Cadde ‘Ne yaptım ben, adam mı öldürdüm?’

‘Ne yaptım ben, adam mı öldürdüm?’

08.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bir TV programında Gülse Birsel’i kastederek “Bir kişiye teşekkür etmiyorum. O da bir dişi” dediği için Plato Film’in yeni dizisinden çıkarılan Vural Çelik, tepkisini bu sözlerle dile getiriyor

‘Ne yaptım ben, 	adam mı öldürdüm’

Avrupa Yakası”nda beş sezon boyunca Gülenay ve Kubilay karakterlerini canlandıran Vural Çelik, katıldığı bir televizyon programında dizinin senaristi ve başrol oyuncusu Gülse Birsel’i kastederek “Bir kişiye teşekkür etmiyorum. O da bir dişi” kelimesini kullandığı için Plato Film’in yeni dizisinin kadrosundan çıkarılmasına tepki gösterdi. 

Garip bir çobanım
“Ben adam mı öldürdüm?” diye soran Çelik, “Dişi kelimesini cinsiyet belirten bir tabir olarak kullandım. Siz hiç birinin diğerine dişi kelimesini kullanarak hakaret ettiğini gördünüz mü? Bu mu hakaret? Ben beş yıl boyunca ‘Avrupa Yakası’ ailesinden biri değil miydim? Çok üzüldüm bu yaşananlara... Gülse Birsel’e kırgındım ve programda sitemimi dile getirdim. Bu konuşma nerelere geldi böyle... Ben bunları hak etmedim. Plato Film’den beni arayıp diziden çıkardıklarını bile söylemediler. Bir çobana yüz asker saldırmaz. Ben garip bir çobanım. Benim onlara gücüm yetmez, onlar trilyonluk insanlar” diye konuştu.
Çok yıprandığı için yurtdışında gitmek ve kafasını dinlemek istediğini belirten Çelik, Gülse Birsel’in “Ayrıldıktan sonra üzülüyorlar. Bu nedenle böyle açıklamalar yapıyorlar” şeklindeki açılmasına da şöyle cevap verdi:
“Evet, elbette üzülüyor insan... Asla toz pembe durumlardan dolayı ‘Avrupa Yakası’ndan ayrılmadım. Yapımcılarımla para konusunda ve çalışma saatleri konusunda anlaşamadım.  Ayrılma nedenimde Gülse’nin etkisi yoktur. Sadece o programda teşekkür etmedim. Çünkü dizide beni daha çok kullanmasını isterdim. Rolüm azalmıştı. Bir oyuncu olarak da sitemimi, kırgınlığımı dile getirdim. Hani ben o aileden biriydim, şimdi   ne oldu?
Bu sezon iki diziye başlayacaktım, birinden kovuldum. Ötekinden de bahsetmeyeyim de başına bir şey gelmesin ama yeni dizinin kadrosundan çıkarıldığımı öğrenince de herkes beni arayıp mazluma destek kampanyası başlattılar. Ben de çok yıprandım yurtdışına gitmeyi düşünüyorum.”