Cadde Lüks iftar asgari ücreti geçti!

Lüks iftar asgari ücreti geçti!

07.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ramazan ayına günler kala İstanbul’un popüler mekânlarında menü fiyatları belli oldu. Lüks restoranlarda iftar açmanın bedeli kişi başı bin ile 4 bin 500 lira arasında değişirken, dört kişilik bir aile asgari ücreti gözden çıkaracak.

Lüks iftar asgari ücreti geçti

MESUT YILMAZ / ÇİSİL DEMİR - Ramazan öncesi iftar menülerini belirleyen restoran ve otellerin belirlediği fiyatlar dudak uçuklattı. 11 Mart Pazartesi günü açılacak ilk orucun bedeli kişi başı bin liradan başlıyor. İstanbul’un popüler otelleri ve mekânları arasında en pahalı yer Mandarin Oriental Bosphorus Istanbul oldu. Otelde kişi başı 3 bin 950 liralık menü fiyatına ek olarak, yüzde 10 servis ücreti de talep ediliyor. Dört kişi, otopark ücreti hariç iftar menüsü ve servis parasıyla yaklaşık 18 bin lirayı gözden çıkarmış oluyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş’taki Four Seasons Otel’de ise açık büfe olan iftar menüsünün ücreti kişi başı 4 bin 150 lira... Birçok şubesi olan Nusret, müşterinin normal günlerdeki menüden seçtiği yiyeceğe göre fiyat belirleyeceğini açıklarken, en uygun fiyat Cabbar isimli mekanda belirlendi. Restoranda salata, ana yemek, tatlı ve içeceklerin yer aldığı menüye bin 500 lira talep ediliyor. Lüks otellerde iftar menü fiyatının yanı sıra vale ya da otopark ücretleri de eklenince kişi başı neredeyse 5 bin liraya kadar çıkıyor. Dışarıda orucunu açmak isteyen dört kişilik bir ailenin iftar maliyeti, lüks yerlerde 17 bin 2 lira olan asgari ücreti geçiyor.

4 bin 500 liralık menü

Binlerce lirayı bulan iftar menülerinde sofraların zenginliği de ön plana çıkıyor. Kişi başı ücretin (Servis bedeli hariç) 3 bin 950 lira olduğu Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul’un menüsünde; iftariyelik, çorba, kuzu tandır, dana kaburga, ekşili kebap, Cennet çamuru, süt helvası ve güllaç yer alıyor. Danış Restaurant’ın kişi başı bin 500 lira olan menüsünde ise iftariyelik, çorba, başlangıçlar, salata, kebap, çöp şiş, tatlı çeşitleri ve içecekler servis ediliyor. Bazı mekânların iftar menüsü fiyatları ise şöyle:

Haberin Devamı

Çırağan Sarayı: 3 bin 880 lira.

Vadistanbul CZN Burak: Bin 980 lira.

Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul: 3 bin 950 lira ve ek olarak yüzde 10 servis bedeli.

Four Seasons Türk Mutfağı Restoranı: 4 bin 150 lira.

Four Seasons Set Menü Ocakbaşı: 3 bin 450 lira.

Cabbar: Bin 500 lira.

Danış: Bin 500 lira ve ek olarak yüzde 10 servis bedeli.

Etiler Tepsi ET: Bin 650 lira.

* Fiyatlar kişi başı ücrettir.

Lüks iftar asgari ücreti geçti

10 dakika bekleyin!

İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nden Dr. Dyt. Tuba Kayan Tapan, doğru iftar menüsünün tüyolarını verdi. Oruç açmak için en doğru besinin çorba olduğunu belirten Dr. Dyt. Tapan, “Oruç tutan bir bireyin açlık süresi uzadığında kan şekeri düşer. Çorbayla birlikte düşük hipoglisemiyi dengelemiş oluruz. Ana yemeğe geçmek için 10 dakika beklemelerini öneriyoruz. Mutlaka protein tüketilmeli. Et, balık ya da kuru baklagilin yanında salata ve sebze yemeği olmazsa olmazlarımızdan. Sebze yemeklerini ise yoğurtla çeşitlendirerek, lifi artırmış oluruz. İftarı açtıktan iki saat sonra tatlı yerine meyve veya kuruyemiş tüketilmeli. İftar sofralarının vazgeçilmezi güllaç ise doğru bir tercih. Su tüketimini zamana yayarak, 2 litreyi aşmamak gerekiyor” diye konuştu. Tapan, sahurda ise tuzdan ve şekerden uzak durulması gerektiği uyarısında bulundu.