Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Hollywood’un tanınmış aktör ve aktrisleri, teklifleri kaçırmamak ve sinemadan uzak kalmamak için estetik ameliyatlara başvuruyor

Yüz germe ameliyatları o kadar yaygınlaştı ki, rejisörler artık yaşlı oyuncu bulamıyor.
Günümüzde bütün sinema oyuncuları yeni rol teklifleri alabilmek için ameliyatlarla genç görünmek sevdasında. Durum böyle olunca, piyasada yaşlı oyuncu kalmıyor ve oyuncular makyajla yaşlı gösteriliyor. Filmlerde annelerle kızlar, babalarla oğullar birbirlerine karışıyor.
Yüzünü gerdiren Alec Baldwin (58) orta yaşlı genç rolleri oynuyor. Baldwin’e göre, “Yaşlı oyuncuların rolleri zaten kısa ve az kazanıyorlar, ameliyat olup gençleşen aktör operasyon parasını bir rolden çıkartıyor.”
İyi yaşlanmış erkeğe örnek gösterilen Clint Eastwood (84) ise; yüz germe ameliyatından sonra tekrar vurup kıran ajan rolleri oynuyor.

DERTLİ İNSANLAR DAHA ÇABUK YAŞLANIYOR
Amerikalı artist Meg Ryan da kısa bir süre önce yüzünü gerdirenlerden. Ünlü oyuncuya göre; yaşlanınca genç görünmenin sırrı kendini genç hissetmek, yaşlı kocayı yenilemek, romantik bir hayat yaşamak ve en önemlisi de mutlu olup genç kalmak!
Mutlu olmayan, dertli insanlar çabuk yaşlanıyor. Hani eskiler, “Bir gecede yaşlandı, saçları ağardı” derlerdi ya, doğru galiba.

AMELİYATLAR ARTIK GÜVENLİ
1970’lerde hocalarımın yaptıkları yüz germe ameliyatları, 7-8 saat sürerdi... Hasta bir hafta hastanede kalırdı, aşırı kanama olurdu ve bir ay sokağa çıkamazdı.
Yüz germe ameliyatlarına o zamanlar “Hollywood ameliyatları” derdik ve çok pahalıydı.
Günümüzde ise hastalar 8-10 günde iyileşiyor ve iki haftada işlerine dönüyor.
Ameliyat ücreti de oldukça azaldı. Eskiden uygulanan klasik yüz germe ameliyatları tehlikeli olduğundan artık çok nadir uygulanıyor.
Botoks çıktığından beri zaten alnı artık hiç germiyoruz, belki kaşlar azıcık yandan kaldırılıyor.
Mini lift’ler (S-Lift, MACS-Lift ve Short Scar Facelift) günümüzde çok yaygın.
Bu yöntemler belki biraz daha kısa ömürlü; 8-10 sene yerine 6-7 sene dayanıyorlar ama tehlikeleri çok daha az.
Mini liftlerin en büyük avantajı; hastayı doğal bir şekilde gençleşmiş göstermeleri.
Amerika ve Avrupa’da yüzün ameliyatla aşırı gerilmiş yani fazla yapılmış (over done face) görünmesi artık istenmiyor.

HASTALARIN YÜZDE 70’İ 65 YAŞIN ÜSTÜNDE...
Amerikan Yüz Plastik Cerrahi Derneği’ne göre; yaşlı yüz germe hastaları son senelerde oldukça artmış. Oscarlı sanatçı Susan Sarandon (68) “Yaşlanıp; yüzüm ve göğüslerim aşağı, beynim yukarı doğru gitmeye başlayınca, ameliyata karar verip vücudumu eşitledim” diye durumu çok güzel izah ediyor.

VİAGRA DEVRİ
ile başladı
Erkekler, Viagra çıktıktan sonra cinsel bakımdan daha aktif olup, genç kadınlara yönelince, orta yaşlı kadınlar durumu çabucak fark etti ve gençleşip, güzelleşerek erkeklerini elden kaçırmadılar!
Ayrıca akıllı erkek sevdiği kadını daima güzel bulur.
Fransız romancı Françoise Sagan’ın dediği gibi: “Gençken güzel olduğumuz için seviliriz, daha sonra sevildiğimiz için sevgilimize güzel görünürüz.”