Cadde MANDIRA FİLOZOFU OYUNCULARI-KONUSU | Mandıra Filozofu filmi nerede çekildi?

MANDIRA FİLOZOFU OYUNCULARI-KONUSU | Mandıra Filozofu filmi nerede çekildi?

30.08.2022 - 18:50 | Son Güncellenme:

Mandıra filozofu filmi 2014 yılında beyazperdeye çıktı ve ardından ikinci filmi çıktı. Filmde usta oyuncu Rasim Öztekin de yer aldı. Filmde şehir yaşamından uzak hayatını sürdüren Mustafa Ali ile yolları kesişen iş insanı Cavit'in hikayesi anlatılıyor. Peki, Mandıra Filozofu filmi nerede çekildi?

MANDIRA FİLOZOFU OYUNCULARI-KONUSU | Mandıra Filozofu filmi nerede çekildi

Başrolünde Müfit Can Saçıntı ile Rasim Öztekin'in yer aldığı Mandıra Filozofu filmi 2014 yılında vizyona girdi. Filmin yönetmenliğini başrolde yer alan Saçıntı üstlendi. Senaryosu ve yapımcılığı ise Birol Güven'e ait. İşte, Mandıra Filozofu oyuncu kadrosu...

Haberin Devamı

MANDIRA FİLOZOFU KONUSU

Paraya karşı olan Mustafa Ali, Milas'ın Çökertme köyünde şehir hayatından uzak yaşamaktadır. Yaşayabilmek için doğanın verdiği imkânların yeterli olduğu felsefesine inanmaktadır. İstanbul’da yaşayan zengin iş adamı Cavit'in, Mustafa Ali’nin arazisini alarak otel yapmak istemesi ile Mustafa Ali’nin hayatı altüst olur. Kuzeni Şükrü aşık olduğu kız Gülşah ile evlenebilmek için Gülşah'ın babası kızını işsiz birisine vermeyeceği için minibüs alıp evlenmek istemektedir. Bu sebeple ortak olan arazinin satılmasını ister. Tabi köyde bir takım komik olaylar yaşanır. Cavit bey, uzun yıllardır yoğun iş temposuna çalışan toplantılardan çıkmayan zengin ve her türlü imkana sahip birisidir fakat ne doğru düzgün tatil yapabilmekte ne de hayatın tadını çıkarabilmektedir. Eşi devamlı ona diyet yaptırmaktadır. Mustafa Ali en sonunda Cavit bey'i ikna eder ve kendisi gibi şehirden uzak yaşayabilmek için doğanın verdiği imkânların yeterli olduğu felsefesine inandırmıştır. Cavit bey, Şükrü'ye minibüs alır ve Çökertme köyüne yerleşip Mustafa Ali gibi bir hayat sürmeye başlar.

Haberin Devamı

MANDIRA FİLOZOFU OYUNCULARI

Müfit Can Saçıntı - Mustafa Ali
Rasim Öztekin - Cavit
Ayda Aksel - Güliz
Eser Eyüboğlu - Şükrü
Begüm Öner - Gülşah
Ahu Sungur - Selin
Hakan Bulut - Halil İbrahim
Kemal Kuruçay - Emlakçı Basri
Gülnihal Demir - Gülfidan
Merve Dizdar - Sekreter
İlter Kanat - Giovanni
Halil Bozkurt - Gülşah'ın Babası
İlyas İlbey - Eşekli Adam

NEREDE ÇEKİLDİ?

Sevilen film Mandıra Filozofu'nun çekimleri Bodrum Çökertme Köyünde gerçekleşti.