızda bile 'yan yana oturup maç izleyip birbirimize sataşabiliriz' diyorum."

Haberin Devamı

- Bundan sonraki planların neler?

"Aslında yeni planlarımı çok önce oluşturdum. Ameliyat dönemimde yaşadığım deneyimleri aktarmayı çok istediğimi farkettim. Oyunculuk dönemimde bunu en iyi haliyle yaptım diye düşünüyorum. Artık bunu basketbolun dışında başka bir yolda yapacağıma inanıyorum. Bir şekilde her zaman girdiğim ortama fayda sağlamak, değer katmak istiyorum."

"HAYAL BİLE EDEMEZDİM"

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Alperi Onar rüya gibi geçen sezon için "Bu hayal edemeyeceğim bir şeydi. Çok mutlu ve gururluyum. Bundan sonra artık 3-4-5...Hedeflerimiz gelecek sezonlarda da mücadele ettiğimiz her kulvarda kupaya ulaşmak" dedi.

Fenerbahçe Alagöz Holding’in kaptanı Alperi Onar da hayal edilemeyecek bir başarıya ulaştılarını, çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Sarı-lacivertli basketbolcu gelecek sezonlarda da her kupaya talip olduklarını vurguladı...

ÖZEL | Emma Meesseman: MVP olmak değil, kupalar önemli

- Bu sezona kaptanlıkla başladın ve dört kupa ile noktaladın. Neler hissediyorsun?

"Bu hayal edemeyeceğim bir şeydi. Çok mutlu ve gururluyum. Sezon başında hedeflediğimiz bir şeyi gerçekleştirmek, taraftarımıza böyle bir başarıyı yaşatmak gerçekten bizim için çok önemli ve gurur vericiydi."

Haberin Devamı

- Emma Meesseman üst üste iki sezondur MVP seçiliyor. Onun için neler söylemek istersin?

"Emma’yı anlatmaya bence kelimeler yetmez. İnanılmaz bir karakter, inanılmaz iyi bir oyuncu... Nesillere örnek olabilecek bir sporcu. Onunla aynı takımda oynuyor olmak, antrenman yapabilmek, onunla arkadaş olmak gerçekten inanılmaz mutluluk verici bir duygu. Gördüğüm en winner insan olabilir bence. Bu başarı için de çok fazla emek verdi. Hem bana hem takıma çok fazla yardımcı oldu. Ona buradan da çok teşekkür etmek istiyorum."

- Peki bundan sonraki hedef hat trick mi, yani üçüncü kupa mı?

"Bundan sonra artık 3-4-5... Hedeflerimiz gelecek sezonlarda da mücadele ettiğimiz her kulvarda kupaya ulaşmak. Bireysel hedefime gelince bu formayla ne kadar kupa kazanılabilirse hepsine ulaşmak istiyorum. Çünkü Fenerbahçe bunu çok hakeden bir kulüp. Senelerce verilmiş emeklerin karşılığı bu kupalar. Ben de bu hikayenin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Dediğim gibi hedeflerimiz kulüp olarak da bireysel olarak da aynı... Her zaman kupa kazanmak ve taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz."

Yazarlar