Cadde Hakim dizisi Ömer Arif kimdir, hangi oyuncu oynuyor? Erdal Beşikçioğlu hayatı ve dizileri...

Hakim dizisi Ömer Arif kimdir, hangi oyuncu oynuyor? Erdal Beşikçioğlu hayatı ve dizileri...

04.04.2022 - 18:46 | Son Güncellenme:

Erdal Beşikçioğlu, Hakim dizisinde Ömer Arif Derman karakterine hayat veriyor. Başarılı oyuncu 1970 yılında doğdu ve eğitimini de Hacettepe Üniversitesi'nde tamamladı. Devlet tiyatrolarında göreve başladı. Peki, Erdal Beşikçioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

Hakim dizisi Ömer Arif kimdir, hangi oyuncu oynuyor Erdal Beşikçioğlu hayatı ve dizileri...

Hakim dizisinin Savcı Ömer'i, Erdal Beşikçioğlu, eğitiminin ardından İngiliz yönetmen William Gaskill'in çalışmalarına dahil oldu. Evli ve iki çocuklu olan Beşikçioğlu, Behzat Ç ile çok sevildi. İşte, Erdal Beşikçioğlu hayatı...

Haberin Devamı

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU KİMDİR?

Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970 yılında, Ünyeli bir baba ve Kosova Priştine'den Ankara'ya göç etmiş ailenin üyesi olan bir annenin ilk çocuğu olarak Ankara'da dünyaya geldi. Orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladı. İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi'nden mezun oldu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girdi. Konservatuvar eğitimi sırasında İngiliz tiyatro yönetmeni William Gaskill'in yaratıcı drama üzerine atölye çalışmalarına katıldı. 1993 yılında mezun olan oyuncu, aynı yıl Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak göreve başladı. 1995-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda müdür vekili olarak görev aldı.

Ankara Devlet Tiyatrosu'ndaki görevine devam eden Beşikçioğlu, Elvin Beşikçioğlu ile evlidir. Bir kızı ve bir oğlu vardır. Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın yeğenidir.