Cadde Margot Robbie'ye 'Barbie' piyangosu! 50 milyon dolar kazanacak

Margot Robbie'ye 'Barbie' piyangosu! 50 milyon dolar kazanacak

15.08.2023 - 11:22 | Son Güncellenme:

Avustralyalı aktris Margot Robbie, 21 Temmuz’da vizyona giren ve kısa sürede gişede rekor üstüne rekor kıran 'Barbie' ile manşetlerden inmiyor. 33 yaşındaki Hollywood yıldızının, başrolünde yer aldığı ve inanılmaz bir başarı kazanan yapım sayesinde yaklaşık 50 milyon dolar kazanacağı ortaya çıktı.

Margot Robbieye Barbie piyangosu 50 milyon dolar kazanacak

Başrolünü Leonardo DiCaprio ile paylaştığı, Martin Scorsese imzalı 'The Wolf of Wall Street' (Para Avcısı) ile büyük çıkış yakalayan Margot Robbie, ABD'de 526.3 milyon dolar hasılat yapan, küresel gişede ise 1.18 milyar dolar hasılata ulaşan Barbie sayesinde banka hesabına yüklü bir para koymaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

SERVET KAZANACAK

2014 yılında eşi Tom Ackerley ve arkadaşları ile kurduğu yapım şirketi aracılığıyla büyük beğeni topladığı filmin aynı zamanda yapımcılığını da üstlenen ünlü oyuncunun, maaş ve gişe hasılatından bonus olarak yaklaşık 50 milyon dolar gelir elde etmesi bekleniyor.

Margot Robbieye Barbie piyangosu 50 milyon dolar kazanacak

TARİHE GEÇEN YÖNETMEN DE BONUS ALACAK

Warner Bros.'un yapımcılığını üstlendiği Barbie'de yönetmen ve senarist olarak imzası bulunan Greta Gerwig, 'sinema tarihinde en yüksek gişe hasılatı elde eden kadın yönetmen' ünvanını kazandı. Gerwig'in de Margot Robbie gibi gişe başarısından ekstra kazanç sağlayacağı belirtildi.

Margot Robbieye Barbie piyangosu 50 milyon dolar kazanacak

Greta Gerwig'in rekoru tek kadın yönetmen tarafından çekilen filmleri kapsıyor. Patty Jenkins, 2017 yılında vizyona giren ve 821 milyon dolar hasılat yapan 'Wonder Woman' ile Gerwig'den önce 'en çok hasılat yapan filmin tek kadın yönetmeni' ünvanını taşıyordu.

Haberin Devamı

Dünya  çapında sinemayı durma noktasına getiren koronavirüs pandemisinden sonra bir milyar dolar hasılat yapan beş yapım bulunuyor; 'Super Mario Brothers Movie', 'Spider-Man: No Way Home', 'Jurassic World Dominion', 'Avatar: The Way of Water' ve 'Top Gun: Maverick'.

Margot Robbieye Barbie piyangosu 50 milyon dolar kazanacak

FİLMİN KONUSU

Barbie ile İngilizce milyar anlamına gelen 'billion' kelimelerinin birleşimi olan 'Barbillion' ifadesiyle tanımlanan, Margot Robbie'nin canlandırdığı Barbie ve Ryan Gosling'in hayat verdiği 'Ken' adlı oyuncak bebeklerin, gerçek dünyada kimliklerini keşfetmesini konu alıyor. Mükemmel olmadığı için Barbie ülkesinden kovulan Barbie bebeğin, gerçek hayatta yaşadığı maceralar izleyicilere aktarılıyor.

Margot Robbieye Barbie piyangosu 50 milyon dolar kazanacak