Cadde Ömür Akkor kimdir? Şef Ömür Akkor kaç yaşında, nereli? İşte, hayatı hakkında...

Ömür Akkor kimdir? Şef Ömür Akkor kaç yaşında, nereli? İşte, hayatı hakkında...

15.10.2021 - 01:20 | Son Güncellenme:

MasterChef yarışmasına konuk olan dünyaca ünlü şef Ömür Akkor hakkında aramalar başladı. Ekonomi mezunu olan şef Akkor'un 26 kitabı bulunuyor. İzleyenler, 'Ömür Akkor aslen nereli, eşi kim?' sorularını yöneltiyor.

Ömür Akkor kimdir Şef Ömür Akkor kaç yaşında, nereli İşte, hayatı hakkında...

Ömür Akkor, yemekleri ile dünya çapında tanınan şefler arasında yer alıyor. MasterChef'e konuk olarak katılan Akkor, 1975 yılında doğdu ve Uludağ Üniversitesi'nde iktisat eğitimi gördü. Arkeoloji disiplini de almış olan Ömür Akkor, Anadolu ve Türk mutfağına dair 26 kitap çıkarmıştır. İşte, Ömür Akkor hayatı...

Haberin Devamı

ÖMÜR AKKOR KİMDİR?

Akkor, 1975 yılında Kilis'te dünyaya geldi. Uludağ Üniversitesi'nde İktisat okudu. 5 yıl Bursa‘nın ilçe ve köylerinde yemekleri kayıt altına aldı.

Anadolu'nun malzeme envanteri ve yemekleri için 25 yıldır Türkiye'yi il il ve ilçe ilçe gezip 35.000 km yol yapmıştır. Alacahöyük kazı evinde 7 yıl Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu ile beraber çalışmış ve arkeoloji disiplini almıştır. Anadolu ve Türk mutfağını anlattığı 26 adet kitabı ve 200'ü aşkın makalesi vardır. 2012, 2015, 2016 yıllarında yazdığı kitaplar Gourmand Cookbook Awards tarafından farklı kategorilerde ''best in the world'' (dünyanın en iyisi) seçilmiştir. Zennup 1844'ün kurucu ortağı ve mutfak şeflerinden biridir. Kitaplarından bazıları şöyle: 

Haberin Devamı

Zennup 1844
Türkiye Gastronomi Astlası
Selçuklu Mutfağı
Yumurtalı Tarifler
Şekersiz Tatlılar
Pratik Tarifler
Bursa Mutfağı
Ayet ve Hadisler Işığında İlk Dönem İslam Sofrası
Türk Mutfağından Pratik Tarifler