Cadde 'Oyuncular mutlu, yurt dışına gitmek isteyeni görmedim!'

'Oyuncular mutlu, yurt dışına gitmek isteyeni görmedim!'

10.02.2024 - 07:05 | Son Güncellenme:

Babası Sönmez Atasoy ve annesi Emel Göksu gibi oyunculuğu seçen ve bir dönem mesleğini Amerika'da icra eden Fadik Sevin Atasoy, Türk oyuncuların ülkede mutlu olduğunu ve yurt dışına kariyer yapmak için giden kimseye rastlamadığını söyledi.

Oyuncular mutlu, yurt dışına gitmek isteyeni görmedim

Nişantaşı’nda objektiflere yansıyan Fadik Sevin Atasoy, Amerika'da oyunculuk sektöründe başarılı olmak ve iyi işlerde yer almak için güçlü bir lobinin olması gerektiğini savundu. ünlü isim, Türk dizilerinin dünya pazarında yer almasıyla oyuncuların önünün açıldığını da belirtti.

Haberin Devamı

"MASADA DAHA GÜÇLÜ OTURUYORUZ"

Sektörel desteğin önemini vurgulayan ve Türk oyunculara Amerika’da ön yargılı davranılmadığını anlatan oyuncu, "Sektörel destek olmadan bu işler zor. Türk oyunculara karşı ön yargı yok orada ama bu bir lobi ve destek sistemi var. Salma Hayek ya da Penelope Cruz’un Latin asıllı olmasına rağmen başarılı olmasının sebebi Latin nüfusun Amerika’da fazla olması. Sadece yetenekle ilgili değil, rakamsal ve endüstriyel dengeler var. Artık bizim de pazarımız var. Masada daha güçlü oturuyoruz. Diziler bu dinamiği değiştirdi. Ancak insanlar mutlu, bir şey yapayım diye gitmek isteyeni görmedim" şeklinde konuştu.

Oyuncular mutlu, yurt dışına gitmek isteyeni görmedim

"ŞÖHRET AYRI OYUNCU OLMAK AYRI"

Şöhret, yakalamak ile oyuncu olmak kavramların karıştırıldığını dile getiren Atasoy, "Şöhret olmak, oyuncu olmak anlamına gelmiyor. Oyuncu olduğun zaman illa şöhret olacaksın anlamına da gelmiyor. Oyuncu olmak ayrı bir şey, şöhret olmak ayrı bir şey. Dolayısıyla oyuncu her yerde oyuncu, zanaatkar da her yer de zanaatkar. Benim mesleğim oyunculuk, tanınır olmak oyunculuğun yan dalı sadece" ifadelerini kullandı.

Oyuncular mutlu, yurt dışına gitmek isteyeni görmedim

Haberin Devamı

"DÖNEM FİLMİNDE ANNEMLE OYNAYACAĞIM"

Atasoy, bir dönem hikayesi yazdığını ve filmde annesi Emel Göksu ile rol alacağını açıkladı.

Dönem işi bir film senaryosu yazıyorum, sanırım çekebilmek için daha iki yılı var. 1854'te geçen bir hikaye. Hem ben hem annem filmde yer alacak. Yazım sürecinde bir Türk hikayesi olduğu için burada olmam gerekecek. Hollywood’dan belki sürpriz isimler de yer alabilir filmde.

Oyuncular mutlu, yurt dışına gitmek isteyeni görmedim