Cadde Nusret Gökçe: Bir daha asla Dünya Kupası sahasına adım atmayacağım!

Nusret Gökçe: Bir daha asla Dünya Kupası sahasına adım atmayacağım!

26.06.2023 - 11:30 | Son Güncellenme:

Arjantin'in şampiyonluğuyla sona eren 2022 Dünya Kupası'nda son düdük sonrası 'Salt Bae' olarak tüm dünyada tanınan ünlü şef Nusret Gökçe'nin sahaya inmesi FIFA'da kriz yaratmıştı. Geçtiğimiz gün Times gazetesine konuşan Gökçe, o gün yaşananları anlattı.

Nusret Gökçe: Bir daha asla Dünya Kupası sahasına adım atmayacağım

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin'in şampiyonluğu sonrası Nusret Gökçe'nin izinsiz bir şekilde sahaya inmesi büyük bir krizi beraberinde getirmişti. Dev maçı tribünde takip eden ünlü şef, son düdük sonrası sahaya inmiş ve futbolcularla fotoğraf çektirmek için büyük çaba göstermişti. Lionel Messi'yi fotoğraf çektirmek için uzun süre ikna etmeye çalışan Nusret sonunda amacına ulaşmış ve Arjantin'in yıldızını ikna etmişti.

Haberin Devamı

Tüm dünyada gündem olan ve eleştiri toplayan bu hareket sonrası FIFA, Nusret Gökçe'nin Arjantin - Fransa maçının ardından sahaya inip yalnızca Dünya Kupası kazananları ve devlet başkanları gibi 'çok seçkin bir grup insan' dokunmasına izin verilen kupayla poz vermesi ve futbolcularla selfie çektirmesi hakkında soruşturma başlatmıştı.

Nusret Gökçe: Bir daha asla Dünya Kupası sahasına adım atmayacağım

"ARJANTİN'İ DESTEKLEMEK İÇİN GİTTİM"

39 yaşındaki Nusret Gökçe, son olarak yaşanlarla ilgili The Times'a konuştu.

"Arjantin'i seviyorum; bir süre orada yaşadım. Onları desteklemek için maça gittim" diyerek o gün orada bulunma sebebini açıklayan Gökçe; şöyle devam etti:

Takımın çoğu restoranıma gelmişti, kendimi yabancı hissetmedim. O an çok özel bir andı. Orada olanlar konusunda bir şey yapamam ancak bir daha asla ama asla Dünya Kupası sahasına adım atmayacağım!

Nusret Gökçe: Bir daha asla Dünya Kupası sahasına adım atmayacağım

"TÜM DÜNYA BENİM HAKKIMDA KONUŞUYOR"

"Dünya Kupası'nı izleyen iki milyar insan vardı... Peki benim hakkımda kaç kişi konuşuyor? Beş milyar. Tüm dünya" ifadelerini kullanan ünlü isim, "Sahaya reklam amacıyla çıkmadım; sadece o an içimden geldi. Sonrası ise biraz sürpriz oldu. Sahada en az bin kişi daha vardı ama gündem olan videolarda sadece ben varmışım gibi gösterdiler" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Nusret Gökçe: Bir daha asla Dünya Kupası sahasına adım atmayacağım

Gökçe, sözlerini; "Hiçbir zaman, hiçbir şeyi gölgede bırakmak istemedim. Dikkat çekmek istemedim. Kimseyi itip kakmadım ve hiçbir şey çalmadım" şeklinde noktaladı.