Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Hiç para vermeden meme protezi ameliyatı olabilirsiniz! En azından Amerika’da...

Las Vegas’taki bir bekarlığa veda partisinde, memelerinin ufaklığından şikayet eden ama parası olmadığını söyleyen dansçı bir kadına yardım için o gece para toplanmış. Para yetmeyince, çoğu pazarlamacı olan delikanlılar açtıkları bir internet sayfasında bağış toplamaya başlamış ve kısa zamanda ameliyat için gereken paradan çok daha fazlası toplanınca, diğer meme protezi isteklilerine de yardım etmeye başlamışlar.
- Şimdiye kadar binden fazla kadına ücretsiz meme protezi ameliyatı uygulanmış. Dört bin kadın ise sırada...
Dünyanın en çok meme protezi ameliyatı yapılan ülkelerinden Amerika’da, bu kampanyaya katılan; benim de üyesi olduğum Amerikan Meme Cerrahları Derneği üyesi birçok doktor var. Meme cerrahları sadece ameliyatı ucuza sunmuyor, protezleri de daha ucuza temin ediyor. Bu sayede Amerika’da normalde 6 bin dolar olan bir meme protezi ameliyatı 2 bin 800 dolara mâl olmuş. Yol ve otel parasından tasarruf için de hastanın yakınında çalışan bir meme cerrahı aranmış.
İnternetten hastalar için para toplama fikri yeni değil ama ilk defa estetik amaçlı bir ameliyat için para toplanıyor. Gerekli para toplanınca sıradaki kadına haber veriliyor ve gönüllü bir meme cerrahına memelerini yaptırıyor. Bu yöntem aslında böbrek nakli hastalarına uygulanmakta, onlarda böbrek vericisi, bizim örneğimizde ise dolar vericisi bulmak gerek. Yapılan 5-10 dolar’lık bağışlar birikip, kısa zamanda milyonları buluyor.
- Her şey gizli yapılıyor. Sıra size gelince cerrahın adını bildiriyorlar!
Ücretsiz meme protezi ameliyatı sayfası ( www.myfreeimplants.com ) üç bölümden oluşuyor. Her şey anonim. Ameliyata niyetli kadınların sıraya girdiği sayfa, para bağışında bulunmak isteyen hayır sahipleri için banka adresleri ve ameliyatı düşük ücretle yapmaya hazır olan meme cerrahlarının başvuru sayfası. İş, bu kadar kolay.
Şimdiden iyi seneler...

Haberin Devamı

BEDAVA MEME PROTEZi

Meme protezi ameliyatları hâlâ uygulanan estetik ameliyatlar arasında en az problem yaratanı. Ameliyat lokal anestezi ile yapılabilir ve arkasından hemen evinize gidebilirsiniz. Üç gün sonra sosyal yaşamınıza ve bir hafta sonra da işinize dönersiniz.

Haberin Devamı

HAYAT BOYU GARANTi

Meme protezi ameliyatları çok yaygınlaştı. Amerika’da hâlâ meme protezi ameliyatları yüz germe ve yağ emme ameliyatları kadar yaygın. Nedeni; protez maddelerinin çok güvenli oluşu ve ameliyatların genel anestezi almadan, damardan sedasyon ve lokal anestezi ile uygulanmaları. Uzun etkili bir lokal anestezi verildiğinden, ameliyat sonrası günlerce ağrınız olmuyor, ameliyat olduğunu fark etmeyen hastalar bile var. En güzeli de günümüzde protez imal eden firmalar, malzemeye hayat boyu garanti veriyor. Yani ben emekli bile olsam, garanti belgesiyle gittiğiniz başka bir meme cerrahı protezi değiştirip parasını firmadan alıyor.