Cadde Nişantaşı'nın yeni yıldızı Tuus karaborsa

Nişantaşı'nın yeni yıldızı Tuus karaborsa

01.04.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

.

Nişantaşının yeni yıldızı Tuus karaborsa

Nişantaşı'nın popüler restaurantı Tuus'u ilk kez benim köşemde okumuştunuz. Nişantaşı'ndaki The Sofa Oteli'nin birinci katında yer alan Tuus'a hemen yemeğe gitmek istemedim. Üstünüze afiyet, biraz ukalayımdır. Kusurları ve eksikleri anında gördüğüm için bazı şeylerin oturmasını bekledim. Can dostum sevgili İzom (İzzet Çapa) beş kez gidip de beğenince zamanın geldiğini anladım. Birlikte gittik. Yanımızda, Maçka'daki elit tabakanın gözde ve zirvedeki restaurantı Banlieue'nün ortağı Murat Özalp ve en güzel manken Deniz Akkaya vardı. Deniz, F&M Yapım (Faruk Bayhan ve Mustafa Oğuz'un yeni kurduğu şirket) ile bir şov programına hazırlanıyor. O gece ünlü bir mimar da olan patronlardan Mustafa Toner geldi masamıza. Tanışıklığımız ve karşılıklı sempatimiz vardı zaten. Tuus'un dekorasyonu, Mustafa Toner'in imzasını yansıtıyor. Çok şık ve kaliteli bir yer olmuş. Rahatlıkla yemek yiyip iş görüşmesi yapacağınız, dostlarınızı ağırlayacağınız bir restaurant. Rezervasyonu, tıpkı Banlieue'de olduğu gibi, bir hafta öncesinden yaptırmanız şart. Çünkü hizmet ve çalışma saatleri iki vardiya olmasına rağmen mekan sürekli dolu. Mönüyü Toner'in ve Bodrum-Göltürkbükü'nün en kaliteli otellerinden Maça Kızı'nın ve buranın da ortağı Sahir Erozan ve buranın ünlü şefi Aret Sahakyan yapmış. Yediğim her şeyden lezzet aldım. Ama hemen belirteyim; Herkesin damak tadına uymayabilir. Fiyatlar ise dünya standardında olan bir restaurant için çok uygun. Hatta düşük bile. Aman inşallah bozulmaz. Öğle ve akşam yemekleri için ideal bir yer. O gece başlangıç olarak içinde havuç ve maydanoz yaprakları, hurma dilimleri, kavrulmuş çam fıstığı olan körpe ıspanak salatası, truff, yağlı limonlu kereviz salatası, içinde bıldırcın yumurtası, sardalya ve fırınlanmış yer elması olan enginar salatası söyledik. Ana yemekte ağır ateşte pişmiş dana kaburga, çam fıstıklı, sarımsak ve parmezan paneli barbun fileto, odun fırınında kuzu pirzola ve deniz tuzu ile kimyona batırılmış patates risottolu (İtalyan pilavı) somon yenildi. Tatlı almadık. Ama ilginç örnekler var; Unsuz çikolatalı ve fındıklı kek, içinde gülsuyu olan pannacotta... İçeceğiniz içkinin kalitesine göre, kişi başı 60 YTL'ye çıkabilirsiniz. Tuus, hava olarak bana Paper Moon'u hatırlattı. Ama fiyatlar çok daha uygun. Öğle mönüsünde, fiyatları 19-24 YTL arasında değişen pizzalar var. Ayrıca Mustafa'nın eşi Dilek Toner'in işleteceği kafe de kısa süre sonra hizmete girecek. Otopark sorunu yaşanabilir. Tuus'a girişin, otelin içinden yapılması da çok doğru değil. Çok kalabalık, bu yüzden servisteki ufak tefek aksamaları görmezden gelin. O akşam arkadaşlarıyla birlikte iş adamı Okan Tapan, Ajlan Acar, Sezai Taşkent, ayrıldığı eşi Mine Kalpakçıoğlu, Nurettin Hasman, Eda Taşpınar'ı gördüm. Yemekten sonra sevgili Taylan Kümeli'nin spa'sını gezdik. İzzet, buranın müşterisi. Tam donanımlı bir sağlık merkezi Taylight Spa & Wellness. Estetik, güzellik, su terapisi, yoga, buhar banyosu, toksinlerden arınmaya kadar pek çok hizmet veriyor. Çok şık bir yer yapmışlar. Aletler yıkılıyor. Bende vakit ne gezer?.. Ama Nişantaşı'nda oturan hanımlar ve beyler, benzerini dünyada bile zor göreceğiniz bu yere gidin. Oteli de gezdim. Türkiye'nin ilk 'hip otel'i. Her türlü konforun olduğu odalar 45 metrekarelik ve son teknolojik yeniliklerle donatılmış. Tuus'un telefon numarası (0212) 224 81 81. Nişantaşı'nın Paper Moon'u Maslak'taki Princess Otel evime yakın olduğu için zaman zaman uğrarım. Otelin içindeki Sport House Cafe Restaurant'ta her cuma 21.00-01.30 saatleri arasında canlı performans başladı. Nasıl keyifli anlatamam. Dans ve eğlence dorukta. 