Sabanur Kıraç

Sabanur Kıraç

skirac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Pamuk nişanlımla evlilik kararı aldığımız günden beri neredeyse her hafta yeni bir mücadeleyle karşı karşıyayım. Ne zaman evleneceğiz, nerede evleneceğiz, ne giyeceğiz, ne yiyeceğiz, balayına nereye gideceğiz, hangi catering şirketini tutacağız, hangi organizatörle anlaşacağız vs. Tam kafamda çoğu için bir cevap oluşmaya başlamışken Demet Akalın yüzünden şimdi de yeni bir sorunum olduğunu fark ettim. Demet Akalın ne mi yaptı? İlk eşinden ayrılmasına sebep olarak gösterdiği kişiyi nikah şahidi yaparak tüm magazin sayfalarına damgasını vurdu. Herkes bu çarpık gibi gözüken olayın nedenini okuyup bulmaya çalışırken bense 'nikah şahidi' kelimelerine takıldım. Evet benim kadar kontrol manyağı ve benim kadar detaycı biriyseniz nikah şahidi seçiminiz de delirtici bir süreç olacaktır.

Haberin Devamı

Başbakanlar şahit koltuğunda
Nikah şahidim bir aile büyüğü veya dostum mu olacak yoksa yakın bir arkadaşım mı olacak? Benim arkadaşım olacaksa hangisi olacak? Birini seçtiğimde diğerinin bozulmaması için ne yapacağım? Üstelik her zaman gurur duyduğum babamın da Adana’da önemli bir isim olması işleri biraz zorlaştırıyor. Abimle yengem evlenirken nikah şahitleri vali ve belediye başkanı olmuştu dersem sorunun ne olduğunu anlarsınız herhalde!
Aslında ünlüler için de durum pek farklı değil. Onlar için de nikah şahitlerini seçmek pek kolay olmuyor. Güç ve iktidar gösterisi mi yapacaklar, aslında ünlü olmayan ama çok sevdikleri birini mi seçecekler yoksa fırsat varken bir de şahidimle hava atayım deyip popüler bir ünlüyle mi gidecekler? Siyaset dünyasındaysanız işiniz kolay.
Başbakanın oğlu Bilal Erdoğan ile Reyyan Uzuner ile evlenirken Uzuner'in şahitliklerini Arnavutluk Başbakanı Fatos Nano, Abdullah Gül, Nevzat Yalçıntaş; Bilal Erdoğan'ınkini ise Bülent Arınç ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi yapmıştı. Kızı Esra Erdoğan'ın ise listesi daha uzundu. Berat Albayrak'la Esra Erdoğan’ın şahitliklerini Ürdün Kralı Abdullah, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Yunanistan Başbakanı Karamanlis, Romanya Başbakanı Adrian Nastase, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül yapmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şahit olduğu düğün sayısı ise uzun bir liste. Başta Sümeyra Aydıner ile Mustafa Demircan’dan, İdris Naim Şahin’in oğluna, Yalçın Akdoğan’dan, Abdurrahman Dodurgalı’nın kızının şahitliğine kadar sayısız siyaset ve iş adamının mutlu gününde bulundu. Milli basketbolcu İbrahim Kutluay ile manken Demet Şener' in de nikah şahidi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dı.

Haberin Devamı

En ünlü nikah şahitleri

Kimler geldi kimler geçti!
Ama sanat dünyasında işler biraz daha popüler kültürden dostlara kalıyor. Gülben Ergen'in şahitliğini Ayşe Özgün, Erdoğan'ın şahitliğiniyse Tuncay Özkan yapmıştı. M. Ali Erbil’in nikah şahidi Ertan Ertekin, Tuğba Coşkun`unki ise Seda Sayan olmuştu. Seda Sayan’ın Onur Şan ile olan nikahındaysa şahitler Osman Yağmurdereli ve Türker İnanoğlu’ydu. Yılmaz - Belçim Erdoğan çiftindeyse Demet Akbağ ve Sezen Aksu şahitlik yapmıştı. Taze gelin Nil Karaibrahimgil’in nikah şahidiyse Sinan Çetin olmuştu. Çağla Şıkel'in şahitliğini usta oyuncular Melek Baykal ile Müjdat Gezen yaparken Emre Altuğ'unkiniyse yine Sinan Çetin, Yalçın Akyıldız ve menajeri Handan Taşkın yapmıştı.
Ama hiçbiri Micheal Jackson ve Elizabeth Taylor’ın şahit olduğu Liza Minelli ve David Gest düğünü gibi olamaz. İşte gerçek ünlü şahitler onlardı. Benim nikahıma dönecek olursak, artısını eksisini bilmem ama bana en yakın şahitlik koltuğunda biricik dostum Dilara Uzunyayla’nın olacağını biliyorum. Sanırım yazdıkça rahatladım. Gerisi ister sanat ister siyaset dünyasından olsun, şu noktadan sonra bir de bunun için kafayı yiyemeyeceğim.