Cadde Halk jürisi Orhan Gencebay’ı kızdırdı

Halk jürisi Orhan Gencebay’ı kızdırdı

16.09.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Popstar Alaturka’da, halk jürisinden Osman Bey’in “Jüri üyeleri yarışmacılara yalan söylüyor” sözleri üzerine Orhan Gencebay stüdyoyu terk etti. Diğer jüri üyeleri Gencebay’ı zorlukla ikna etti

Halk jürisi Orhan Gencebay’ı kızdırdı

Star TV’de pazar günleri ekrana gelen “Popstar Alaturka” programı yine polemikleriyle adından söz ettirdi. Bülent Ersoy’un sivri çıkışlarıyla her hafta dikkatleri üzerine çektiği yarışmaya bu kez, jüri üyelerinin en sakin ismi Orhan Gencebay’ın halk jürisinden Öğretmen Osman Bey’in sözleri üzerine stüdyoyu terk etmesi damgasını vurdu.
İkili arasında yaşanan kavgaya Yusuf isimli yarışmacının performansı neden oldu.  Jüri üyelerini yarışmacılara fazla puan verdikleri için eleştiren Osman Bey, yüksek puan alan yarışmacıların tembellik yapıp çalışmayacağını savundu.
Ebru Gündeş’in aksi görüş beyan etmesinin ardından iyice sinirlenen Osman Bey,  “Jüri üyeleri yarışmacıları kandırıyorlar, aldatıyorlar, yalan söylüyorlar” dedi. Osman Bey’in bu sözlerine dayanamayan Orhan Gencebay ayağa kalkarak, “Ben gidiyorum. Her şey için teşekkür ederim. Hatamız varsa üzebiliriz ama hata yapmadığıma inanıyorum, teşekkür ederim.” dedi.
Orhan Gencebay’ın gitmesinin ardından mikrofonu eline alan Bülent Ersoy ve Armağan Çağlayan ortamı yumuşatmaya çalıştı. Ersoy, “Kendi takdiridir. Kimse kimseyi buradan kaldırıp götüremez. Benim çok yakın arkadaşım, silah arkadaşımdır.
Gencebay, medeni bir insandır. Buradaki söylemle, sözlerle buradan kalkıp gitmesinin doğru olmadığını anlayacaktır. Çünkü kimin haddine ki, Sayın Gencebay’a böyle bir yargıda bulunacak ve ‘Oradan kalk git’ diyecek. İnsanlar konuşabilir ve fikirlerini söyleyebilir, doğrudur, yanlıştır.” diye konuştu. 

‘Onurlarımız eşit’
Eleştirilere karşı sessiz kalamayan  Osman Bey, kendisini yuhalayan seyircilere döndü ve “Burada bir tartışma vardı. Burada aşağılama, hakaret değil, eleştiriler var. Beni yuhalayan seyirciler; Armağan Bey, Orhan Gencebay’a ‘Kulaklarını temizle’ dediğinde neredeydiniz? Niye sesinizi çıkarmadınız? Onların benden fazla paraları olabilir ama onların da benim de onurum eşit.” diye konuştu.
Bunun üzerine Ersoy, Osman Bey’in tepkisinin altında para konusunun yattığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Şimdi ortaya çıktı rahatsızlığı... ‘Bunlar  bu kadar paralar alıyorlar, ben bunları ezeyim. 70 milyonun önünde öyle bir konuşayım ki bunları hizaya getireyim’ diyorsan, çocuğum sen değil, senin feriştahın gelse ben bu koltuğu terk etmem.”

Halk jürisi Orhan Gencebay’ı kızdırdı



Kuliste ikna etmeye çalıştılar
Tartışmaya müdahale eden Osmantan Erkır, söz almak isteyen Osman Bey’i geri çevirerek Orhan Gencebay’ı tekrar sahneye davet etti. Bu sırada Bülent Ersoy yerinden kalkarak Gencebay’ı ikna etmek için içeri gitti. Orkestra, Orhan Gencebay’ın bir şarkısını çalmaya başladı ancak Gencebay sahneye gelmedi. Bu sırada diğer jüri üyeleri, Ebru Gündeş ve Armağan Çağlayan da kulise gitti.
Canlı yayında yaşanan bu durum üzerine sahneye alelacele önceki yarışmanın birincisi Mehtap çıktı ve iki şarkı söyledi. Bir süre sonra Gencebay ikna edilerek yeniden canlı yayına geldi ve seyirciden, yaşananlardan ötürü özür dileyerek programa kaldığı yerden devam etti.


Halk jürisi Orhan Gencebay’ı kızdırdı


Saçını beğenmedi kuaförünü çağırdı
POPSTAR Alaturka yarışmasının jüri üyesi Bülent Ersoy’un, programın başında saçı örgüden taç takılmış gibiydi. Ancak saç modelini beğenmeyen Ersoy, program arasında kuaförünü çağırdı, saç modelini değiştirtmek istedi. Kuaförü bayağı bir uğraştı ancak Ersoy memnun olmayınca program sırasında kulise geçti. Ersoy’un saç modeli istediği gibi değiştirilmişti.


Halk jürisi Orhan Gencebay’ı kızdırdı


Kleopatra Ebru
POPSTAR Alaturka’nın jüri üyesi Ebru Gündeş, önceki akşam, ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın saçlarına benzeyen kaküllü peruğu ve o dönemin takılarını andıran takılarıyla çok farklı bir görüntü çizdi. Bir tek kolyesi Kleopatra’nınkilere benzemiyordu; bildiğimiz beşi bir yerdeydi.