Parti Ajanı

Parti Ajanı

parti@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Birkaç haftadır dışarıda olan biten hiçbir şey, evde ‘bekleyen’ kadar çekici ve cazip gelmiyor. Evdeki eğlence bin partiye bedel. Eğlencenin kaynağı, Amerika’nın yeni fenomen dizisi: 'Modern Family' acayip komik, gerçek, hızlı ve matrak. Bize yılların 'Al Bundy’sini tekrar kazandırmış 'Modern Family'deki aile fertleri evlere şenlik. İzleyin, izlettirin. Üç çocuk babası Phil Dunphy nefret etmeye doyamayacağınız türden. Korkak, pısırık ve her daim kaybeden karakterine rağmen kendisini dünyanın en ‘cool’ babası olarak görmesi dizinin belki de tek drama unsuru! Kızının sevgilisiyle kankalık denemeleri, doğum gününde iPad diye tutturması, facebook’taki arkadaş sayısıyla övünmesi, oğlu ona her kızdığında “Ama arkadaşız sanıyordum” diyerek mızmızlanması geleneksel babalık figürünü yerlebir ediyor. Phil’in her 'kanka/baba' halinden gurur duyduğu an kafamdaki soru daha da büyüyor: Anne- babayla seks hakkında konuşmak, gece beraber takılmak, içip eğlenmek gerçekten gerekli mi? Amerikan popüler kültürüyle yoğrulmuş Türk gencine göre cevap: “Evet, gerekli!”

Haberin Devamı

ANALI BABALI PARTiLER NASiP OLSUN
Öteki Türkiye'den...
Bebek’te bir ev partisi. Kız, 20’lerin sonlarında. Stüdyo bir eve, ‘freelance’ bir işe sahip. Doğum günü için 20-25 civarı okur-yazar, gezer-tozar sosyal kelebek, kızın evinde toplanmışız. İçki hazırlama esnasında yanımda beliren adam, sohbeti önce içkilerden açıyor ardından köşede arkadaşıyla konuşan sarışın hatuna getiriyor. Sohbetin giriş ve gelişmesinde herhangi tuhaf bir durum yok. Gayet olağan. Sonuç bölümünde aramıza doğum günü kızının erkek arkadaşı katılıyor. ‘Hatun kişi’ muhabbeti bol, geyiklemelerle kapatıyoruz sosyalleşme seansını. Sonradan fark ediyorum ki solumdaki adam kızın babası, sağımdakiyse sevgilisi!
“Babam görürse ne derim?”lerle örülü, “Akşam Merve’lerde kalırım” bahanesiyle çantasını topladığı gibi sevgilisinin evinde biten genç kız tribi, yerini kimine göre dejenere kimine göre modern olmanın getirdiği bir hal tavır silsilesine bıraktı. 20’likler 40’lara, 40’lar 20’liklerin hayatına özenince, jenerasyonlar arası sınırlar kalkınca, ‘batıdan kop ta gel’ tarzında takılınca ortaya böyle enteresan bir fotoğraf çıktı: Facebook’ta chatleşen, arkadaş arası doğum günlerine çağırılan, gece yarısı evin mutfağında değil kulübün barında çarpışan anne -babalar ve onların muhterem evlatları. Baba oğul Lucca’da takılmak, erkek çocuk için büyük adam olduğunun, baba içinse hâlâ genç, hâlâ işe yarar olduğunun kanıtı. Peki ya duruma tanıklık eden? Kızına göz koymuşken bardan annesiyle ayrılan erkeklerin, kızının sevgilisiyle vakit geçiren babaların hikayeleri gün geçtikçe artıyor. ‘Öteki’ Türkiye’den masallar dinlediniz.

Haberin Devamı

PARKTA PARTiLENiR Mi?
Geçen haftadan sarkan Mini Cooper’ın partisi allanmadan pullanmadan da havalı bir parti verilebileceğinin engüzel kanıtıydı. Günlerden cumartesi, akşamüstü civarı. Gündüz koşturmanı bölmeden, akşam yemeğini iptal etmeden makul bir saatte, makul bir yerde (Maçka Parkı) partiye gitmenin keyfi paha biçilemez. Nişantaşı’ndan yuvarlanan, en rahat haliyle Mini Cooper partisinde. Gerişe konmuş dev “M-I-N-I” harfleri kapı görevi üstlenmiş, içeri serpiştirilen samandan sehpalar, odundan parçalarından tabureler ‘countryside’ temasını tamamlamış, MINI partisi tam anlamıyla ‘olmuş’.