'Eskici Bandosu' adlı 6 kişiden kurulu bir grup çalıp söylüyor. Çılgın gençler! 1950-1960 arasındaki yılların unutulmaz melodilerini seslendiriyor. O yılların artık anılarda kalan gece kulübü yaşamını başarıyla canlandırıyorlar. Her cuma gecesi sahne alan orkestra elemanlarının bazısı o yıllarda müzik yapmış, daha sonra uzun süre ara vermiş. Yaşları 22-60 arasında değişiyor. Sport House'a aileniz ve dostlarınızla gidebilirsiniz, çünkü fiyatları çok uygun. Giriş, kişi başı 15 YTL. Bu fiyata bir yerli içki ya da meşrubat dahil. Yerli içkiler 10-13 YTL, salatalar 14-17 YTL, sıcaklar 10-26 YTL arasında. 'Eskici Bandosu ile Geçmiş Zaman Olur ki' adlı programa rezervasyon yaptırmak için telefon numarası (0212) 285 09 00. Eskİcİ Bandosu ile Geçmiş Zaman'a doğru Efendim, sevgili partnerim Müge Anlı Akdağ ile birlikte Kanal D'de 27 Mart Pazartesi saat 09.00-10.20 arasında sunmaya başladığımız 'Dobra Dobra' adlı programımız hafta içi her gün bütün hızıyla devam ediyor. Siz de bizi izlemeye devam edin. Daha doğrusu hep Kanal D'de kalın. Hareketli konular, ünlü konuklar, tartışma ve sohbetler canlı program 'Dobra Dobra'da. Bugünkü konuklarımız şu an hayatta olmayan Cem Karaca'nın eşi İlkim ve fantezi müziğin beğenilen ismi Sinan Özen. 'Dobra Dobra' devam Türkiye'nin gurur kaynağı olan Mustafa Hoca'nın (Erdoğan) 'Anadolu Ateşi' dans grubu dünyayı fethetmeye devam ediyor. Bosna-Hersek, Romanya, Bahreyn ve Amerika'nın ardından Anadolu Ateşi ekibi 25-28 Nisan arasında Malezya'da olacak. Turne takvimi şöyle: 31 Mayıs Yunanistan, 20-23 Haziran Fransa, 24 Haziran Tunus, 1-6 Temmuz Mısır, 7-15 Temmuz Polonya, 12 Ağustos Macaristan, 14-21 Eylül İtalya, 1-5 Ekim Çin, 1-8 Kasım Almanya, 9-10 Kasım Hollanda, 11-12 Kasım Belçika, 18-30 Kasım Almanya. Anadolu Ateşi dünya turunda Bugün size herkesin kesesine uygun iki öneri getiriyorum. Biri Yayın Yönetmen'im Rıfat'ım Ababay'ımın keşfi, diğeri de benim. İkisinin de evlere ve iş yerlerine paket servisi var. Her iki mekanın da zeytinyağlıları yıkılıyo. Benim önerim; Arnavutköy'deki Aspava Mantı. 7 yıldır Aspava Mantı'nın yemeklerini, özellikle de pazılı, ıspanaklı ve kıymalı böreklerini, fırında etli güvecini, İzmir köftesini yerim. Ev baklavası ve İzmir köftesi müthiştir. Bir ara Rumelihisar'a taşınmıştı, sırdaşım İsmail Akkaya ve güzel kız kardeşi Tansel ile oraya da gitmiştik. Buranın sahibi Melahat Çelikkol herşeyi kendi yapıyor. Az, öz ve taze. Yani öğleden sonraya bir şey kalmıyor. O nedenle gitmeden mutlaka telefon açın. Rıfat'ım Ababay'ım sayesinde lezzetlerini farkettiğim Etiler'deki Ulubey Mantı'nın mönüsü ise daha zengin. Kuru fasulye, cevizli mantı, kıymalı çiğ börek ve taze enginarı enfes. Fiyatlar iki tarafta da komik. Hanımlar! Bir konuğunuz geldiğinde ya da altın-kabul günlerinde o kadar uğraşmaya değmez. Aspava'da ve Ulubey'de çorbasıyla, ana yemeğiyle, tatlısıyla tıka basa bir yemek kişi başı 15 YTL' yi geçmiyor. Aspava Mantı'nın telefon numarası (0212) 358 49 24. Ulubey Mantı'nın telefon numarası (0212) 265 01 57. sdudek@posta.com.tr Her keseye uygun Aspava ve Ulubey Mantı