Cadde Kısa Kısa Cadde

Kısa Kısa Cadde

27.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Kısa Kısa Cadde

RENKLİ AÇILIŞ

Haberin Devamı

Cengiz Kurtoğlu, katıldığı bir açılışta çocuklarıyla birlikte kurdele kesti.

Cengiz Kurtoğlu, kozmetik markası Olentis’in Çorlu Orion AVM içindeki açılışına katıldı. Firma sahibi Murat Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe usta sanatçının oğulları Orçun ve Aydın Kurtoğlu ile şarkıcı Emirkan da katıldı. Kozmetik ürünlerle ilgili Kurtoğlu, “Sağlığımız için sağlıklı ürünler kullanmak tabii ki önemli. Topluluk içinde olduğumuz zaman temiz kokular ve muhteşem kokular vermek zorundayız” dedi.

Kısa Kısa Cadde

‘Konuşmayı sevmeyiz’

Rubato, Bodrum Türkbükü Üzüm Kızı’nda sevenlerinin karşısındaydı. Solist Özer Arkun, konuklara “Biz konuşmayı pek sevmiyoruz zaten kendimizi müziğimize kaptırıyoruz” diyerek, güldürdü.

Haberin Devamı

Kısa Kısa Cadde

Hesabı hack’lendi

İrem Derici, önceki gece Instagram hesabının hack’lendiğini ve daha sonra kapatıldığını söyledi. Durumun farkına varmayan birçok kimse kendisini engelledi sanıp şarkıcıya sitem ederken, Derici, “Yapanları bulduk, korkmayın, titreyin” ifadelerini kullandı. 

Kısa Kısa Cadde

Yüzmeyi öğrendi

Şoray Uzun, eşi Elçin ve en küçük oğulları Selim Can ile Çeşme Boyalık Beach Hotel’deydi. Çift, yüzmeyi yeni öğrenen çocuklarıyla gün boyu eğlenceli anlar yaşadı.

Kısa Kısa Cadde

Mehlika’ya çevreci ödülü

Mersin’in Bozyazı ilçesine tatil için giden İzmir Kız Lisesi öğrencisi Mehlika Bilici, sahile atılan plastik, cam ve diğer atık malzemelerini toplayarak örnek bir davranış sergiledi. Topladıklarını plastik poşetlere doldurarak almaları için Bozyazı Belediyesini arayan Bilici’nin örnek davranışı takdir gördü. Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, çevreye olan duyarlılığından nedeniyle Mehlika Bilici’ye teşekkür ederek plaket verdi.

Kısa Kısa Cadde

Aşurenin 6 faydası

Bereket, paylaşma ve birliğin simgesi aşure; içeriğindeki kurubaklagiller, kuruyemişler ve kuru meyveler sayesinde sağlık deposu. Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Sungur, “Bir kasesi 350 kalori. Haftada iki kaseden fazla tüketmemek gerekiyor. Özellikle diyabet hastaları çok dikkatli olmalı” dedi ve aşure ile gelen altı faydayı anlattı: 

1 Bağışıklığı güçlendiriyor. 

2 Bağırsakları düzenliyor. 

Haberin Devamı

3 Kalp ve damarları koruyor. 

4 Süt yapımını artırıyor. 

5 Büyüme ve gelişmeyi destekliyor. 

6 Psikolojiyi olumlu etkiliyor. 

Kısa Kısa Cadde

SESSİZ KATİL: PANKREAS!

Sinsi ilerleyen pankreas kanserinin belirtilerinden en az iki tanesini gösteriyorsanız doktor muayenenizi ihmal etmeyin.

Kısa Kısa Cadde

Akdeniz anemisine kök hücre tedavisi

Akdeniz anemisi (talasemi), anne-babadan çocuklara kalıtsal olarak geçen, önlenebilir bir kan hastalığıdır. Halsizlik, çabuk yorulma, çarpıntı, nefes nefese kalma en yaygın belirtileridir. Prof. Dr. Barış Malbora, “Talasemi taraması evlilik öncesi çiftlerden alınan basit testlerle yapılır. Tedavisi hematoloji, kardiyoloji, endokrinoloji, psikiyatri uzmanları ve çocuk cerrahları tarafından planlanır. Kan nakli, kemik iliği nakli ve kök hücre nakliyle tedabi edilebilir” dedi.

Küfe dikkat!

Küf mantarları; nemli ortamlara tutunan, sporları havada uçuşan küçük mantarlardır. Sonbahar başında spor sayısında çoğalma gözlemlenen küf mantarlarının; alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebildiğini söyleyen Çocuk Alerji, Göğüs Hastalıkları Uzmanı, Alerji Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, küf mantarı alerjisinden korunma yollarını sıraladı: 

Haberin Devamı

Bodrum katı gibi yerlerde oluşan nemli alanlar ortadan kaldırılmalıdır. 

Evlerde HEPA filtreli klima kullanmaya özen gösterilmelidir. 

Klima ve fırınların filtreleri düzenli olarak değiştirilmelidir. 

Tüm banyolar düzenli olarak havalandırılmalıdır. 

Kısa Kısa Cadde

Fare embriyosu üretildi

Bilim insanları kök hücrelerden sentetik fare embriyosu oluşturdu. The Journal Nature dergisinde yayımlanan incelemede, araştırmacılar farelerden alınan gelişmemiş kök hücreleri ve iki farklı kök hücre türünü birleştirdi. Kök hücre biyolojisi uzmanı Zernicka-Goetz, oluşturdukları embriyoların en iyilerinin doğal fare embriyolarından ‘ayırt edilemez’ olduğunu söyledi. Böylece çok sayıda hayvanın denek olarak kullanılmasına ihtiyaç kalmaması amaçlanıyor.