Cadde Mahkum Cemre kimdir? Cemre'yi oynayan Seray Kaya nereli, kaç yaşında, oynadığı diziler neler?

Mahkum Cemre kimdir? Cemre'yi oynayan Seray Kaya nereli, kaç yaşında, oynadığı diziler neler?

16.12.2021 - 19:35 | Son Güncellenme:

Seray Kaya, yayın hayatına yeni başlayan Mahkum dizisinde Cemre Uysal karakterine hayat veriyor. Oyuncu Kadın dizisindeki performansıyla uzun süre adından söz ettirmişti. İstanbullu oyuncu, Huzur Sokağı adlı dizi ile kariyerine adım attı. İşte, Seray Kaya'nın hayatına dair detaylar...

Mahkum Cemre kimdir Cemreyi oynayan Seray Kaya nereli, kaç yaşında, oynadığı diziler neler

Mahkum dizisinin Cemre'si Seray Kaya, yer aldığı dizi ve film projeleri ile dikkat çekmeyi başarıyor. Oyuncu, 1991 yılında İstanbul'da doğdu ve Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldı. Kadın dizisi ile çok konuşulanlar arasına girmeyi başaran Seray Kaya aslen nereli?

Haberin Devamı

SERAY KAYA KİMDİR?

Kaya, 4 Şubat 1991 tarihinde İstanbul'da doğdu. Ardında Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldı. İlk kez 2012 yılında Atv'de yayınlanan Huzur Sokağı adlı dizide "Rezzan" karakterini canlandırarak ekranlara adımını attı. 2014 ile 2015 yılları arasında FOX'da yayınlanan Kocamın Ailesi dizisinde "Miray" karakterini oynadı. 2016 yılında Show TV'de yayınlanan Gülümse Yeter dizisinde "Gül"e hayat verdi. 2017 ve 2020 yılları arasında FOX'da yayınlanan Kadın dizisinde "Şirin Sarıkadı" karakterini canlandırarak ile asıl çıkışını yakaladı. Yapım yılı 2019 olan Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı filminde "Maria" karakterini canlandırarak ilk beyaz perde deneyimini elde etti. 2020'den 2021'e kadar Atv'de Kuruluş Osman dizisinde "Lena Hatun" role hayat verdi.

Haberin Devamı

Seray Kaya'nın babası Hasan Kaya kalp krizi nedeniyle 3 Şubat 2019'da hayatını kaybetti.